بر اساس اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، یکصد و سی و هشتمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم با حضور اعضای این فرهنگستان و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.

گزارش چیزی مهردر صد و سی و هشتمین مجمع عمومی فرهنگستان علوم، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی به یاد دکتر. متذورزاده، عضو دائم فرهنگستان علوم: «دکتر. متذورزاده یکی از دانشمندان بزرگی بود که نامی برای خود دست و پا کردند.» اقدامات در آموزش عالی.

وی همچنین به دکتر اشاره کرد. علی خلیلی، دانشیار گروه کشاورزی فرهنگستان علوم که به تازگی درگذشت.

رئیس فرهنگستان علوم در این نشست از اعضای فرهنگستان دعوت کرد تا بنا به پیشنهاد معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از دستاوردهای بنگاه های دانش بنیان در خانه فن آوران تهران بازدید کنند.

وی گفت: اعضای فرهنگستان با دیدن این دستاوردها متوجه پیشرفت کشور در عرصه های مختلف می شوند.

دکتر. مخبر دزفولی همچنین به پر شدن کرسی تئوری فرهنگستان علوم اشاره کرد و خواستار تداوم برگزاری آن شد.

نخبگان نظریه های خود را ارائه می کنند

آیت الله علی اکبر رشاد، رئیس هیئت حمایت از کرسی های نظریه سازی، نقد و مناظره در این جلسه گفت: فرهنگستان علوم یک مجمع نخبگان است. اکنون که پنل حمایت از کرسی های آموزش تئوری به آکادمی بازگشته است، نخبگان باید تئوری های خود را از سراسر جهان ارائه دهند. .

وی ادامه داد: اعضای فرهنگستان علوم باید پا پیش بگذارند چرا که حوزه حمایت از کرسی تئوری را به همه گروه‌ها گسترش می‌دهیم تا همه علوم را شامل شود.

افزایش سهم کالا و خدمات از اقتصاد دانش بنیان

در ادامه جلسه دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان از افتخارات رئیس‌جمهور است، بنابراین وظیفه وی است که از همه نهادهای حوزه دانش‌بنیان حمایت کند. فعال باش

وی با اشاره به نسل‌های پیشرفت علم و فناوری در کشور، گفت: در نسل اول، مرتبط با دهه 70، توسعه آموزش عالی و انتشارات علمی در دانشگاه‌های کشور اتفاق افتاد، در نسل دوم در دانشگاه‌های کشور. دهه 80 توسعه فناوری و گنجاندن فناوری های جدید مورد توجه قرار گرفت، ایجاد شورای عاطف، ایجاد نقشه جامع علمی کشور و تشکیل پارک های علم و فناوری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در نسل سوم، ارتقای بنگاه های دانش بنیان راه اندازی شد، قانون حمایت از بنگاه ها تدوین شد، بر بنگاه های دانش بنیان تمرکز شد و صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شد، اصل 43 برای حذف در نظر گرفته شد. موانع تولید، مراکز نوآوری و مراکز نوآوری، و اکوسیستم های توسعه آموزش دیده است. تا سال 1400 تقریباً شش هزار شرکت دانش بنیان داشتیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: در نسل چهارم با محوریت رهبری قانون جهش تولید به تصویب رسید. با اجرای صحیح این قانون می توانیم اقتصاد دانش بنیان ایجاد کنیم.» انتظار داریم در این مدت سهم کالا و خدمات از اقتصاد دانش بنیان افزایش یابد. در حال حاضر 3 درصد تولیدات داخلی به اقتصاد دانش بنیان اختصاص دارد که امیدواریم این رقم به زودی به ده درصد برسد.

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: در دوره جدید بر روی نفوذ فناوری به بنگاه‌ها و صنایع کشور تمرکز می‌کنیم، چرا که نیروی کار و انرژی ارزان همچنان تولید را در کشور مقرون به صرفه می‌کند، در شرایطی که باید برای توجه به فناوری اقداماتی انجام دهیم. دادن.” .

وی صادرات محصولات فناوری و تمرکز بر نظام تامین مالی را از دیگر اولویت های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری دانست و بر ایجاد بانک های خطرپذیر تاکید کرد.

تهیه نقشه راه اقتصاد دانش

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اعلام تدوین نقشه راه اقتصاد دانش‌آموزی گفت: بر اساس این طرح، حمایت از هجوم فرهیختگان در کشور، حمایت از جریان علم در کشور و حمایت از فناوری است. به عنوان محصول علم، توجه به نوآوری و کارآفرینی و در نهایت اقتصاد دانش بنیان مورد توجه قرار گرفته است.

گروه هدف این طرح نخبگان، گروه ها و هسته ها، بنگاه های تجاری پایدار، صنایع و شرکت های بزرگ و دستگاه های دولتی هستند. برای پیشبرد این نقشه راه، هر یک از معاونت ها خود را با این اولویت ها هماهنگ کرده اند.

دهقانی فیروزآبادی اعلام کرد: در حال حاضر 10 هزار شرکت دانش بنیان در کشور داریم. با توجه به نوع فناوری، اشتغال و کمک به اقتصاد به سه گروه جدید، نوآور و فناورانه تقسیم می شوند.» در حال حاضر 800 شرکت فناوری، 2000 شرکت نوآور و 7 شرکت وجود دارد. هزاران شرکت نوپا وجود دارد. صادرات محصولات دانش بنیان از 600 میلیون دلار به یک میلیارد دلار افزایش یافت.

وی پیشنهاد کرد فرهنگستان از پایگاه علمی، فناوری و دانش رئیس جمهور در حوزه اندیشه و دانش حمایت کند.

در این نشست اعضای فرهنگستان علوم بر موضوعاتی چون مالکیت معنوی، علوم پایه، نظریه پردازی در علم، ایجاد بنیان هنری، جلوگیری از بی بند و باری، تفکر در هنر و ادبیات و ارتباط فرهنگستان علوم با یکدیگر تاکید کردند. فرهنگستان علوم معاونت علمی به رئیس جمهور.

در بخش پایانی یکصد و سی و هشتمین جلسه مجمع عمومی، دکتر. دکتر علی اکبر صالحی، استاد مهندسی انرژی دانشگاه شریف. دکتر عباسعلی مقانجوقی، استاد بهداشت مواد غذایی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. محمد شهیدی باغدان، استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه پیشنهاد عضویت مستمر را داد. اصفهان و دکتر. محمد عبدالهد، استاد مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران پیشنهاد و پس از ارائه توسط روسای گروه های علمی ذیربط و فعالیت آنها، با تبادل نظر و رای کتبی با اکثریت آرا به تصویب رسید.

علاوه بر این، درخواست عضویت وابسته برای Dr. سید حسین حسینی، استاد انگل شناسی دانشگاه تهران، دکتر. صمد لطف اله زاده، استاد گروه بیماری های داخلی دامپزشکی دانشگاه تهران، دکتر. سیدجلال دهقانی فیروزآبادی، استاد علوم سیاسی – روابط بین الملل، دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر مرتضی کریمی نیا، استاد علوم قرآنی، دکتر. سعید سرکار، استاد فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر عباس عرفانیان، استاد مهندسی پزشکی دانشگاه علم و صنعت ایران به مدت چهار سال در فرهنگستان علوم حضور یافت و پس از معرفی توسط روسای گروه های علمی مرتبط و فعالیت های آنان، به تبادل نظر پرداخت. و رای کتبی و اکثریت آرا پذیرفته شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *