به گزارش خبرگزاری مگتو، عباس امیری فر فعال سیاسی اصولگرا در آستانه عید نوروز مهمان خبرگزاری مگتو بود. وی در این گفتگو به دلایل کاهش مشارکت مردمی پرداخت و هشدار داد که در صورت ادامه این روند برای انتخابات ریاست جمهوری خطرناک خواهد بود.

بخشی از گفتگوی وی که مشروح آن در عید نوروز منتشر می شود را بخوانید.

**************

* آقای امیری فر در انتخابات مجلس دوازدهم شاهد کاهش حضور مردم در رای‌دهندگان بودیم. پیام این کاهش مشارکت مردمی چه بود و آیا انصاف است که برخی بگویند مردم این کار را کردند؟ از روز انتخابات چیزی نمی دانید؟

نه امکانش هست صدا و سیما از چند ماه پیش شروع به اطلاع رسانی کرد. زمانی که رهبر انقلاب همیشه از مشارکت صحبت می کردند و سه چهار ماه قبل از انتخابات می گفتند: «نباید فضای کشور را انتخاباتی کنیم و بارها تذکر داده اند.» اما این بار از نوروز برای مردم صحبت کرد. شرکت در انتخابات بنابراین نمی توان گفت که مردم نمی دانستند. آنها به خوبی از زمان برگزاری انتخابات اطلاع داشتند. اما تحلیل‌های متفاوتی در مورد دخالت عبدوم وجود دارد.

مردم ناراحت هستند

پیدا می کنم یکی یکی از دلایل عدم رای مردم در انتخابات عوامل اقتصادی است که می توان به آن اشاره کرد. غنی غریبان همه را از من شاگردی به خبرنگار شما برده است و بر شما آشکار است. وقتی به بازار یا مسجد می روید می بینید که مردم عصبانی هستند. آنها نارضایتی خود را نشان دادند و گفتند چرا باید بپیوندیم؟

نرخ دلار در شب انتخابات برای دولت بی پروا بود

همچنین به بی تفاوتی دولت نگاه کنید. معمولا مشارکت قبل از انتخابات برای مردم ارزان تر بود اما این بار در همان شب انتخابات دلار 61 هزار تومان شد و این بدان معنا نیست که در دست دولت نباشد. دلار کم و بیش در دست دولت است، آنها را به بازار می ریزد و اینها نشانه های بی توجهی یا نفوذ است. در مسجد به من می گویند: حاجی من به احترام تو در انتخابات شرکت می کنم، چون خوب رفتار می کنی، اما چند وقت یکبار؟ هر بار که حضور پیدا می کنیم قیمت قطع نمی شود و گوشت و مرغ همچنان گران است.

این طور نیست که برخی جناح ها کاهش مشارکت را به نفع خود تفسیر کنند. یعنی اگر فرض کنیم اصلاح طلبان هم در انتخابات شرکت کردند، میزان مشارکت یکسان بود. اینطور نیست که مردم اصولگرایان را از دست داده باشند و به اصلاح طلبان روی بیاورند.

برخی می خواهند در این موج مصاحبه کنند، اما در واقع اینطور نیست. مردم ما از هر دو جناح عصبانی هستند. هر دو جناح مسئول بودند اما نتوانستند تورم را کنترل کنند. حالا شنیده ها حاکی از افزایش دوباره قیمت دلار و تورم بعد از عید است. به همین دلیل معتقدیم دلیل اصلی عدم مشارکت مردم مشکل اقتصادی بوده است.

برای افراد زیر 20 میلیون سال رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری خطرناک است

* به نظر شما اگر اصلاح طلبان هم لیستی تهیه کنند، مشارکت در انتخابات کم می شود؟

بله، مشارکت کم بود و مردم برای رای دادن شرکت نکردند. ببینید 110 اصلاح طلب و روزنامه نگار اعلام کردند که در انتخابات شرکت خواهند کرد و به خاطر آن مورد انتقاد قرار گرفتند. در لیست آقای مطهری تعدادی از اصلاح طلبان بودند که اگرچه معروف نبودند اما با توجه به نتایج انتخابات به رتبه های 60 و 64 رسیدند، در مورد شهرستان هم همینطور است.

در کل اگر اصلاح طلبان سر کار بیایند به خاطر قهر مردم از اقتصاد همین اتفاق می افتد. در این سال ها هر دو جناح سر کار بودند و در نهایت آقایان هاشمیرفسنجانی، خاتمی و روحانی رئیس جمهور شدند.

آقای خاتمی شخصاً تا روز آخر از آقای روحانی دفاع می کرد و در کل به آنها اصلاح طلب می گفتند و قیمت آن در این زمان ها پایین است. نبود. همه اینها از آهنگ های مردم می آید. «اصلاح طلب، اصولگرا، تمام شد.» البته ضدانقلاب هم می توانند از این شعار استفاده کنند، اما به هر حال وقتی مردم خسته می شوند و باید کاری کرد خطرناک است. راه حل هایی را که دارم به دولت هم می گویم اگر گوش کنند و مردم را به انتخابات آینده امیدوار کنند.

دولت باید پوست خود را بریزد تا مردم امید داشته باشند

هنوز حدود 15 تا 16 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است، می گوییم مجلس مشکل دارد، اما اینکه کمتر از 20 میلیون نفر در انتخابات شرکت می کنند برای نظام خوب نیست و در سیاست خارجی خطرناک است. به نظر من باید تغییراتی در نظام حاکمیتی ایجاد شود. من در یک مصاحبه رادیویی گفتم ما آقای چمران از جنتی و حددادال نمی خواهیم که از بین بروند، بلکه کنار بروند تا چهره های جدیدی بیایند و انقلاب را شروع کنند.

یعنی نباید فردی را که از اول انقلاب مسئول بوده مجبور کنیم که تنها برود و بچه ها و دامادهایش را با خودش ببرد، مردم این را دوست ندارند.

دولت باید پوست خود را بریزد تا مردم امید داشته باشند. دیگر مردم از این قیافه ها خسته شدند و آقایان بهنار، چمران و حددادال حضور را رها کردند.

مردم با این صداها صحبت می کردند. بر این اساس، صاحبان قدرت باید تغییرات اساسی در خدمات ملکی ایجاد کنند. بعد وقتی مردم یک منبع امید می بینند دوباره امیدوار می شوند و به پای صندوق های رای باز می گردند. مردم بالاخره این سیستم را قبول می کنند، اما از من و دیگران و چهره های تکراری خسته شده اند. انشاالله این مشکل حل میشه

۲۷۲۱۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *