حذف «سایه» از یک عکس تاریخی و جایگزینی فروغ، فریدون مشیری و خانم بهبهانی که دیگر وجود ندارند، چه فایده و انگیزه ای دارد؟ چه کسی از این تحریف تاریخ سود می برد؟
پی ام آپلود یلدا ابتهاج پژوهشگر و فعال فرهنگی در روزنامه سازندگی نوشت:
به گفته سایه ما در دوران استکباری زندگی می کنیم. این روزها به هر طرف که نگاه کنید در محاصره جعلی و دروغ هستیم. قبلاً برای دانستن نسخه اصلی، دانستن مقیاس مهم بود. می توانید اصل را از تقلبی تشخیص دهید. شبه هنر امروز! وارونه است که هر اصل را از محتوای آن خالی کنیم و اصل را با جایگزینی های زشت و بی محتوا رها کنیم و به گوشه ای متروک بفرستیم و به مردم و جامعه بدل کنیم. اما این افکار و اعمال از کجا می آیند؟ ? چه سیاست هایی در پشت صحنه و از سوی اتاق های فکر برای مقابله با این اختلال برنامه ریزی شده است؟ آیا می تواند متفاوت باشد؟ آیا دست اندرکاران این تفکر و عمل در دنیای امروز آنقدر عقب مانده اند که تشخیص ناتوانی ذهنی آنها آنقدر دشوار است؟ آیا طراحان و طراحان این افکار شیطانی آنقدر با این کشور بیگانه شده اند که اسناد تاریخی را تحریف و تخریب می کنند؟ آنها در آینده چگونه به فرزندان خود و فرزندان فرزندان خود پاسخ خواهند داد؟ شما هرگز نمی توانید ایران را مورد خطاب و نمایندگی قرار دهید!
رسماً روزنامه نگاران زن جوانی که طبق وظیفه حرفه ای خود گزارشی از یک واقعه واقعی می نویسند، روانه زندان می شوند و یک شبه زندگی آنها زیر و رو می شود و این باعث می شود هنرمندان قلابی برای محتوای ارزان و ارزان، چهره آنها را به تصویر بکشند. در یک قاب عکس تاریخی و ثبت شده در رویدادهای واقعی، در کنار بزرگان در قاب می مانند و از تشویق و حمایت رسمی برخوردار می شوند. و در جایی که هر عکس واقعی، هر فیلم و هر مستندی باید از هزاران تونل تاریک سانسور عبور کند، فقط اگر در پایان چیزی از آن بیرون بیاید.
حذف «سایه» از یک عکس تاریخی و جایگزینی فروغ، فریدون مشیری و خانم بهبهانی که دیگر وجود ندارند، چه فایده و انگیزه ای دارد؟ چه کسی از این تحریف تاریخ سود می برد؟
چگونه می توان با گرفتن عکس تاریخی و استفاده از تکنیک ها و امکانات لازم برای حفظ اسناد تاریخی، تاریخ را تحریف کرد؟ مردم این کشور در شرایط ناپایدار و بی ارزش و از روی ناآگاهی اجازه نخواهند داد هویت و اصالت آنها برای منافع شخصی سرکوب شود. این گونه اعمال و رفتار در سایر کشورهای جهان به دلیل قوانین جرم محسوب می شود. تاریخ یک داستان نیست. این هم داستانی است که مردم آن را دوست دارند.