اکونومیست: آمریکا امروز نمی تواند ایران را بترساند

به گزارش مگتو، این امر پس از جنگ غزه و تحولات اخیر در منطقه صورت می گیرد که با ادعای مکرر غرب مبنی بر حمایت نظامی و مالی ایران از گروه های مقاومت در منطقه و کنترل آنها در حملات علیه رژیم صهیونیستی و رژیم صهیونیستی صورت می گیرد. متحدانش به ویژه ایالات متحده در منطقه. در یادداشتی با عنوان «چرا ترساندن ایران دشوار است» در رسانه های انگلیسی منتشر شد که امروز ایران را نمی توان بترساند.

«بازدارندگی یک مفهوم ساده است. این به معنای استفاده از تهدید به زور برای متوقف کردن دشمن از انجام کاری است. اکونومیست در این مقدمه نوشت که آمریکا با «ارتش بزرگ» خود نباید مشکلی برای توقف ایران در این راه داشته باشد، اما ایران در عمل ثابت کرده است که ایجاد بازدارندگی در برابر آن دشوار است. همچنین جلوگیری از اقدامات نیروهای مقاومت منطقه ای از طریق حملات هوایی دشوار است. حمله همه جانبه تنها راه واقعی برای بازدارندگی آنهاست، اما تاریخچه چنین تهاجمی درسی است که باید آموخت.»

به گزارش ایسنا، نیروهای مقاومت منطقه در پاسخ به حمایت همه جانبه رژیم صهیونیستی از جنایات جنگی در غزه تاکنون بیش از 150 بار به مواضع آمریکا در منطقه حمله کرده اند. در نتیجه این حملات حداقل 70 مورد آسیب به سربازان آمریکایی گزارش شده است که بیشتر آنها آسیب مغزی بوده است. حمله پهپاد مقاومت عراق به برج 22 در اردن هفته گذشته نیز سه سرباز آمریکایی را کشت و دست کم 40 نفر را مجروح کرد.

غرب مدعی حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت در منطقه و کنترل اقدامات آنها است. ایران از آن زمان تاکنون بارها این ادعا را رد کرده و اقدامات نیروهای مقاومت منطقه ای را اختیار و تصمیم مستقل خود می داند.

نظام دیپلماسی ایران نیز در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد: «گروه‌های مقاومت در منطقه در تصمیم‌گیری‌ها و اقدامات خود از دستورات جمهوری اسلامی ایران پیروی نمی‌کنند و جمهوری اسلامی ایران از توسعه درگیری‌ها در منطقه استقبال نمی‌کند. در تصمیمات گروه های مقاومت در مورد چگونگی حمایت از ملت فلسطین یا دفاع از خود و مردم سرزمینشان در برابر هرگونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد.

توقیف کشتی “کهکشان لیدر” توسط انصارالله یمن، 19 نوامبر 2023

در این یادداشت که در مجله اکونومیست منتشر شد، آمده است: «آمریکا ضد حملاتی را آغاز کرده است.» در 3 فوریه بیش از 85 هدف را در غرب عراق و شرق سوریه مورد حمله قرار داد. دور اول حملاتی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا وعده داده بود، پاسخی چند مرحله ای به حمله هواپیماهای بدون سرنشین به نیروهای آمریکایی در اردن خواهد بود. روز بعد، 5 فوریه، ایالات متحده همچنین حوثی ها (انصارالله یمن) را به عنوان بخشی از یک کمپین تهاجمی یک ماهه هدف قرار داد. با این حال، حملات علیه آمریکا و اسرائیل ادامه دارد، حتی پس از حملاتی که باید آنها را متوقف می کرد.

منتقدان تند بایدن فکر می‌کنند که دلیل توقف این حملات را می‌دانند: تهدیدهای آمریکا معتبر نیستند. زیرا آمریکا نمی خواهد به خود ایران حمله کند. سناتور لیندسی گراهام از کارولینای جنوبی می‌گوید: «دولت بایدن می‌تواند با تمام نیروهای نیابتی ایران برخورد کند، اما این مانع از تجاوز ایران نمی‌شود.» در عوض، آنها خواستار حملات مستقیم به خاک ایران هستند و به عملیات مانتیس در دهه 1980 آمریکا اشاره می‌کنند. به رزمناوها و سکوهای نفتی ایران در خلیج فارس حمله کرد.

اما منتقدان چپ چیز دیگری استدلال می کنند. آنها صحبت از بازدارندگی را نوعی آتش افروزی گمراه می دانند و در عوض راه حل ساده ای را پیشنهاد می کنند. “پایان دادن به جنگ غزه”. اگر رژیم صهیونیستی از کشتار فلسطینیان دست بردارد، نیروهای مقاومت احتمالا دست از اقدامات خود برخواهند داشت.

اکونومیست: آمریکا نمی تواند ایران را بترساند

حضور «جو بایدن» و همسرش در مراسم یادبود سه سرباز آمریکایی کشته شده در حمله مقاومت عراق

به نوشته اکونومیست، تلاش های آمریکا برای ایجاد بازدارندگی علیه ایران ناشی از تناقضات عمیق تر در سیاست این کشور در قبال غرب آسیا است. نمونه آن تمایل به دور شدن از این منطقه با حفظ نظامی و حضور نظامی کافی در آن برای مقابله با اهداف مختلف است که در واقع برای توقف ایران بسیار کوچک هستند.

در بخشی دیگر از این مقاله آمده است که ایران و نیروهای مقاومت «یک جنگ فرسایشی طولانی را برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از خاورمیانه و محدود کردن قدرت متحدان آمریکایی در اسرائیل و خلیج فارس به راه انداخته‌اند». بازدارندگی تنها در صورتی می تواند موثر باشد که این تصور تغییر کند. حملات هوایی یک هفته قبل هشدار داده شده و یا استقرار و رژه ناوهای هواپیمابر و بمب افکن های دوربرد در منطقه نمی تواند نتیجه ای در اینجا داشته باشد، همانطور که ایالات متحده در سال های اخیر انجام داده است.

در این یادداشت آمده است: اگر ایران باور می کرد که آمریکا آماده سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی است، ممکن بود از نیروهای نیابتی خود دست بکشد. اما پس از دو دهه ماجراجویی ناکام آمریکا در منطقه، نه آمریکایی ها و نه ایرانی ها آن را باور نمی کنند. حتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا که سیاست خارجی او تجسم نظریه «مرد دیوانه» ریچارد نیکسون بود، نمی توانست مستقیماً به ایران حمله کند.

اکونومیست: آمریکا نمی تواند ایران را بترساند

تصاویری از حملات اخیر ارتش آمریکا به یمن توسط سنتکام منتشر شده است

رسانه های انگلیسی می نویسند که متحدان آمریکا در منطقه نیز این را باور ندارند. ده سال پیش رژیم صهیونیستی و برخی در خلیج فارس ممکن بود از حملات آمریکا علیه نیروهای مقاومت استقبال کنند. در آن زمان مانند اکنون، منطقه به ویژه در سوریه و یمن متشنج بود. امروز آن جنگ ها به نفع متحدان ایران تمام شده است.

اکونومیست معتقد است که ایران در چهار کشور عربی نفوذ عمده ای دارد و چند حمله انفرادی آن را تغییر نخواهد داد. به همین دلیل عربستان و امارات به دنبال بهبود روابط خود با ایران بوده اند. اگر آمریکا نتواند از شرکای خود محافظت کند، مصالحه از طریق تعامل دیپلماتیک و امتیازات اقتصادی گزینه امن تری برای آنها خواهد بود.

پس از حملات اخیر آمریکا در سوریه و عراق، مقامات آمریکایی در کنفرانس های خبری خود به بازدارندگی اشاره نکردند. در عوض، آنها در مورد تلاش برای “کاهش” قابلیت های گروه های مورد حمایت ایران صحبت کردند. البته این ممکن است هدف واقع بینانه تری باشد زیرا به گفته اکونومیست، «اگر ایالات متحده بتواند به اندازه کافی موشک های ضد کشتی یمن را منهدم کند، به ناچار حملات خود را متوقف خواهد کرد.» در همین حال، حملات ارتش یمن به کشتی های مرتبط با رژیم صهیونیستی در حال کند کردن چندین حمله آمریکا و انگلیس است.

اکونومیست در پایان خاطرنشان می کند که این امر مستلزم یک کمپین انتخاباتی طولانی است که بایدن می خواهد از آن اجتناب کند. آمریکا با معضل ماندن یا خروج از خاورمیانه مواجه است و با وجود ماندن نیروهای آمریکایی در منطقه نمی تواند تصمیمی بگیرد.

310310

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *