به گزارش بازتاب آنلاین از استان چهارمحال و بختیاری، کرم شیخ پور رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان اظهار داشت: در شش ماهه نخست امسال 42 هزار و 570 پرونده به شوراهای حل اختلاف استان ارجاع شده است که از این تعداد، 27567 پرونده بسته شد. .

وی افزود: تلاش مستمر اعضا و دبیران شوراهای حل اختلاف باعث شد تا 32 درصد پرونده ها با سازش بین طرفین حل و فصل شود. شیخ پور تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال ده نزاع دسته جمعی منجر به سازش و اعلام گذشت شد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف استان با بیان اینکه برخی از شعب شوراهای حل اختلاف به صورت ویژه به دعاوی رسیدگی می کنند، گفت: تشکیل و فعالیت شعب تخصصی شوراهای حل اختلاف برای رسیدگی به دعاوی تسریع شده است. فعالان اقتصادی استان و امیدواریم عملکرد این شعب بتواند از تعداد پرونده ها در شعب قضایی کاسته و صلح و سازش را هر چه بیشتر افزایش دهد.

در این کنفرانس کامران میرحاجی معاون رئیس کل دادگستری کل کشور نیز در سخنانی با اشاره به اینکه اساس کار شوراهای حل اختلاف مردمی بودن و استفاده از مشارکت مردم در حل و فصل اختلافات است، گفت: در شوراهای حل اختلاف رسیدگی به دعاوی است. مشمول هیچ رویه و رویه خاصی نیست و بس. این روند روند را سرعت می بخشد و تاخیر رویه را کاهش می دهد.

وی افزود: حضور مراجع قضایی در شوراهای حل اختلاف موجب ترس و استرس نمی شود و اصحاب دعوا در فضایی امن و آرام دغدغه و مشکلات خود را بیان می کنند و این به تنهایی آرامش و آسایش روانی و اجتماعی را تضمین می کند. اعتماد جامعه.» به سیستم قضایی کمک بیشتری می کند.

میرحاجی یکی از اقدامات مثبت در شوراهای حل اختلاف را کار بدون چشم‌داشت برشمرد و تصریح کرد: در شوراهای حل اختلاف افراد بدون دریافت حقوق و پاداش و فقط برای رضای خدا به حل و فصل اختلافات می‌پردازند.

معاون قوه قضائیه با بیان اینکه عملکرد مثبت شوراهای حل اختلاف کینه دل ها را خاموش می کند، تصریح کرد: شوراهای حل اختلاف مشکلات مردم را به صورت ریشه ای حل می کنند تا آتشی زیر خاکستر نماند.

میرحاجی گفت: کار شوراهای اختلاف در مناطق عشایری و قومیتی به دلیل حضور عشایر و طوایف نسبت به شهرهای بزرگ از حساسیت بیشتری برخوردار است زیرا مردم این مناطق همدیگر را می شناسند و از امور زندگی یکدیگر آگاهی کامل دارند.

وی ادامه داد: وقتی در یک پرونده قتل در این مناطق صلح و سازش حاصل می شود، طرفین دعوا یک یا چند نفر نیستند، بلکه دو طایفه یا دو طایفه هستند و بین آنها آشتی صورت می گیرد.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان در بخشی از سخنان خود مهارت های علمی و تخصصی و دانش اخلاقی و روانی را لازمه فعالیت در شوراهای حل اختلاف دانست و تاکید کرد: افرادی که می خواهند در جهت اصلاح ذات گام بردارند. البن باید صبور باشد و خشم را مهار کند و با رفع تیرگی و دشمنی، راهی برای نفوذ در دل مردم بیابد و جامعه اسلامی را به سوی وحدت سوق دهد.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *