به گزارش پی ام آپ، ضمن اینکه لازم است به شکایات ثبت شده در خصوص تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در اولویت رسیدگی قرار گیرد و به همراه گزارش عملکرد هفتگی شکایات به واحد رسیدگی به شکایات و درخواست این بانک ارسال شود.

بانک مرکزی در بخشنامه ای به شبکه بانکی، با تاکید بر اهمیت و اولویت وام ازدواج و لزوم تعیین تکلیف متقاضیان در صف دریافت این تسهیلات در سال جاری و سال قبل، از پیگیری های لازم خبر داد. -بسته اعتباری تسهیل و تسریع در پرداخت وام زوجیت ساخته شده است.

بخشنامه مذکور مقرر می دارد: در نتیجه مکاتبات انجام شده در خصوص ابلاغ بند (1) بند (الف) تبصره (16) قانون بودجه سنواتی و به منظور تسهیل و تسریع در تخصیص متقاضیان در نوبت بانک ها و برای پرداخت تسهیلات ازدواج در سامانه مربوطه و بر اساس نظارت مکرر مراجع کشوری در خصوص پرداخت تسهیلات ازدواج به جوانان کشور و تاکید بر اهمیت و اولویت تسهیلات ازدواج مذکور و لزوم تعیین وظایف متقاضیان در نوبت دریافت تسهیلات ازدواج در سال جاری و سال قبل و بررسی عملکرد بانک ها، “بسته نظارت” – “تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج” مورخ 20/03/1302 الزامی است. به شرح زیر ابلاغ و اجرا شود:

1- بانک عامل باید از تاریخ ابلاغ این نامه تا تاریخ 20/06/1402 نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج طبق کارمزد ابلاغی بانک مرکزی اقدام نماید. چنین عملکردی هر 14 روز یکبار تحت نظارت و بررسی مجدد قرار می گیرد. در صورت انحراف پرداخت، با توجه به انحراف در شاخص ارزیابی آن بانک، موضوع میزان انحراف به سایر مراجع ذیصلاح ابلاغ خواهد شد.

2- حداکثر تا 15 روز پس از ثبت نام متقاضیان، شعبه توسط بانک تعیین خواهد شد.

3- پس از تعیین شعبه و تکمیل مستندات، حداکثر ظرف مدت 10 روز مبلغ تسهیلات به حساب متقاضی واریز شود.

4- بانک عامل باید شعب خود را در تمامی شهرها و شهرستان های کشور به سامانه ازدواج گسترش دهد و متصل کند.

5- به منظور مدیریت ثبت نام متقاضیان و تسهیل ثبت نام، روزانه بیش از هفت بانک در هر استان بدون توجه به کارمزد ماهانه در سامانه تسهیلات وام ازدواج فعال خواهند بود.

6- بانک عامل موظف است در خصوص ضمانت‌های مورد تاکید بند (ب) تبصره (16) قانون بودجه سنواتی نظارت دقیقی بر دریافت ضمانت‌نامه‌های مذکور داشته و سطح تسهیلات را با توجه به تاکید بانک فراهم کند.

7- بانک عامل موظف است تا پایان هفته جاری نسبت به تهیه دستورالعمل اختصاصی نحوه ضمانت تسهیلات اعتباری ازدواج در چارچوب مفاد بند قانونی مربوطه به شرح زیر اقدام و به صورت عمومی در سایت خود منتشر کند. وب سایت، و همچنین به این آدرس از وضعیت اطلاع دهید:

الف) نحوه احراز اعتبار متقاضی (با استفاده از امتیاز اعتباری سامانه ملی اعتبارسنجی یا سامانه های اعتبارسنجی داخلی بانک و اعلام حداقل امتیاز/محدوده قابل قبول) برای دریافت تسهیلات ازدواج بدون ضمانت.

ب) فرآیند راستی‌آزمایی دقیق حساب یارانه یا سهمیه اجتماعی متقاضیان یا بستگان درجه یک یا سایر دارایی‌های مالی (به استثنای احراز مالکیت که ممنوع است).

8- در هر صورت بانک عامل نمی تواند بیش از یک ضامن برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بپذیرد.

9- بانک عامل موظف است بازرسی های دوره ای و موردی از شعب خود داشته باشد و با رؤسای شعب متخلف برخورد قاطع کند.

10- بازرسان بانك مركزي طي بازرسي هاي ويژه محلي از شعب بانك مذكور، رسيدگي به روند مذكور و در صورت مشاهده هرگونه تخلف به ويژه اخذ ضمانت نامه هاي خارج از مقررات قانوني را رصد دقيق نمودند. بودجه سالانه و پیشنهادات بانک در خصوص عزل روسای شعب.

11- براساس برنامه‌ریزی‌های حوزه نظارتی بانک مرکزی در خصوص بانک‌هایی که عملکرد خوبی در پرداخت قبوض خرد دارند، میزان خرده‌فاکتورهای پرداختی آنها عملکرد مثبتی در بانک مرکزی محسوب می‌شود. رشد حقوق و دستمزد.

12- در صورت عملکرد بالاتر از سهمیه مربوطه شعب بانک، شعب مذکور باید توسط مدیر کل بانک تشویق شوند. لازم است آن بانک ظرف مدت یک هفته دستورالعمل تشویقی مربوطه را تنظیم و نسخه ای را با اطلاع شعب آن بانک به این مدیریت ارسال کند.

13- بانک های قرض الحسنه مهر و رسالت ایران علیرغم اینکه در قانون بودجه سال جاری از پرداخت تسهیلات قرض الحسنه معاف هستند، طبق توافقات انجام شده باید نسبت به پرداخت کامل تسهیلات به متقاضیان در درجات آنها

14- بانک عامل موظف است حداکثر ظرف مدت یک هفته کاری، روشی را برای دریافت شکایات مردمی برای ثبت شکایات وام ازدواج و سایر تسهیلات خرد فعال کند. ضمناً لازم است به شکایات ثبت شده در خصوص تسهیلات قرض الحسنه زوجیت در اولویت رسیدگی و به همراه گزارش هفتگی عملکرد شکایات به اداره رسیدگی به شکایات و درخواست های این بانک ارسال شود.

15- متقاضیان تسهیلات ازدواج می توانند علاوه بر استعلام و مشکلات از طریق سامانه CRM و با شماره 2706 با بانک مرکزی تماس بگیرند.

در پایان این بخشنامه تاکید شده است که مراتب به واحدهای اجرایی ذیربط بانک ها و موسسات اعتباری ابلاغ و رونوشتی از ابلاغیه مربوطه به بانک مرکزی ارسال شود.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *