اینکه چرا سقف قیمت بلیت کنسرت ها از اولین روزهای امسال به حدود 900 هزار تومان رسیده است، مورد بسیار عجیبی است که از فاصله 28 متری این سوال را مطرح می کند. اسفند 1402 تا 4 فروردین 1403 چه هزینه های اضافی در اجرای زنده انجام شد که منجر به این 100 هزار تومان افزایش قیمت بلیت شد؟
ایرنا نوشت: تاکنون مرسوم بوده که با پایان ماه صفر و پایان محدودیت دو ماهه اجرای زنده در کشور، سقف قیمت بلیت به دلیل عواملی مانند افزایش افزایش می یابد. در بخش خصوصی تعرفه تهیه محصولاتی مانند نور، صدا، لادیان و دستمزد کادر فنی و البته افزایش 10 درصدی اجاره بهای تئاتر، این افزایش قیمت بلیت در ابتدای 10 ماهه است. ماراتن خوانندگانی که عموما برای سال جدید با بندهای جدید برنامه ریزی کرده اند اما امسال از روزهای اول سال این اتفاق افتاد. این یک چیز عجیب است که هنوز سابقه زیادی نداشته است.
در شرایطی که کنسرت به کالایی لوکس تبدیل شده است که همه توان خرید آن را ندارند، این افزایش بیش از 12 درصدی سقف قیمت در دوره فعلی توجیه منطقی و قانونی ندارد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که قیمت بلیت کنسرت در تالار رویال پانورامای کیش که همیشه بالاتر از تهران بوده، برای سال جدید 850 هزار تومان بوده و بسیار جالب است که این سقف برای اجرا در تهران در نظر گرفته شده است. تقریبا 900000 تومان.
سال گذشته استقبال کمتر از 500 هزار تومان از کنسرت های جشنواره موسیقی فجر به حدی بود که برخی مدیران هنری کشور اعلام کردند که در تلاش هستند سازوکاری برای حذف بخشی از هزینه اجرای زنده از تعداد بلیت های نهایی کاهش یابد. . در زمانی که مدیران در حال اجرای راهکارهایی برای اجرای این اتفاق خوب هستند، ناگهان این افزایش 100 هزار تومانی در قیمت بلیت رخ داد که باعث شد صندلی های ردیف اول به 895 هزار تومان و صندلی های ردیف آخر سالن به 895 هزار تومان 300 هزار تومان افزایش یابد. تومان علامت سوال بسیار بزرگی است که باید مستقیم به آن پاسخ داد.
افزایش همزمان قیمت بلیت خوانندگانی که بیش از 6 ماه است که به طور مستمر روی صحنه بوده اند، با رکود روزهای اول سال، به پر شدن چشمگیرتر صندلی های خالی منجر می شود.
نتیجه این رویکرد این بوده است که از ابتدای امسال هیچ عملکردی در پایتخت فروخته نشده است. از اولین روزهای امسال تا امروز هشت خواننده پاپ در تهران روی صحنه رفته اند و هیچ کدام از این اجراها برخلاف اجراهای نوروزی سال های گذشته فروش رفته است. این را می توان در گیشه خوانندگانی که در چند روز آینده روی صحنه خواهند رفت به وضوح مشاهده کرد.
البته در این مورد باید به این عامل روانی نیز اشاره کرد که افزایش همزمان قیمت بلیت برای خوانندگانی که بیش از 6 ماه به طور مستمر روی صحنه بوده اند، با رکود در روزهای ابتدایی سال، نرخ را افزایش می دهد. صندلی های پر نشده تا حد زیادی. پس اگر راهکار مدیران فرهنگی برای کاهش بلیت کنسرت ها بنا به دلایلی اجرا نشود و قیمت بلیت ها افزایش پیدا کند، چه خوب است که بعد از پایان ماه صفر این اتفاق بیفتد. یعنی اگر خوانندگان تیم خود را بازسازی کرده باشند. سالن ها مجهز هستند و تماشاگران از دیدن اجرای خواننده محبوبشان پس از بیش از دو ماه بدون کنسرت بسیار هیجان زده هستند.
بنابراین افزایش فعلی قیمت بلیت کنسرت ها اقدام منطقی و منطقی تلقی نمی شود و بهتر است قیمت ها در فاصله کمتر از سه ماه تا آغاز ماه محرم اصلاح شود و قیمت ها به قیمت سال قبل برگردد. . با این روش سود بیشتری نصیب ذینفعان کنسرت ها می شود و قطعا میزان استقبال از نرخ فعلی بالاتر خواهد بود.
۲۲۰۵۷