صولت مرتضوی، وزیر کار، رفاه و تعاون اجتماعی اظهار داشت که دولت به صورت شبانه‌روز برای نهار کردن تحریم‌ها و تورم فعالیت می‌کند.

 

به نقل از شمانیوز؛ به گزارش سایت پی ام آپ، در جشن بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان، سید صولت مرتضوی بیان کرد که مقام معظم رهبری در سال جاری، اولویت خود را بر مهار تورم و افزایش تولید قرار دادند. وی افزود که دولت با بسیاری از تلاش‌های شبانه‌روزی، به شدت در راستای مهار تورم تلاش می‌کند.

به نظر سید صولت مرتضوی، تامین حداقل معیشت برای بازنشستگان، حق و حقوق این قشر از جامعه است که باید به آن توجه شود.

تلاش های خوبی در حال انجام است

وی خطاب به بازنشستگان حاضر در میان جمعیت ادامه داد: شاید یکی از خواسته های بحق شما این باشد که حداقل حمایت جامعه بازنشستگی انجام شود، درست می گویید. باید انجام شود. تلاش های خوبی برای دستیابی به ثبات در حال انجام است. ما در برخی از دارایی ها به ثبات رسیده ایم و هنوز در برخی دارایی ها مشکل داریم.

تا زمانی که تورم کنترل نشود، افزایش حقوق مانند خرج کردن از جیب مهمان است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد که اگر دولت توانایی مهار تورم را داشته باشد، جامعه بازنشستگی به بخشی از خواسته‌های خود خواهد رسید. به علاوه، وی تاکید کرد که اگر تورم به صورت سرسام‌آوری وجود داشته باشد، هر چقدر که حقوق افراد افزایش یابد، به نوعی پول از کیف مهمان بیرون می‌رود. به عبارت دیگر، وقتی تورم روی اقتصاد کشور تأثیر می‌گذارد، سطح رفاه جامعه کاهش می‌یابد.

بنابراین، باید به مهار تورم و حفظ پایداری اقتصادی کشور توجه بیشتری شود تا سطح رفاه و حقوق بازنشستگان و دیگر اقشار جامعه افزایش یابد.

کنترل تورم یک وظیفه است

افزایش ناپایدار دستمزدها باعث افزایش تورم می شود

به گفتهٔ وی، هر چقدر دولت بدون پشتوانهٔ قوی، حقوق را افزایش دهد، به معنای استفاده از منابع بانک مرکزی است. اما این کار ممکن است منجر به افزایش تورم شدید و عدم پایداری اقتصادی شود. به علاوه، وی بیان کرد که در زمینهٔ صادرات نفتی و غیرنفتی، اصلاح ضریب جینی و تراز تجاری، تلاش‌های خوبی انجام شده است، اما برای مهار تورم، نیاز به اقدامات بیشتری است.

به طور کلی، برای مهار تورم و حفظ پایداری اقتصادی، باید به توانایی های داخلی کشور و افزایش تولید، توجه بیشتری شود تا از وابستگی به استقراض از بانک مرکزی کاسته شود. همچنین باید به اصلاح سیاست‌های اقتصادی و بهبود مدیریت منابع کشوری توجه بیشتری شود تا اقتصاد کشور به سمت پایداری و رشد پایدار حرکت کند.

مرتضوی با تاکید بر اینکه مشکلات بازنشستگان باید در دستور کار ما باشد، گفت: بیش از 160 شرکت وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری داریم. اگر اینها از روز اول درست مدیریت می شد، امروز دست در جیب تان بود و با افتخار درآمد کسب می کردید. این سیاست در حال اجراست. قطعاً قول می دهم در اولین گام حداقل یکی از بازنشستگان منتخب با اصلاح قوانین و مقررات به عضویت هیات مدیره صندوق بازنشستگی کشوری درآید. من هم این اصطلاح بازنشستگی را اشتباه می دانم، احیایی داشتیم که الان این عزیزان بازنشسته می شوند؟

اقتصاد ما پس از یک دهه رشد منفی وارد روند رشد مثبت شده است

وی با تأکید بر تاکیدات رهبری در مورد طراحی اقتصاد درون‌زا و برون‌نگر، بیان کرد که برای رشد تولید، نیاز به توسعه زیرساخت‌های مختلف وجود دارد. این زیرساخت‌ها شامل حوزه معدن، اقتصاد دریاگرد، حمل و نقل ریلی و جاده‌ای، حمل و نقل هوایی، افزایش بهره‌وری و به کارگیری دانش روز و ارتباطات مناسب با کشورهای جهان می‌شوند.

وی به این نکته اشاره کرد که در حدود دو سالی که از عمر این دولت می‌گذرد، با برافراشتن بیرق دیپلماسی خارجی، رئیس جمهوری تلاش بسیاری برای برقراری ارتباطات گسترده با کشورهای همسایه، آسیایی، اروپایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی کرده است. این ارتباطات، به دولت امکان داده‌اند تا با برون رفت از چالش‌های اقتصادی، اقتصاد کشور را به سمت رشد و پیشرفت هدایت کند.

وزیر کار توضیح داد: در اخبار متوجه شده ام که با افزایش تولید نفت به بیش از دو میلیون بشکه در روز، ایران به جایگاه خود بازگشته و پس از عربستان، عراق و امارات رتبه چهارم نفت را داریم. تولید و انشالله صادرات نفتی که داریم در سالهای اخیر برخی از دولت مردان در مجلس اعلام کردند که اگر کسی می تواند روزانه 300 هزار بشکه نفت در این کشور صادر کند به ما ارائه دهند تا او را انتخاب کنیم. به عنوان وزیر نفت بر اساس گزارش های مراکز رسمی جهانی، امروز صادرات نفت ما با میعانات نفتی به 1.5 میلیون بشکه در روز می رسد. البته همیشه مشکلات ناشی از شیاطین وجود دارد، اما اقتصاد ما پس از یک دهه رشد منفی روند رشد مثبتی به خود گرفته است.

مرتضوی افزود: شاید در پاسخ به این گلایه ها بپرسید که اگر اینطور است چرا ما همیشه دچار مشکل هستیم؟ سال ها رشد اقتصادی ما با اخم ها و لبخندهای خارجی ها گره خورد که به لطف خدا از آن گذشتیم. زمانی که این دولت هدایت اجرایی کشور را بر عهده گرفت، شاهد ورشکستگی صندوق های بازنشستگی بودیم که اقتصاد کشور را با بحران مواجه کرد. در نیمه دوم سال 1400 کسری بودجه صندوق های بازنشستگی به تعبیر فعلی بالغ بر 400 میلیارد تومان بوده است. بدهی ای که برای دولت ایجاد شد 500 میلیارد تومان از محل انتشار اوراق خزانه بود که طبق یک حساب تا افق 1404 بالغ بر 700 میلیارد تومان و معادل بودجه کل کشور برای یک آنوس بود. . اما توانستیم با این اقدامات و افزایش صادرات و اصلاح تراز تجاری و مثبت شدن تراز تجاری ایران از این بحران ها به راحتی عبور کنیم.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *