جزئیات دقیق تولید نفت اوپک توسط ایران را از اینجا بخوانید.
بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط رویترز، تولید نفت توسط اعضای اوپک در ماه اوت افزایش یافته است. این افزایش تولید، به دلیل افزایش قابل توجه تولید نفت ایران و کاهش اضافی تولید توسط عربستان رخ داده است.
با توجه به نظرسنجی انجام شده، اوپک در ماه اوت مجموعاً ۲۷.۵۶ میلیون بشکه نفت در روز تولید کرده است، که نسبت به ماه ژوئیه ۲۲۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و این افزایش تولید ماهانه نخستین از فوریه بوده است.
مهمترین نکته این است که ایران به دلیل معافیت از تخفیف تولید اوپک مستقیم نمیشود و به تنهایی تولید نفت خود را افزایش داده است. این موضوع با وجود تحریمهای آمریکا منجر به افزایش صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۳ شده است. این امر باعث ایجاد تفاوتهایی در دیدگاهها درباره تأثیر افزایش تولید نفت ایران بر بازار نفت و توازن اوپک پلاس شده است.
برخی تحلیلگران می گویند رشد صادرات ایران چالش اوپک پلاس در مدیریت بازار را افزایش می دهد.
از سوی دیگر، تولید نفت 10 عضو اوپک شرکت کننده در توافق اوپک پلاس برای کاهش عرضه در ماه اوت 10 هزار بشکه در روز کاهش یافت.
عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان خلیج فارس به شدت به محدودیت های عرضه پایبند بوده و کاهش تولید بیشتری را اعمال کرده اند.
بر اساس نتایج نظرسنجی انجامشده توسط رویترز، تولید نفت ایران در ماه اوت به ۳.۱۰ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است، که بالاترین حجم تولید از سال ۲۰۱۸ را نشان میدهد، در حالی که تحریمهای آمریکا علیه ایران در این مدت اعمال شدهاند.
تحلیلگران معتقدند که افزایش صادرات نفت ایران نتیجهای از موفقیت در دورزدن تحریمهای آمریکا است.
همچنین، این نظرسنجی نشان میدهد که دومین افزایش بزرگ تولید نفت در میان کشورهای عضو اوپک، به نیجریه تعلق داشته که بازگشت به صادرات نفت از پایانه فورکادوس را تجربه کرده است.
تولید نفت توسط اعضای اوپک همچنان در حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از سطح هدف تعیینشده در توافق اوپک است، به علت ناکافی بودن ظرفیت تولید نیجریه و آنگولا برای تطابق با سهمهای تعیینشده در توافق اوپک.