پس از گذشت یک سال و نیم از راه اندازی سامانه مودیان و اتصال شرکت های دولتی، سهامی و خصوصی و اصناف به این سامانه، سازمان مالیاتی اولین اظهارنامه استاندارد را با در دست داشتن اطلاعات مالی مودیان صادر کرد.

بیانیه ای که با احراز صحت تراکنش های کارتخوان و صورتحساب های الکترونیکی صادر شده در سامانه، مبلغ مالیات متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی را در قالب صورت وضعیت استاندارد صادر می کند.

به گزارش صداو سیما، مهندس محدی رئیس مرکز تنظیم مقررات و پایانه های فروشگاهی در گفتگو با خبرنگاران گفت: بر اساس ماده 3 قانون تسهیل در تکالیف مودیان، سازمان مالیاتی موظف شد نسبت به تهیه آن اقدام کند. یک اظهارنامه استاندارد برای مودیان، بر این اساس در گام اول، گام به گام، اولین اظهارنامه استاندارد مالیات بر ارزش افزوده در زمستان 1402 برای مودیان مشمول این مالیات را داریم که در پرونده مالیاتی آنها به نشانی my.tax.gov.ir ثبت شده است.

وی ادامه داد: مودیان می توانند از طریق این سامانه اظهارنامه خود را مشاهده کنند. البته سامانه ابتدا با طرح چند سوال، اظهارنامه هر شخص حقیقی و حقوقی را بر اساس پاسخ ها تطبیق می دهد. پس از طی این فرآیند، مودیان می توانند این اظهارنامه را تایید یا تصحیح کرده و به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: همچنین برای مودیان این امکان وجود دارد که اطلاعات درج شده در پرونده پرسنلی خود ناقص بوده و دارای فاکتور خارج از سامانه باشند. در این صورت می توانید بارگذاری کنید و اجازه دهید سازمان مالیاتی مجدداً آن را بررسی کند. مالیات دهندگان تا آخر فروردین 1403 برای تکمیل و تایید این اطلاعات وقت دارند.

تا پایان فروردین سازمان مالیاتی اطلاعات اظهارنامه استاندارد را مورد ارزیابی مجدد قرار می دهد و مالیات تکلیفی را وضع می کند.

به گفته آقای سبحانیان، رئیس امور مالیاتی کشور، صدور اظهارنامه های نکول یا ناکارآمدی یکی از اهدافی است که نظام مالیاتی برای آن تلاش می کند، چرا که با صدور سیستمی این اظهارنامه ها، نظام مالیاتی به حداقل می رسد.

وی گفت: وقتی نظام مالیاتی اظهارنامه می کند. این مقدار برای مالیات بر ارزش افزوده مالیات دهندگان روزانه به روز می شود و برای مودیان قابل مشاهده است.

از آثاری که سیستم مؤدی از طریق تسلیم اظهارنامه به دست می آورد می توان به شفافیت رسیدگی ها، اصل استحقاق مؤدی، امکان اعتراض به اظهارنامه و تداخل سلیقه شخصی ممیزان مالیاتی اشاره کرد.

آقای احمد غفارزاده کارشناس امور مالیاتی نیز می گوید: کارکرد اصلی این سامانه صدور اظهارنامه سامانه است. اطلاعاتی مانند تراکنش‌های بانکی، فعالیت‌های تجاری و همچنین صورت‌حساب‌های صادر شده در این سامانه، امکان ایجاد سیستم‌محور این صورت‌ها و به حداقل رساندن دخالت انسانی را فراهم می‌آورد. سامانه مودیان با صدور هرگونه اظهارنامه این امکان را به مودیان می دهد تا از طریق اتصال به این سامانه از امتیازات ویژه برخوردار شود.

اعلامیه های شکست مربوط به فصل زمستان 1402 مورخ 15 فروردین امسال در پوشه Taxpayers آپلود شد.

قانون تعطیلی فروشگاه ها و نظام مالیاتی از سال 1377 به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده و قرار بود از ابتدای سال 1398 اجرایی شود. اما این قانون از ابتدای سال 1400 به قوت خود باقی ماند و اجرای آن تا نیمه دوم سال 1400 به کندی انجام شد و ساماندهی دستگاه های کارتخوان روند اجرا را تسریع کرد.

مراحل اجرایی این قانون شامل جداسازی حساب های خصوصی از حساب های تجاری و در نهایت اتصال شرکت ها به سامانه مودیان برای صدور صورتحساب الکترونیکی بود. به منظور تسهیل در اجرای این قانون، شورای اسلامی شورای اسلامی با همکاری دولت، قانون الحاقی به نام «قانون تسهیل وظایف مؤدیان» را به تصویب رساند که بر اساس آن مالیات مودیان باید بر اساس آن وضع شود. سازمان امور مالیاتی باید از ابتدا شروع کند. دی 1402 همه فاکتورهای خود را با استفاده از سیستم مودیان صادر می کنند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *