به گزارش مانیبان به نقل از همشهری آنلاین، بر اساس قانون بودجه سال جاری، فرماندهی انتظامی (فرجا) موظف است مدت زمان تحویل کارت هوشمند سوخت به متقاضیان را حداکثر تا پایان تیرماه 1403 به کمتر از یک هفته و پس از آن کاهش دهد. وزارت نفت موظف است از طریق شرکت تابعه مربوطه تصمیم بگیرد که حداقل 95 درصد خودروهای بنزینی و نفت گاز فقط از سوخت مخصوص خودرو استفاده کنند.

اکنون وزارت نفت در راستای اطلاع رسانی گام برداشته و دیروز جواد اوجی وزیر نفت با اشاره به قانون بودجه 1403 اعلام کرد: با اطلاعاتی که در اختیار ما قرار می گیرد این قانون را اجرا می کنیم. وی با اشاره به اینکه نزدیک به 19.5 میلیون کارت سوخت برای خودروهای شخصی صادر شده است، افزود: هم اکنون در کمترین زمان ممکن کارت سوخت صادر می شود لذا از هموطنان تقاضا دارم برای سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنند.

پشت صحنه چه خبر است؟

بر اساس اعلام وزارت نفت، مصرف روزانه بنزین در ایام نوروز امسال تقریباً 152 میلیون لیتر بوده است، این در حالی است که اوجی می گوید: تولید روزانه بنزین هم اکنون 115 میلیون لیتر است و تمامی پالایشگاه ها به صورت 24 ساعته مشغول به کار هستند. یک روز. روز

با این ماجرا مشخص می شود که مصرف بنزین از تولید فراتر رفته و کمبود بنزین به اوج خود رسیده است، اما این نارضایتی به معنای افزایش قیمت بنزین نیست که وزیر نفت می گوید: این اقدام ربطی به آن ندارد. آی تی. با توجه به افزایش قیمت بنزین، از روش های اقتصادی برای کاهش مصرف استفاده می کنیم: کنترل سوخت.

یکی یکی از سیاست های وزارت نفت این است که با اعمال محدودیت در سوخت گیری با کارت جایگاه، خودروهای دوگانه را مجبور به استفاده از سوخت جایگزین یا گاز CNG کند، زیرا وزیر نفت می گوید: ظرفیت سوخت گیری جایگاه های CNG در حال حاضر 35 میلیون مترمکعب است. متر در روز، در حالی که میانگین مصرف حداکثر 22 میلیون متر مکعب برآورد شده است. اوجی تاکید کرد: وزارت نفت نیز به سمت گاز سوزی برای خودروهای عمومی به صورت رایگان حرکت کرده است و از خودروسازان می خواهیم در این زمینه برای تولید خودروهای گازسوز با ما همکاری کنند.

آیا سهمیه گازوئیل تغییر می کند؟

اگرچه در مورد بنزین حساسیت های زیادی وجود دارد، اما نامعلوم دیگر این است که آیا سهمیه نفت، گاز یا گازوئیل تغییر می کند؟ قانون بودجه 1403 وزارت نفت را موظف کرده است که سهمیه اعتباری نفت و گاز کلیه خودروهای برون شهری را بر اساس تعداد تردد هر خودرو در بازه زمانی معین و متناسب با شرایط آب و هوایی محاسبه و تعیین کند. با این مصوبه قانونی مبنای محاسبه ناوبری هر خودرو بر اساس اطلاعات دریافتی از بارنامه الکترونیکی و مسافت طی شده به تصویب وزارت راه و شهرسازی و فرجا می رسد و هر دو نهاد موظف هستند. برای رعایت قانون ملی مدیریت اطلاعات و داده‌ها، تمامی داده‌های مورد نیاز برای راستی‌آزمایی، ناوبری خودروهای مشمول از جمله اطلاعات دوربین‌های کنترل ترافیک بین‌شهری را در اختیار شرکت زیرمجموعه وزارت نفت قرار می‌دهد. البته جزئیات این تغییر در آیین نامه اجرایی مشخص خواهد شد که دولت باید آن را تصویب و ابلاغ کند.

ما نه افزایش قیمت می دهیم و نه کارمزد را کاهش می دهیم

به موازات این اظهارات وزیر نفت، شایعات درباره احتمال افزایش قیمت بنزین و کاهش سهمیه بندی در فضای مجازی قوت گرفته است. جعفر سالاری نسب، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با رد این گمانه‌زنی‌ها اظهار داشت: وضعیت کارت سوخت اضطراری جایگاه‌ها براساس قانون بودجه سال 1403 محدود می‌شود، اما این به معنای عدم دریافت کارت اورژانس نیست. در این هفته در جایگاه‌ها، و کارت‌های اضطراری همچنان برای جایگاه‌های سوخت تا زمان تکمیل آماده‌سازی در دسترس خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه مردم نگران سوخت گیری نباشند زیرا مشکلی وجود نخواهد داشت، افزود: اقدامات لازم برای صدور کارت سوخت شخصی انجام شده و با همکاری فرجا زمان صدور و تحویل به یک هفته کاهش می یابد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش مشتقات نفتی تصریح کرد: این موضوع ربطی به افزایش قیمت و کاهش سهمیه بنزین ندارد و مردم به هیچ وجه نگران این موضوع نباشند.

هر خودرو می تواند 60 لیتر بنزین مصرف کند که ماهیانه 1500 تومان و بنزین 100 لیتر 3000 تومان است. آیا باید دید با محدود کردن سوخت‌گیری با کارت جایگاه برای افرادی که به سوخت بیشتری نیاز دارند چه اتفاقی می‌افتد؟

استدلال مدیرعامل شرکت ملی پخش مشتقات نفتی این است که میانگین مصرف بنزین توسط مردم کمتر از 150 لیتر در ماه است و محدودیت یا کاهش مصرف سوخت رایگان با هدف کنترل و مدیریت مصرف انجام می شود. مخصوصا برای شهروندان پرمصرف

وزارت نفت در روزهای آینده به این سوال که آیا برای بنزین فوق سهمیه و آزاد تعرفه سوم اعلام می شود، پاسخ خواهد داد؟ بر اساس برآوردهای این وزارتخانه تنها 5 درصد از رانندگان نیاز به مصرف بیش از 160 لیتر بنزین در ماه دارند و با این حساب دولت می تواند سوخت مازاد مورد نیاز آنها را با کارت اضطراری یا بدون استفاده از کارت جایگاه تامین کند.

در واقع کاهش سقف بنزین به معنای کمبود نیست، بلکه هدف یکسان سازی تولید و مصرف است و دولت اعلام کرده است که قیمت بنزین را تغییر نمی دهد که ممکن است به معنای سهمیه بندی شدن قیمت بنزین باشد. رایگان. تا سقف مشخص شده با این حساب 95 درصد مردم با مشکل سوخت گیری مواجه نیستند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *