یک ماه و نیم تا عید نوروز باقی مانده است. در روزهای پایانی سال قالیشویی رونق می گیرد و این کار به قالیشویی سپرده می شود. امسال اما تقاضا برای قالیشویی هنوز رونق پیدا نکرده است. رئیس اتحادیه قالیشویی تهران درباره تقاضا برای قالیشویی به همشهری آنلاین گفت: امسال تقاضا نسبت به سال گذشته کمتر است و با وجود اینکه در دو سه هفته اخیر منتظر گرم شدن بازارمان بودیم، اما این موضوع باعث شده است. هنوز اتفاق نیفتاده است، اما امیدواریم از هفته آینده یعنی بعد از تعطیلات 22 شروع شود. بهمن بازار ما فعال خواهد شد و یک ماه قبل از سال شلوغ خواهیم شد.

حجت محمدی درباره هزینه قالیشویی در تهران نیز می گوید: امسال نرخ خدمات قالیشویی نسبت به سال گذشته تقریباً 35 درصد افزایش یافته است که البته در مقایسه با نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی پایین است. هزینه ها را منعکس می کند، اما با این وجود قالیشویی ها موظف به رعایت نرخ ها هستند.

رئیس اتحادیه قالیشویی تهران توضیح می دهد: قیمت مصوب ما برای یک ماشین لباسشویی خوب متری 40 تا 50 هزار تومان است. این نرخ حداکثر قیمت است و دریافت نرخ بالاتر گران تلقی می شود. البته اینکه فرشی لکه، چروک و … داشته باشد موضوعی جداگانه است و هزینه نظافت با توافق صاحب فرش و واحد قالیشویی تعیین می شود. ضمناً هزینه ثابت ایاب و ذهاب 68 تا 70 هزار تومان است.

محمدی درباره قیمت شست و شوی فرش دستباف نیز می گوید: نرخ شست و شوی فرش دستبافت متفاوت است و باید قبل از شست و شو نرخ، استاد و سپس قیمت تعیین شود، اما به طور میانگین هزینه های پایه شست و شوی هر کدام. متری فرش دستبافت 70 هزار تومان به بالا. یعنی اگر مثلاً فرشی ابریشم باشد، شست و شوی هر متر می تواند تا یک میلیون یا حتی یک میلیون و پانصد هزار تومان افزایش یابد.

رئیس اتحادیه قالیشویی تهران درباره نرخ قالیشویی می گوید: در حال حاضر قیمت برخی از فرش ها نسبت به فرش ماشینی گرانتر است، بنابراین نرخ شست و شوی آنها با فرش ماشینی قابل مقایسه است. اما اگر فرش ساده باشد متری 10 تا 20 هزار تومان قیمت دارد و به 25 هزار تومان هم می رسد.

محمدی با تاکید بر اینکه این نرخ ها مصوب اتحادیه قالیشویی ها است، می گوید: در نتیجه اگر واحدهای قالیشویی با عناوینی مانند نزدیکی عید بخواهند قیمت ها را افزایش دهند تخلف است زیرا قیمت ها برای تمام سال ثابت است.

نحوه شناسایی قالیشویی های مجاز

رئیس اتحادیه قالیشویی تهران با تاکید بر اینکه مردم به هیچ قالیشویی اعتماد نکنند، می گوید: امروزه اکثر شرکت ها در فضای مجازی فعالیت می کنند که به نسبت تعداد صفحات غیر واقعی افزایش یافته است. ابتدا مطمئن شوید که دستگاه قالیشویی واقعی است یا خیر؟

محمدی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 350 قالیشویی دارای مجوز در پایتخت وجود دارد، می گوید: وقتی مردم قالیشویی مورد نظر خود را انتخاب می کنند، می توانند به سایت انجمن قالیشویی تهران به نشانی eght1351.com مراجعه کنند تا مطمئن شوند که قالیشویی مجازی را انتخاب کرده و در مورد آن سوال بپرسند. تعداد و تاریخچه آن واحد از آنجا.

نکته جالب توجه این است که اسامی قالیشویی های غیرمجاز نیز در سایت اتحادیه قالیشویی تهران درج شده است که قابل مراجعه است. علاوه بر این، امکان ثبت شکایت از قالیشویی های اشتباه وجود دارد.

در چه مواردی می توانید ادعا کنید؟

به گفته رئیس اتحادیه قالیشویی تهران، در صورتی که در هر شرایطی قالیشویی گرانفروشی یا آسیب رساندن به فرش مشتری داشته باشد، مشتری می تواند هرگونه شکایت از قیمت یا آسیب دیدگی فرش را در سایت اتحادیه ثبت و فرم شکایت را تکمیل کند.

محمدی در این خصوص می گوید: اعضای اتحادیه ما پس از ثبت شکایت در کمتر از 24 ساعت به شکایت مشتری رسیدگی کرده و با مشتری تماس گرفته و راهنمایی می کنند.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *