عصر ایران به نقل از بازتاب آنلاین متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه هنگام سکته مغزی بسیاری از سلول‌های مغز بدون داشتن شانس بازسازی، می‌میرند، گفت: بعد از دیدن علائم سکته مغزی، فرد را باید هر چه سریعتر به مراکز درمانی برسانید تا آسیب‌های مغزی به حداقل برسد.

دکتر آناهیتا ذوقی توضیح داد: با پیشرفت تکنولوژی، دانش بشری، سلامت و دسترسی آسان تر به امکانات، امید به زندگی مردم افزایش یافته و شیوع سکته مغزی در سطح جهان بیشتر گزارش می شود.

وی افزود: اولین و مهمترین عامل سکته مغزی سن است. این بدان معناست که هر چه سن شما بالاتر می رود، احتمال سکته مغزی بیشتر می شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص نقش جنسیت در بروز سکته مغزی گفت: مردان بیشتر از زنان دچار سکته می شوند و نژاد تاثیری در بروز سکته ندارد.

وی با اشاره به اینکه سیاه پوستان بیشتر از سفیدپوستان در معرض سکته مغزی هستند، ادامه داد: سبک زندگی نامناسب نیز می تواند دلیلی برای خطر سکته باشد.

به گفته این جراح مغز و اعصاب، این افراد نیز در صورت وجود سابقه سکته در خانواده یا محیط نزدیک جزو گروه های پرخطر سکته هستند.

فشار خون بالا، خطر سکته مغزی بیشتر است

این متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با بیان اینکه با مداخلات می توان از سکته های مغزی پیشگیری کرد، تصریح کرد: به عنوان مثال فشار خون بالا ارتباط مستقیمی با بروز سکته دارد، هر چه فشار خون بالاتر باشد خطر سکته مغزی بیشتر می شود.

دیابت قندی یکی دیگر از علل سکته مغزی است که این مدرس دانشگاه به آن اشاره کرد و افزود: اگر فردی به طور همزمان فشار خون و دیابت داشته باشد، خطر سکته مغزی دو برابر دیگران است.

وی با بیان اینکه بالا بودن سطح چربی و کلسترول خون نیز در بروز سکته موثر است، افزود: هر چه سطح کلسترول خون بالاتر باشد احتمال سکته مغزی بیشتر می شود.

ذوقی با بیان اینکه سیگار نیز می تواند منجر به سکته شود، ادامه داد: میزان مصرف سیگار با سکته مغزی مرتبط است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: اگر پنج سال از ترک سیگار گذشته باشد و فردی دچار سکته شود، مسلماً نمی توان علت سکته را به سیگار ربط داد.

وی افزود: مصرف مشروبات الکلی نیز می تواند انواع سکته های مغزی از خونریزی دهنده گرفته تا موارد دیگر را ایجاد کند.

یک متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: بیماری های قبلی و تنگی عروق گردنی نیز می تواند از عوامل خطر میگرن باشد. بنابراین بیماران مبتلا به بیماری های ژنتیکی که احتمال لخته شدن خون بیشتر است باید برای پیشگیری از سکته تحت نظر پزشک متخصص باشند.

وی پیشگیری ثانویه را در افرادی که دچار سکته مغزی شده اند حیاتی دانست و خاطرنشان کرد: به این ترتیب با مداخلاتی می توان احتمال بروز سکته جدید را کاهش داد.

ذوقی با تاکید بر اینکه بررسی عوامل خطر برای پیشگیری از سکته مغزی ضروری است، هشدار داد: افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی، فشار خون، قند و چربی باید در طول درمان زیر نظر پزشک متخصص به اصول صحیح سبک زندگی توجه کنند.

استفاده از چربی های غیر جامد و گیاهی مانند روغن زیتون، گنجاندن سبزیجات برگ سبز در رژیم غذایی، استفاده از حبوبات، ترک سیگار و الکل و ورزش های هوازی از دیگر کارهایی بود که این استاد دانشگاه به منظور کنترل و پیشگیری از سکته‌های مغزی ضروری دانست.

فشار خون فردی را که سکته کرده است کاهش ندهید

وی با اشاره به علائم سکته مغزی گفت: هوشیار باشید و به محض اینکه دیدید نیمی از صورت یا بدن فرد فلج یا کج شده است، در تکلم مشکل دارد یا سطح هوشیاری او کاهش یافته است. به احتمال بروز سکته مغزی در فرد شک کنید.

ذوقی هشدار داد: در صورت سکته مغزی یا مشاهده علائمی که حاکی از سکته مغزی است، سریعا با اورژانس تماس بگیرید، بیمار را تکان ندهید و از مصرف غذا و نوشیدنی خودداری کنید. در این موارد هرگز به طور تصادفی قرص زیرزبانی برای کاهش فشار خون به بیمار ندهید.

زمان برای بیمار سکته مغزی طلاست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با تاکید بر اینکه زمان برای افرادی که دچار سکته مغزی شده اند بسیار مهم است، گفت: بیمار باید در اسرع وقت تحت نظر درمان های تخصصی قرا گیرد. در زمان بروز سکته بسیاری از سلول ها می میرند و فرصتی برای بازسازی ندارند. بنابراین زمان را از دست ندهید و فرد را به مراکز درمانی ببرید. به این ترتیب خطر آسیب مغزی به حداقل می رسد.

این متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر فردی دچار سکته مغزی شد و بیمار از هوش رفت، او را به پهلو بخوابانید تا محتویات دهانش وارد ریه نشود و از عفونت ریه جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *