تعویض شناسنامه یکی از مسائلی است که بیشتر شهروندان به آن توجه میکنند. برای انجام این کار، باید مدارک مورد نیاز را به همراه داشته و به محل مربوطه مراجعه کرد. شهروندان عزیز برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع، می توانند با چه مدارکی و به کجا مراجعه کنند، با مراجعه به مراکز مربوطه آگاهی کاملی پیدا کنند.
به گزارش پی ام آپ، درخواست شمارهنامه جدید را از طریق سامانهی جدید ثبتاحوال کشور انجام دهید! بهعنوان یک AI assistant، خوشحالم که شما را مطلع کنم که سازمان ثبتاحوال کشور مجدداً از هممیهنان خود درخواست کرده تا شناسنامه خود را تعویض کنند. با این اعلامیه، مهلت اعلام آخرین تغییر نشانی و آدرس نیز اعلام شده است.
شما از طریق سامانهی جدید میتوانید بهصورت الکترونیکی و غیرحضوری از خدماتی همچون اطلاعات پایگاه خانواده، درخواست تعویض شناسنامه و ثبت نام کارت هوشمند ملی بهرهمند شوید. روند تعویض شناسنامه، به همراه مدارک موردنیاز و محل مراجعه نیز توضیح داده شده است.
با استفاده از سامانهی جدید ثبتاحوال کشور، شما میتوانید به راحتی این خدمات را دریافت کنید و نیازی به حضور حضوری نیست. منتظر چی هستید؟ به سامانهی ثبتاحوال کشور مراجعه کرده و همهی خدمات را با خیال آسوده دریافت کنید.
این در حالی است که طی پنج سال آینده بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق برنامه پنج ساله هفتم توسعه سازمان ثبت احوال کشور، کلیه اطلاعات هویتی و شناسنامه افراد در سازمان ثبت احوال جمع آوری می شود. کارت ملی . کمیسیون تصویب کرد که تا 5 سال آینده شناسنامه حذف و کارت ملی جایگزین شود.
چنی رئیس سازمان ثبت احوال از احتمال تعیین مهلت برای تعویض شناسنامه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: می توان پس از هماهنگی با دستگاه های مختلف تا چند روز دیگر مهلتی برای تعویض شناسنامه تعریف کرد.
با توجه به تاکید رئیس سازمان ثبت احوال کشور مبنی بر تغییر شناسنامه های قدیمی (روکش قرمز) و مشکل بودن دریافت خدمات در صورت عدم وجود شناسنامه جدید، روند تغییر شناسنامه، مدارک مورد نیاز و محل رفتن یکی از دغدغه های اکثر شهروندان است: آنها می خواهند بدانند برای تعویض شناسنامه و با چه مدارکی به کجا مراجعه کنند.
اول از همه باید بدانیم که در چه مواردی می توانیم شناسنامه را تغییر دهیم. در حال حاضر شهروندان می توانند شناسنامه هایی را که استفاده و پوشیده شده اند، به دلیل نامناسب بودن، مبادله کنند، شناسنامه هایی که عکس آنها به دلیل گذشت زمان با دارنده شناسنامه مطابقت نداشته باشد، شناسنامه های دو صفحه ای که دارندگان آن داشتن سن 15 سال تمام، شناسنامه هایی که دارای تغییر نام و نام خانوادگی و تغییر سن با تایید مراجع ذیصلاح باشد. ( شناسنامه هایی که با رای مراجع ذیصلاح از نظر مشخصات هویتی اصلاح شده اند) و کلیه شناسنامه های قدیمی (روکش قرمز) که به فرمت جدید شناسنامه تبدیل نشده اند.
برای تعویض شناسنامه، دارنده شناسنامه باید به ویترین های دولت و بخش دولتی مراجعه و با تکمیل مدارک مورد نیاز، درخواست تعویض را ارائه دهد.
برای تعویض شناسنامه، به اصل شناسنامه و ۲ قطعه عکس جدید با زمینه سفید نیاز است. در صورتی که در مشخصات هویتی تغییری رخ داده باشد، باید مدارک مرتبط با آن تغییر ارائه شود. همچنین برای تکمیل فرمهای مربوطه، شماره ملی پدر، مادر، همسر و فرزندان باید در دسترس باشد. در صورتی که ازدواج یا طلاق در شناسنامه قبلی ثبت نشده باشد، لازم است که اصل سند ازدواج و طلاق نیز ارائه شود. توجه داشته باشید که درخواست تعویض شناسنامه فقط در دفاتر پیشخوان ارائه دهنده خدمات ثبت احوال انجام میشود.
برای تعویض شناسنامههای مستعمل، اصل شناسنامه و دو قطعه عکس ۴×۳ تمام رخ جدید (برای اشخاص ۱۵ سال به بالا) لازم است. اگر شناسنامهای که جهت تعویض ارائه میشود، فاقد عکس باشد، باید مدارک معتبری مانند گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه رانندگی، کارنامه عکسدار دورههای تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی نامه عکسدار محصلین از سوی مدرسهای که مشغول تحصیل هستند را ارائه داد.
مراحل درخواست و مدارک لازم برای صدور شناسنامه برای افرادی که شناسنامه خود را گم کرده اند:
1- افراد بالای 18 سال
2- افراد زیر 18 سال دارای شناسنامه، پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه برای فرزندان زیر 18 سال، مادر تا زمانی که با پدر دارنده شناسنامه (شخص) ازدواج کرده باشد. زیر 18 سال). 18 سال). 18 ساله)، با ارائه شناسنامه و قیم. نماینده قانونی (ولی، امین، وصی) برای صغیر و یتیم با ارائه مدرکی مبنی بر تأیید سمت خود، می تواند درخواست کپی از تولد کند. گواهی ارجاع به ادارات ثبت احوال سراسر کشور (به پنجره) از نظر غیبت یا اتخاذ تدابیری برای رفع آن.
برای افراد زیر 18 سال، افرادی که شناسنامه خود را گم کرده اند، به درخواست دارنده شناسنامه یا متقاضی حسب مورد با ارائه مدارک مثبته از جمله شناسنامه جدید صادر می شود. یک نگهبان . . نامه، نامه ای از متولی، وصیت نامه و گواهی رشد خطاب به پنجره ها.
مدارک زیر برای صدور شناسنامه مفقود الزم است
1- اصل و عکس مدارک همراه با عکس یا نامه همراه با عکس دانش آموزان مدرسه محل تحصیل.
2- مدارک ازدواج و طلاق (حسب مورد) و اطلاعات هویتی فرزندان.
نحوه تغییر نام و نام خانوادگی در شناسنامه:
متقاضیان تغییر نام و نام خانوادگی باید قبل از هر چیز با کارشناسان پیشخوان یا دفاتر ثبت احوال مشورت کنند. بسته به شرایط و تعیین اینکه شامل کدام قسمت از قوانین و مقررات می شود. مراحل بعدی را ادامه دهید.
نرخ خدمات سازمان ثبت احوال کشور در سال جاری از اینجا قابل دسترسی است.
تغییر شناسنامه سالانه بین 3.5 تا 4 میلیون ایرانی هزینه دارد. این آمار از سوی سازمان ثبت احوال درباره تعداد متقاضیان تعویض شناسنامه در سال های اخیر اعلام شده و گفته شده است که همه شهروندان ایرانی هر چه سریعتر نسبت به تعویض شناسنامه قدیمی خود اقدام کنند.
هنوز تاریخ دقیقی برای مهلت اخیر سازمان ثبت احوال برای تغییر شناسنامه های قدیمی تعیین نشده است، اما با توجه به نرخی که این نهاد برای امسال در نظر گرفته است، هزینه تغییر شناسنامه های قدیمی و تبدیل آن به شناسنامه تولد جدید است. 50000 تومان.
هزینه خدمات صدور و تعویض شناسنامه
هزینه صدور شناسنامه نوزاد در سال جاری ۴۰ هزار تومان است، با شرط آنکه در مهلت قانونی درخواست شود که به ۱۵ روز محدود میشود. اگر والدین نوزاد در مهلت قانونی برای دریافت شناسنامه اقدام کنند، میتوانند با هزینه ۴۰ هزار تومان شناسنامه را دریافت کنند. در صورتی که پس از مهلت ۱۵ روز، تا سه ماه بعد به منظور صدور شناسنامه اقدام شود، باید ۴۵ هزارتومان پرداخت شود. اگر درخواست صدور شناسنامه پس از سه ماه بعد از تولد نوزاد صورت گیرد، هزینه آن به ۵۵ هزارتومان افزایش مییابد.
در سال جاری، هزینه صدور شناسنامه جدید ۵۰ هزار تومان است و در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشته است. با این حال، در صورت از دست دادن شناسنامه جدید، هزینه صدور شناسنامه دوباره ۱۰۰ هزار تومان است. اگر دوباره شناسنامه گم شود و نیاز به صدور شناسنامه جدید پیش آید، هزینه آن به ۱۵۰ هزارتومان افزایش مییابد و هزینه مراحل سوم به بعد به ۳۵۰ هزارتومان میرسد.