پنیر یکی از جذاب ترین و محبوب ترین غذاها در سراسر جهان است که در انواع مختلفی تولید می شود و در انواع میان وعده ها و وعده های غذایی اصلی (از صبحانه تا ناهار و شام) استفاده می شود. اما مصرف بیش از حد پنیر یا مصرف روزانه پنیرهای چرب (به ویژه پنیرهای چرب که در تهیه غذا استفاده می شود) می تواند پیامدها و عوارض منفی مختلفی داشته باشد.

به گفته متخصصان تغذیه، این عوارض ممکن است ناشی از عوامل متعددی باشد: میزان بالای چربی اشباع شده پنیر، ساختار هورمونی لبنیات، پاسخ التهابی بدن به چربی های اشباع شده و خطر آلودگی باکتریایی در برخی پنیرها. اما این عوارض دقیقا شامل چه مواردی می شوند؟

1. احتمال یبوست
مصرف بیش از حد پنیر به ویژه می تواند باعث یبوست شود. انواع مختلف پنیر دارای چربی زیاد و فیبر بسیار کم هستند. این خاصیت می تواند روند هضم را کند کرده و عبور مدفوع از روده را دشوار کند. این وضعیت در نهایت حرکات روده را ضعیف می کند و روند دفع را پیچیده می کند. مصرف زیاد پنیر در کوتاه مدت منجر به نفخ و در دراز مدت یبوست مزمن می شود.

2. احتمال التهاب در بدن
مصرف بیش از حد کازئین، همان پروتئین موجود در شیر و پنیر، می تواند با مشکلات مختلف سلامتی مرتبط باشد. یکی از مهم ترین پیامدهای مصرف زیاد کازئین، ایجاد التهاب در بدن است.  کازئین می‌تواند بدن بعضی افراد را به واکنش‌های سیستم ایمنی و درنهایت شکل‌گیری التهاب تحریک کند. این واکنش التهابی هم با طیف وسیعی از علائم نمایان می‌شود؛ مشکلات گوارشی، مشکلات پوستی، بیماری‌های تنفسی و حتی درد مفاصل.

3. سوزش سر دل
پنیر سرشار از چربی های اشباع شده است و این ویژگی ممکن است با سوزش سر دل در افراد مبتلا به ریفلاکس اسید مرتبط باشد. اگر پنیر زیادی خورده اید، محتوای چربی بالای پنیر می تواند قسمت تحتانی مری را شل کند، در حالی که این عضله خاص برای جلوگیری از برگشت اسید معده در مری عمل می کند. این فرآیند همچنین باعث ایجاد احساس سوزش در مرکز قفسه سینه و گلو می شود. حتی اگر فردی رفلاکس اسید معده نداشته باشد، خوردن بیش از حد پنیر و تکرار این علائم می تواند او را به بیماری رفلاکس اسید مبتلا کند.

4. ایجاد نفخ شدید
افرادی که در هضم لبنیات مشکل دارند معمولا در عرض 30 تا 120 دقیقه پس از مصرف لبنیات مختلف مانند پنیر دچار گازهای شدید و نفخ می شوند. اگر این مشکل شما را آزار می دهد، باید مصرف پنیر خود را به شدت کاهش دهید یا به طور کلی از پنیرهایی استفاده کنید که همیشه هضم آنها راحت تر است. همچنین افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید بدانند که با خوردن بیش از حد پنیر، تمام لاکتوز موجود در پنیر به جای پردازش و جذب در بدن، به روده ها می رسد. لاکتوز هضم نشده در روده نیز با باکتری های مختلف روده ترکیب شده و گاز زیادی تولید می کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *