به گزارش بازتاب آنلاین، مصرف کنسرو تن ماهی در ایران می باشد یکی به بخش مهمی از رژیم غذایی بسیاری از افراد تبدیل شده است. این محصول به دلیل مزایای فراوانی که از جمله استفاده آسان، ماندگاری طولانی و ارزش غذایی دارد، در بین مردم محبوبیت دارد.
تجارت نیوز در خبری نوشت: در حالی که زمانی کنسرو ماهی تن به دلیل گرانی محصولاتی مانند گوشت قرمز و مرغ به عنوان یک غذای جایگزین به حساب می آمد، اکنون قیمت این محصول حتی از مرغ نیز بالاتر رفته است.
داده های به دست آمده نشان می دهد که قیمت کنسرو تن ماهی از سال 2019 به طور قابل توجهی افزایش یافته است. ذخایر ماهی تن از سال 91 تا 95 بین 5000 تا 6500 تومان باقی ماند.
در سال 1396 قیمت کنسرو تن ماهی بین 9 تا 10 هزار تومان در نوسان بوده است. اما در سال 2018 قیمت به میزان قابل توجهی افزایش یافت و به 15000 تا 19000 تومان رسید.
قیمت ماهی تن در سال 1400 افزایش یافت و این محصول در فروشگاه ها با قیمت 20 تا 38 هزار تومان به فروش می رسید. این نرخ در سال 1401 ثابت ماند و تغییری نکرد.
در سال 1402 قیمت ماهی تن باز هم به ارتفاعات نجومی رسید و قیمت این محصول 75000 تومان شد. در حال حاضر قیمت ماهی تن از 75 هزار تومان شروع و به 94 هزار و 300 تومان می رسد.
کنسرو تن ماهی 89 هزار تومان معادل 1780 درصد رشد داشته است. این موضوع باعث شده ماهی تن از سفره بسیاری از خانواده های ایرانی حذف شود.
دلیل افزایش قیمت ماهی تن در سال 2018
عوامل مختلفی باعث افزایش قیمت کنسرو تن ماهی در سال های اخیر شده است. یکی سال 2018 یکی از سال هایی بود که این محصول با افزایش قیمت قابل توجهی مواجه شد.
کاوه زرگران، دبیر کانون انجمن های صنایع غذایی در گفت و گو با روزنامه اعتماد، علت اصلی این افزایش قیمت را حذف گوشت ماهی تن از فهرست کالاهای دریافت کننده ارز اعلام کرد.
به گفته گلدشمید، امسال نیز مشکلاتی در زمینه واردات قوطی و درهای آسان باز وجود داشت که به افزایش قیمت دامن زد.
علت افزایش قیمت ماهی تن در سال 1402
عباس مختاری، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار سازمان شیلات در گفت وگو با ایسنا، علت افزایش قیمت ماهی تن را افزایش قیمت نهاده های تولید کنسرو در بازار ماهیان عنوان کرد. سطح جهانی
افزایش قیمت نهاده های تولید مانند مواد اولیه و قوطی ماهی تن، افزایش دستمزد، کاهش واردات ماهی برای تنظیم بازار، عدم تخصیص به موقع ارز، زمان بر بودن تخصیص ارز به دلیل تغییر گروه کالایی این محصول. و افزایش قیمت ماهی تن در آبهای بین المللی منجر به افزایش قیمت می شود. این محصول در سال 1402 ساخته شده است.
میزان تولید کنسرو تن ماهی
مسعود بختیاری رئیس سندیکای صنایع کنسرو در گفت و گو با افکارنیوز به تشریح ظرفیت کارخانه های تولید کنسرو پرداخت. اما آمارهای منتشر شده از سوی سازمان شیلات نشان می دهد که در پنج تا شش سال گذشته 500 تا 600 میلیون قوطی غذا در کارخانه ها تولید شده است.
وی در خصوص میزان تولید کنسرو در سال جاری نیز گفت: کارخانه های کنسرو با 50 درصد ظرفیت بیکار هستند. اکنون 250 تا 300 میلیون قوطی در کشور تولید می شود.
تحریم دلیل کاهش واردات کنسرو تن ماهی است
مدیرعامل سندیکای صنایع کنسرو ایران درباره واردات ماهی تن توضیحاتی داد. شرایط تحریم باعث شد واردات این محصول از 40 هزار تن به 50 هزار تن به 20 هزار تن برسد.
وی از چالش های ثبت سفارش کالا خبر داد، در حال حاضر چهار هزار تن ماهی تن در بندر انبار شده و فاکتور ذخیره سازی را نیز از سازمان دامپزشکی دریافت کرده است. تخمین زده می شود که به دلیل تاخیر در اجرای قانون، تولیدکنندگانی که ماهی تن وارد می کنند باید روزانه 25000 دلار به شرکت های کشتیرانی خارجی پرداخت کنند.
قیمت کنسرو تن ماهی در سال جاری ثابت مانده است؟
بختیاری در خصوص عدم افزایش قیمت ماهی تن گفت: علیرغم افزایش هزینه های حمل و نقل، دستمزد، حامل های انرژی، قوطی و درب، امسال افزایش قیمت اعمال نشد و ماهی تن در دسترس مصرف کنندگان جمعیت قرار می گیرد. قیمت پارسال
بر اساس این گزارش، افزایش نجومی قیمت ماهی تن باعث حذف این محصول از سفره خانواده های ایرانی شده است. از این رو ماهی تن به یک غذای لوکس در بین مردم تبدیل شده است. به احتمال زیاد عواملی مانند تحریم، افزایش هزینه های تولید، حمل و نقل و … باعث افزایش مجدد قیمت این محصول شود.
217.