امروزه گوشی های هوشمند به بخشی جدایی ناپذیر از بدن ما تبدیل شده اند. آنها شاهراه دسترسی انسان به اطلاعات، ارتباطات و سرگرمی هستند که به طور یکپارچه در زندگی روزمره ما ادغام می شوند.

از سوی دیگر، این سطح از ارتباط نزدیک برای ما هزینه دارد. از آنجایی که ما مدام نوتیفیکیشن ها یا شبکه های اجتماعی را بررسی می کنیم، دوپامین در بدن ترشح می شود. این هورمون شادی باعث می شود گوشی را بیشتر و بیشتر در دست بگیریم و با محتوای آن درگیر شویم. بنابراین هر بار که بیشتر و بیشتر بین سرگرمی و اعتیاد گم می شویم.

مبارزه با دشمن جیبی: ابزارهای سلامت دیجیتال و جنگ با اعتیاد به گوشی های هوشمند

به گزارش گجت نیوز، با بروز این مشکل و گسترش اعتیاد به گوشی های هوشمند در بین کاربران، سازندگان به فکر رفع مشکل افتاده اند. آنها آسیب پذیری های بالقوه را در محصولات خود شناسایی کردند و شروع به ادغام ویژگی های سلامت دیجیتال در سیستم عامل کردند. برای بازتوانی کاربران، این ویژگی‌ها با هدف سالم‌تر کردن عادات انسان با گوشی‌های هوشمند از طریق بازخورد و کنترل انجام می‌شوند.

تحلیل ساختار ابزارهای پایش سلامت

چشم انداز ویژگی های سلامت دیجیتال ممکن است در بین برندهای مختلف متفاوت باشد. در مرحله بعد، به تحلیل مقایسه ای برخی از ابزارهای اصلی موجود توجه کنید:

  • ابزار Apple Screen Time: داشبورد جامعی که کاربرد هر اپلیکیشن را با جزئیات نشان می دهد. همچنین نشان می دهد که در هر دسته بندی خاص چقدر زمان صرف کرده اید، مانند: ب. در شبکه های اجتماعی و اینکه چند وقت یکبار گوشی را برداشته اید. در این ابزار، کاربران می‌توانند محدودیت‌ها و زمان‌بندی‌های استفاده را برای تمرکز روی کارهای دیگر تعیین کنند. ویژگی «مزاحم نشوید» نیز در این دسته قرار می گیرد، بنابراین کاربر می تواند از آن به عنوان یک سم زدای دیجیتال کامل استفاده کند.
  • ابزار رفاه دیجیتال گوگل: این ابزار نیز مانند Screen Time داده های آماری در مورد میزان استفاده کاربران را ارائه می دهد و در آن می توانید تایمر یا زمانبندی برای استفاده از اپلیکیشن ها تعریف کنید. گزینه Wind Down در ابزار سلامت دیجیتال گوگل با خاموش کردن همه اعلان ها و استفاده از حالت فوکوس، به طور موقت همه برنامه های مخرب را مسدود می کند.
  • ابزار رفاه دیجیتال سامسونگ: سامسونگ این ابزار را بر اساس مفاهیم اولیه حفظ سلامت در دنیای دیجیتال و رویکردی جامع توسعه داده است. این غول سلامت کره ای App Timer را با دستیار هوشمند Bixby ادغام می کند و آن را بر اساس زمان، مکان یا فعالیت کاربر فعال می کند. علاوه بر این، Wind Down تجربه ای آرام در زمان خواب را برای کاربران فراهم می کند و با دستگاه های خانه هوشمند همگام می شود تا نور خانه را کم کند.

این ابزارهای سلامت دیجیتال شباهت های زیادی در ویژگی های کلیدی خود دارند. اما تفاوت های قابل توجهی نیز بین آنها وجود دارد. برای مثال Apple Screen Time یک رویکرد خانواده محور با کنترل های اختصاصی والدین ارائه می دهد. در حالی که سامسونگ می خواهد کاربران با همگام سازی ابزار سلامت خود با دستیار هوشمند بیکسبی، تجربه ای سفارشی داشته باشند. در نهایت، انتخاب “بهترین پلت فرم” برای کاربر به نیازها و ترجیحات شخصی هر فرد بستگی دارد.

آیا ابزارهای سلامت دیجیتال کافی هستند؟

اثربخشی این ابزارهای مدرن هنوز موضوع داغ گفتگو و بحث است. تحقیقات مرتبط رابطه مثبتی بین استفاده از ابزارهای سلامت دیجیتال و کاهش استفاده از گوشی های هوشمند نشان می دهد.

از سوی دیگر، برخی از کارشناسان ادعا می کنند که تاثیر واقعی این ویژگی های مدرن به میزان تعامل کاربران در هنگام استفاده از آنها بستگی دارد. در ادامه می خواهیم به طور خاص به نقاط قوت و محدودیت های این ابزار بپردازیم.

مهارت ها

  • آگاهی: این ابزارها می توانند داده های ارزشمندی در مورد الگوهای استفاده ارائه دهند. این داده ها معمولاً به عنوان یک زنگ بیدارباش مربوط به هشدار در مورد استفاده بیش از حد از تلفن است.
  • محدودیت ها: عملکرد تایمر برنامه و برنامه استفاده از برنامه به کاربر کمک می کند تا مرزهای سالمی را تعیین کند تا بتواند زندگی خود و ساعات روز را کنترل کند.
  • ذهن آگاهی: ویژگی‌هایی مانند حالت مقیاس خاکستری و امکان بی‌صدا کردن اعلان‌ها در طول دوره‌های آرامش به استفاده آگاهانه‌تر از تلفن همراه و بهبود کیفیت خواب افراد کمک می‌کند.

محدودیت های:

  • عامل اراده: موفقیت در این زمینه به تعامل کاربر بستگی دارد. کسانی که مصمم تر هستند می توانند از طریق ابزارهای سلامت دیجیتال کمک موثری دریافت کنند. در حالی که دیگران ممکن است همیشه به دنبال راهی برای دور زدن محدودیت ها باشند.
  • فناوری در مقابل فناوری: همان ابزارهای سلامت دیجیتال برای مبارزه با اعتیاد به تلفن در همان تلفن وجود دارد! این واقعیت می تواند باعث شود کاربران در چرخه معیوب استفاده ناآگاهانه از دستگاه و ادامه استفاده از آن گیر کنند.
  • مربوط به دلیل اصلی: این ابزارها عمدتاً بر عوارض استفاده بیش از حد از تلفن هوشمند تمرکز می کنند و نه بر دلایل اصلی ایجاد آن! استرس، بی حوصلگی یا نیاز به شناخت اجتماعی همچنان می تواند دلایل اصلی استفاده بیش از حد کاربران از تلفن های خود باشد. در بسیاری از موارد، این عوامل باعث می شود که افراد با وجود محدودیت ها به استفاده از گوشی های هوشمند خود بازگردند.

مسئولیت فردی و نقش تعیین کننده آن

ابزارهای سلامت دیجیتال می توانند متحدان ارزشمندی باشند. اما مهم ترین مسئولیت در مدیریت استفاده از گوشی های هوشمند بر عهده خود افراد است.در زیر برخی از مهم ترین راهکارها برای افزایش اثربخشی آنها را ارائه می دهیم:

  • اهداف واقع بینانه تعیین کنید: با اهدافی شروع کنید که معتقدید قابل دستیابی و واقع بینانه هستند. سپس می توانید به مرور زمان استفاده از گوشی هوشمند را کاهش دهید.
  • محرک ها را شناسایی کنید: موقعیت هایی را که باعث می شود بیش از هر زمان دیگری تلفن را بردارید، شناسایی کنید. همچنین یک مکانیسم دفاعی جایگزین برای این وضعیت پیدا کنید.
  • تغییر عادات: زمان بی‌اثر صرف شده با تلفن را با فعالیت‌های معناداری مانند مطالعه، ورزش یا پیاده‌روی در طبیعت جایگزین کنید.
  • کمک بخواهید: نگرانی های خود را با دوستان نزدیک، اعضای خانواده یا درمانگر خود در میان بگذارید و از آنها کمک و حمایت بخواهید.

نکاتی برای بهبود ابزارهای سلامت دیجیتال

در مبارزه با اعتیاد به گوشی های هوشمند می توانید از ابزارهای سلامت دیجیتال به عنوان یک سلاح بسیار قدرتمند استفاده کنید. از سوی دیگر، استفاده از این ابزارها ممکن است در نگاه اول ساده به نظر برسد. اما باید بدانید که چگونه از آن به بهترین شکل استفاده کنید. در زیر برخی از مهم ترین نکات و ترفندها را برای افزایش اثربخشی این ابزارها به شما ارائه خواهیم داد:

ویرایش اعلان های دریافتی:

  • نادیده گرفتن سمفونی اعلان ها: اعلان ها مانند آژیرهایی هستند که توجه شما را به گوشی هوشمندتان جلب می کنند. آن‌ها را در برنامه‌های غیرضروری بی‌صدا کنید و به‌طور کلی وقتی مهم است که تمرکز داشته باشید، آن‌ها را غیرفعال کنید.
  • به روز رسانی برنامه: به جای بازدید مداوم از شبکه های اجتماعی و پیمایش فید تا انتها، زمان خاصی را برای این کار در نظر بگیرید. با زمان بندی مناسب، می توانید ایمیل و شبکه های اجتماعی خود را بررسی کنید و از استفاده بیش از حد خودداری کنید.

محیط خود را بهینه کنید:

  • ایجاد یک محیط بدون تلفن: موقعیت خاصی را در خانه یا محل کار خود در نظر بگیرید. اکنون محدودیت ورود به گوشی هوشمند را برای آن اعمال کنید. به عنوان مثال، هرگز از تلفن روی میز ناهارخوری یا تخت خود استفاده نکنید.
  • از دل ناپدید شود، هر که از دیدگان گم شد: هنگام استراحت یا کار، گوشی را روی پایه یا نزدیک دستان خود قرار ندهید. مکانی را برای شارژ کردن تلفن خود انتخاب کنید که از محل اقامت خود دورتر باشد.
  • از مقیاس خاکستری استفاده کنید: از حالت خاکستری بیشتر استفاده کنید تا ظاهر گوشی برای شما جذابیت کمتری داشته باشد. به این ترتیب تمایل شما به مرور مداوم و ناخودآگاه محتویات گوشی نیز کاهش می یابد.

عادات خود را بازیابی کنید:

  • دسترسی خود را تغییر دهید: زمانی که احساس بی قراری یا بی حوصلگی می کنید، به جای تلفن، به سراغ کتاب، مجله یا میان وعده سالم بروید.
  • جابجایی برنامه ها: مکان برنامه ها را در تلفن هوشمند خود تغییر دهید. به عنوان مثال، برنامه هایی را که به آنها معتاد شده اید از صفحه اصلی گوشی حذف کنید و دسترسی به آنها را نسبت به گذشته دشوارتر کنید.
  • به خودتان پاداش دهید: برای تکمیل هر مرحله از این سفر سم زدایی دیجیتال به خود پاداش دهید. خودتان را برای انجام یک فعالیت بدون گوشی هوشمند به چالش بکشید و دستاوردهای جدید را جشن بگیرید.

استفاده بهینه از فناوری:

  • پیشرفت خود را پیگیری کنید: از داده های ابزارهای سلامت دیجیتال استفاده کنید. این داده ها به شما امکان می دهد روند حذف اعتیاد به تلفن را زیر نظر داشته باشید و انگیزه خود را ادامه دهید.
  • برنامه های مفید را پیدا کنید: با یک جستجوی ساده می توانید اپلیکیشن های تمرکز حواس را پیدا کنید. با کمک این برنامه های کاربردی و ابزارهای قبلی، می توانید در مواقعی که نیاز به تمرکز دارد، آگاهی و کار و استراحت خود را بدون حواس پرتی افزایش دهید.
  • چالش را بپذیرید: این روند کاهش استفاده از گوشی هوشمند را به یک بازی تبدیل کنید. خود را به چالش بکشید تا اوقاتی را بدون تلفن تجربه کنید. با دوستان خود رقابت کنید و دریابید که چه کسی می تواند یک روز کامل را با کمترین زمان در گوشی هوشمند خود پشت سر بگذارد.

حافظه:

  • با خودت مهربان باش: شما می توانید در آن جهت بلغزید. اما نباید انگیزه خود را از دست بدهید. این موقعیت ها را بشناسید و آنها را بپذیرید. دوباره به اهداف خود متعهد شوید و به جلو حرکت کنید.
  • راهت رو پیدا کن: دلیل اقدام برای کاهش استفاده از گوشی هوشمند را شناسایی کنید. آیا می خواهید این کار را برای بهبود کیفیت خواب یا افزایش کارایی انجام دهید؟ آیا دوست دارید زمان بیشتری را با خانواده خود بگذرانید؟ یک هدف واضح می تواند به شما انگیزه دهد.
  • قدر مسیر این سفر را بدانیم: روی تغییرات مثبتی که تجربه می کنید تمرکز کنید. این تجربیات می تواند تمرکز بهتر، کاهش استرس، یا قدردانی جدید برای درک دنیای واقعی باشد.

با استفاده از این نکات و ترفندها در روال روزانه خود، می توانید ابزارهای سلامت دیجیتال خود را از کنترل کننده های غیرفعال به متحدان فعال تبدیل کنید. اینگونه است که ابزارها در مبارزه با اعتیاد به تلفن به کمک شما می آیند.

به یاد داشته باشید که بهترین متحد شما در این نبرد ترکیبی از پشتیبانی دیجیتال و تلاش آگاهانه برای یادگیری مجدد عادات خود است. با فداکاری و کمی خلاقیت، می‌توانید کنترل زمان و توجه خود را به دست بگیرید و راه را برای یک زندگی دیجیتالی کامل و آگاهانه هموار کنید.

دیپلم

برای مبارزه با اعتیاد به گوشی های هوشمند، به یک رویکرد چند جانبه نیاز دارید. ابزارهای سلامت دیجیتال پشتیبانی ارزشمندی را ارائه می دهند. با این حال، اثربخشی آنها به میزان تعهد کاربر و تلاش آگاهانه آنها برای رسیدگی به دلایل اصلی استفاده بیش از حد از تلفن بستگی دارد. با استفاده صحیح از این ابزارها، مالکیت عادات دیجیتالی و ایجاد رابطه آگاهانه تر با فناوری، می توانیم کنترل زمان، توجه و سلامت خود را در این دنیای به طور فزاینده متصل به دست بگیریم.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *