به گزارش بازتاب آنلاین؛ از آغاز سال 1403 تا امروز (اواسط خرداد (ماه) بازار طلا در رکود به سر می برد که می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند کاهش تقاضای جهانی و نوسانات قیمت دلار باشد.
Titerkotah در پیامی نوشت: کاهش تقاضا از سوی خریداران بزرگ و کاهش سرمایه گذاری در طلا به عنوان یک دارایی امن نیز ممکن است به این رکود دامن بزند. در نتیجه، سرمایه گذاران ممکن است به دنبال گزینه های دیگری برای حفظ ارزش سرمایه خود باشند که می تواند بر فعالیت بازار طلا تأثیر منفی بگذارد.
برای بررسی بیشتر وضعیت بازار با نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان طلا و جواهر تهران گفت وگو کرده ایم.
بذرافشان در خصوص نوسانات امروز بازار طلا گفت: بازار طلا و سکه امروز تحت تاثیر کاهش قیمت جهانی هر اونس قرار گرفت. پس از یک ماه ثبات نسبی، قیمت ها اکنون کاهش یافته است. اونس جهانی در هفته های اخیر به بالاترین سطح 2417 دلار رسیده بود اما امروز به 2327 دلار کاهش یافت.
وی در خصوص پیش بینی قیمت در این هفته افزود: با توجه به اینکه قیمت ها طی یک ماه گذشته کاهش یافته و نسبت به اونس جهانی و بازار ارز ثبات نسبی را تجربه کرده اند، احتمال کاهش بیشتر قیمت ها بسیار کم است. از ابتدای سال هیچ التهابی در بازار وجود نداشته است و بسته شدن جزئی بازار بر شرایط تأثیری نداشته است. با این حال قیمت ها نسبتا ثابت است و احتمال نوسانات در این هفته کم است. نوسانات بین 1 تا 3 درصد می تواند افزایش یا کاهش یابد. با این حال، نباید انتظار داشت که قیمت طلا کاهش یابد زیرا قیمت ها در ماه گذشته به سختی تغییر کرده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان طلا و جواهر تهران تصریح کرد: بازار در حال حاضر در رکود و کمبود تقاضا به سر می برد و هیچ التهابی مشهود نیست. بخش تولیدی نیز از ابتدای سال با بحرانهای مالی، معیشتی و اجتماعی مواجه بوده و واحدهای تولیدی برای پرداخت هزینههای اجاره، پرسنل و نیروی کار با مشکل مواجه هستند. شرایط مشابهی را می توان در سایر مناطق نیز مشاهده کرد، هرچند وضعیت در منطقه تولید متشنج تر است.
217