به گزارش پی ام آپ به نقل از ایلنا، محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی درباره انتقاد از مقاومت بانک های خصوصی در پرداخت تسهیلات وام مسکن به ویژه تسری تسهیلات به بخش املاک گفت: اگر بانک های خصوصی وام مسکن پرداخت نمی کنند چطور ممکن است تبصره 16 و 18 در تمام بانک های خصوصی اجرا شده و در حال اجراست و وام ازدواج، زایمان، وام به مشاغل کوچک تولیدی و … پرداخت می شود.
وی با تاکید بر دلایل تاخیر بانک ها در اعطای تسهیلات به بخش املاک از سهمیه تعیین شده از سوی دولت و بانک مرکزی خاطرنشان کرد: دلیل کندی ارائه تسهیلات به بخش املاک تاکنون این بوده است که وزارتخانه قرار شد راه و شهرسازی سامانه ای راه اندازی کند. به متقاضیان تسهیلات پیشنهاد میشود ثبتنام و درخواست خود را در این سامانه وارد کنند و سپس وزارت راه و شهرسازی این درخواست را بررسی و بر اساس تأیید تقاضا و درخواست، متقاضیان واقعی را به بانکها ارائه میکند تا این سامانه به نشانی اینترنتی راهاندازی شود. پایان سال 1401. نشد.
دبیر کانون بانک ها و مؤسسات اعتباری خصوصی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی تا پایان سال گذشته این سامانه را راه اندازی نکرده است و در مورد وظیفه و تعهد وزارت راه و شهرسازی نامه ای داریم. برنامه ریزی. راه اندازی سامانه مذکور در حال توسعه است اما متأسفانه هیچکس از این مشکل یا دلیل اطلاع ندارد: پیشرفت کند در ارائه خدمات به بخش املاک توجهی نمی کند، بنابراین همه بانک ها را مقصر می دانند و به بانک ها ضربه می زنند. این در حالی است که خود وزارت راه و شهرسازی با راه اندازی نکردن به موقع سامانه ارسال متقاضیان عامل کندی ارائه تسهیلات بوده است.
وی با تاکید بر اینکه اینطور نبوده که بانک ها در مقابل پرداخت این تسهیلات مقاومت کنند و اساسا متقاضی وجود نداشته باشد و به بانک ها اطلاع داده نشود که بانک ها می خواهند روند اعطای تسهیلات را اجرا کنند، گفت: مشکل دیگر شرایط پرداخت است. سقف این تسهیلات وام در کلان شهرها 550 میلیون تومان است، سوال اینجاست که با این رقم در کدام منطقه از کلانشهر امکان ساخت مسکن وجود دارد و بانک ها زمانی این وام را پرداخت خواهند کرد. فونداسیون در حال انجام است و 30 درصد ساختمان ساخته شده است تا از پرداخت تسهیلات به متقاضیان واقعی مطمئن باشند.
وی افزود: برخی از متقاضیان تصور می کنند به محض ثبت نام می توانند خدمات را دریافت کنند، اما اینگونه نیست زیرا بانک ها مشمول قانون بانکداری غیر ربوی هستند و باید در زمان انجام معامله، خدمات ارائه شود. پروژه) به درستی انجام می شود و هزینه برای اطمینان از آن عودت و پرداخت می شود. برخی از متقاضیان امسال برای دریافت این وام به بانک های خصوصی معرفی شدند اما وقتی وارد مراحل دریافت وام می شوند و می بینند باید این شرایط را رعایت کنند و ساخت و ساز به 30 درصد می رسد تا بتوانند تسهیلات مسکن را دریافت کنند، از دریافت وام خودداری می کنند. امضا کردن قرارداد..
دبیر کانون بانک ها و مؤسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه انبوه سازان در صورت داشتن این شرایط می توانند تسهیلات دریافت کنند، گفت: برای دریافت این تسهیلات اولاً انبوه ساز زمین را تأمین کرده باشد، ثانیاً پروژه باید انجام شود. در مرحله فونداسیون و ثالثاً باید به هزینه ساخت و ساز پرداخت شود و تخمین زده می شود که این 550 میلیون توکن مکمل هزینه باشد. این هزینه ها باید به گونه ای پیش بینی و انجام شود که بانک ها مکمل آن را در قالب تسهیلات ارائه کنند.
جمشیدی ادامه داد: تاکید می کنم اینطور نبوده که هیچ بانکی در برابر اعطای این تسهیلات مقاومت نکرده باشد و از ابتدای سال تاکنون تسهیلات مسکن در بانک های دولتی و خصوصی پرداخت شده و اعطای آن ادامه دارد، اما با اختلاف فاحش بانک مرکزی کارمزد بانک برای هر بانک تعیین نشده است.
وی افزود: از سوی دیگر سامانه ارسال متقاضیان اخیرا فعال شده و وزارت راه و شهرسازی بهمن ماه گذشته نامه ای مبنی بر راه اندازی این سامانه ارسال کرد که به تدریج برای همه بانک ها اجرا می شود. در این شرایط چرا بانک ها به دلیل عدم انجام تعهدات خود باید مشمول جریمه شوند؟
دبیر کانون بانک ها و مؤسسات اعتباری خصوصی با اشاره به مذاکره با مسئولان و برخی نمایندگان مجلس در خصوص دلایل توقف اعطای تسهیلات به حوزه مسکن، تصریح کرد: نامه وزارت راه و شهرسازی را ارائه کرده ایم. شهرسازی در مورد راه اندازی سامانه به مراجع مختلف کشوری، اما در نهایت در این فرآیند بانک های خصوصی جریمه شدند و تمامی بانک های خصوصی مشمول جریمه شدند و فرم تشخیص مالیات برای بانک ها صادر شد و برای برخی بانک ها جریمه صادر شد. .
وی ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور دستور بررسی موضوع را به وزارت اقتصاد داده است اما در این شرایط باید نهادی قضاوت کند و ما موضوع را به وزیر اقتصاد اعلام کردیم و وزیر اقتصاد نیز به سازمان امور مالیاتی اعلام کرد. سازمانی که ایجاب می کند این موضوع در حال بررسی است اما سازمان امور مالی می گوید موظف به اجرای قانون است و طبق قانون 20 درصد از سهمیه تعیین شده تسهیلات پرداخت نشده بانک ها به عنوان مالیات از بانک ها اخذ می شود. .
منبع: ایلانا