تخصیص سهام به بازماندگان؛ وعده ای که چند سالی است در دستور کار قرار گرفته است، به گونه ای که در قانون بودجه سال 1401 دولت موظف شد باقی مانده سهام خود در شرکت ها را قبل از پایان به افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان مددکاری اجتماعی واگذار کند. سال 1401. و همچنین تمامی افراد واجد شرایط باید اقدام کنند.
بر اساس مصوبه هیأت وزیران، تعداد سهام تخصیصی به هر ذینفع حداکثر معادل یکصد میلیون ریال با 50 درصد تخفیف در اقساط سالانه و ده ساله می باشد. ضمناً مشمولین این تصویب نامه توسط نهادهای ذیربط شناسایی و معرفی خواهند شد و احراز عدم تخصیص سهام (در مرحله تحویل سال 1385) بر عهده سازمان خصوصی سازی خواهد بود. همچنین سازمان خصوصی سازی موظف شد از طریق سازمان بورس و تسویه اوراق بهادار، سهام را به کد سهامی هر ذینفع منتقل کند. سهام واگذار شده تا پایان مهلت پرداخت اقساط در تعهد سازمان خصوصی سازی خواهد بود و آزادسازی این سهام پس از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله ای (بیش از سه سال به نسبت مساوی) انجام می شود.
به همین ترتیب، پس از پایان سال پنجم، سهامداران می توانند تسویه زودهنگام را انجام دهند و سهام خود را آزاد کنند. بنابراین در شرایطی که به نظر می رسد کار تخصیص سهام به بازماندگان به پایان رسیده است، تا قربان زاده رئیس سازمان خصوصی سازی تا چند ماه دیگر خبری نبود. بهمن ماه در خصوص شناسایی مابقی اقدامات نیز گفت: در برخی ضوابط ایراداتی وجود داشت که شورای حاکمیت آن را رفع و تصویب کرد، اما کمیسیون تطبیق مجلس مجدداً ایراداتی را مطرح کرد که در حال بررسی است.
احسان خاندوزی روز گذشته درباره آخرین جزئیات تحویل سهام به بازماندگان گفت: وزارتخانه های ذیربط به توافق نرسیده اند که سهام کدام وزارتخانه ها برای تحویل سهام اختصاص یابد.
وی با تاکید بر اینکه منتظر اعلام سهمیه وزارتخانه ها هستیم، گفت: آیین نامه پرداخت به مشمولان و جمعیت تحت پوشش آماده است و به محض توافق با وزارتخانه ها اجرا می شود.