به گزارش پی ام آپ، دلار پس از گذشت بیش از 80 روز به کریدور 40 هزار تومانی بازگشت و از کانال 50 هزار تومانی خارج شد. این اتفاق را در دو روز اخیر شاهد بودیم، دلار از 10 اردیبهشت ماه وارد کانال 55 هزار تومانی شده بود و این یعنی نزدیک به 40 روز قیمت دلار حدود 6 هزار تومان افت را تجربه کرده است. محصول ریزش قیمت دلار، هر قطعه سکه طلای طرح جدید نیز افت شدیدی را در بازار تجربه کرد و با معامله 27 میلیون تومان در انتهای 84 روز گذشته قرار گرفت. این کاهش که در ابتدای معاملات روز گذشته بازار رخ داد، تعجب بسیاری از معامله گران را برانگیخت.
تحلیلگران در حال حاضر سه عامل را در روند نزولی بازار موثر می دانند. اولین دلیل ممکن است اخبار مثبت در زمینه روابط باشد. سیاست خارجی کشور را بشناسید. در روزهای اخیر با سفر یک مقام مهم خارجی به کشور، شایعات درباره احتمال توافق کوتاه مدت افزایش یافته است. هر چند امروز خبری منتشر شد که آژانس ایران که در سازمان ملل در پاسخ به انتشار برخی گزارش های رویکرد ایران و آمریکا وی در خصوص توافق موقت نیز اعلام کرد که توافق موقتی برای جایگزینی برجام وجود ندارد.
این در حالی است که به گفته تحلیلگران بازار ارز، دومین عامل کاهش قیمت دلار، جمع آوری قسمت پیشنهادی بازار توسط بازارساز در روزهای پس از بسته شدن بوده است. عامل سوم شرایط فصلی است. بنابراین، از دیدگاه فعالان بازار، در نیمه اول سال، اگر بازار با ریسک های سیاسی همراه نباشد، چشم انداز معامله گران عمدتاً در جهت نزولی است.
پشت پرده کاهش قیمت ارز در بازار اعلام شد
کامران سلطانی زاده دبیر کل انجمن صرافان در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره دلایل اصلی این ریزش قیمت ارز در بازار می گوید: خبر آزادسازی دارایی های ایران و بهبود روابط سیاسی منطقه با کشورهای عربی و به خصوص عربستان سعودی در منفی کردن قیمت ها در بازار موثر بوده است.
وی می افزاید: علاوه بر این به دلیل نگرانی از کاهش قیمت پس از توافق و آزادسازی دارایی های بلوکه شده، با کاهش تقاضا برای خرید ارز مواجه بودیم.
دبیر کل اتحادیه صرافان با بیان اینکه عامل اصلی نوسانات نرخ ها عرضه و تقاضا است، تصریح می کند: هر بار که خبرهای خوبی در بازار منتشر می شود، تقاضا کاهش می یابد و خریداران که بیشتر واردکننده کالا هستند، کالاها را عرضه می کنند. به دلیل نگرانی از کاهش نرخ از خرید ارز خودداری کنید.
یادداشت های سلطانی زاده: همچنین مردم نه تنها خرید نمی کنند، بلکه به دلیل ترس از کاهش بیشتر قیمت، احتمال فروش در بازار افزایش می یابد.
پشت پرده ریزش قیمتها در بازار ارز/ دلار در چه نرخی برای اقتصاد ایران مناسب است؟
دبیرکل کانون صرافان با اشاره به سیگنالهای مثبت سیاسی به بازار ارز میگوید: عدم صدور قطعنامه در شورای حکام نشاندهنده وضعیت خوب برنامههای صلحآمیز هستهای ایران بوده و بهانهای برای اجرا و تحریم جدید بهدست کشورهای خارجی نداده است.
سلطانی زاده می افزاید: همچنین خبر آزادی پول ایران و دسترسی به آنها و همچنین افزایش امکان فروش نفت و افزایش درآمدهای ارزی تمامی اثرات مثبت را بر بازار ارز دارد.
وی در عین حال تاکید می کند: یکی از موارد مهم در کاهش قیمت ها این است که کف نرخ دلار را از روی نرخ های اقتصاددانان و سیاست گذاران بررسی کنیم که دلار با چه نرخی مناسب شرایط اقتصادی است و بر این اساس. ، کاهش و بازگشت دلار قابل پیش بینی است.
سلطانی زاده توضیح می دهد که دلار با چه نرخی برای اقتصاد ایران مناسب است: به این معنا که مانعی برای صادرات و برای وارد كردن باید اقتصادی و متناسب با توان مردم باشد.
آیا کاهش قیمت ارز موقتی است؟
دبیر کل اتحادیه صرافان در پاسخ به این سوال خبرگزاری خبرآنلاین که آیا کاهش قیمت در بازار ارز موقتی است؟ می گوید: همیشه نرخ ارز با پارامتر سیاسی و اقتصادی تغییر می کند. در صورت صحت این خبر اثرات مثبت آن ادامه خواهد داشت و کاهش قیمت ادامه خواهد داشت.
سلطانی زاده می افزاید: اما اگر مدت هاست اخبار مبنای موثقی نداشته باشد باید منتظر تغییرات دیگری بود.
وی عنوان میکند: نکته دیگری که میتواند در نرخ ارز موثر باشد، نحوه عرضه درست ارز در سامانههای رسمی از قبیل نیما و سنا است که به صورت درست و همهگیر در سراسر کشور اکثریت نیازهای رسمی را پاسخگو باشد.
دبیر کل اتحادیه صرافان تاکید می کند: با توجه به اینکه اکثر نیازهای وارداتی توسط سامانه های رسمی تامین می شود، عملکرد صحیح این سامانه ها در تامین بسیار موثر خواهد بود.
سلطانی زاده خاطرنشان می کند: چنین سامانه ملی مبادلاتی در کشور و پاسخگویی سامانه رسمی مبادلاتی به نیازهای رسمی در سراسر کشور در بازار موثر است.
ذینفعان افزایش قیمت دلار کیست؟
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چه کسانی از افزایش قیمت سکه سود می برند؟ می گوید: کسانی که بیشترین کالا و پول را دارند، حتماً گرانی ارز سود خواهد برد.