رضا محمدی در این خصوص گفت: در گذشته قراردادها به صورت پراکنده و ذی نفعان زیادی وجود داشت و در یک منطقه 13 پیمانکار مبادله شد تا زباله ها به آراد کوه رسید. به عنوان مثال در منطقه یک 10 منطقه داریم که حدود 9 پیمانکار جمع آوری زباله داشتند.

به گزارش مانیبان به نقل از فارس، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند درباره شرایط مافیای پسماند تهران در گذشته اظهار می کند: پیمانکار تفکیک و پیمانکار حمل زباله به آراد کوه داشتیم و همچنین یک پیمانکار داشتیم. پیمانکار فرآوری در آراد کوه. بیش از 14 نفر در این فرآیند شرکت کردند. بخشی از زباله های خشک به انبار رفت. برخی با سرایداران برای حذف زباله از ساختمان ها به توافق رسیدند. برای هر مخزن حدود 10 نفر جمع آوری پسماند خشک داشتند و پیمانکاران زیادی هم بودند و هر پیمانکار در یک کار متخصص بود و این تعدد باعث شد مردم به جای کار به فکر جمع آوری زباله های خشک بیشتر برای کسب درآمد بیشتر باشند. خوب، آنها بودند.

محمدی می افزاید: در حال حاضر ذی نفع به واحد تبدیل شده و تمام ضایعات به پیمانکار می رود. زباله های خانه تا آرادکوه دست پیمانکار است. می داند زباله ها را در کدام بخش جدا کند. با این کار زباله جمع کن ها از مخازن خارج می شوند. ضایعات دیگر برای یک پیمانکار است. به جای تفکیک زباله در مخزن؛ می توانند در آرادکوه یا ایستگاه میانی و یا در هر مدلی که می خواهند انجام دهند، مهم نتیجه کار است. سیستم کاندید را هم داریم که نرم افزاری است و مردم می توانند با نصب این سیستم زباله های خود را تفکیک کنند و در هزینه ها صرفه جویی کنند. این را هم باید بگویم که کاندیدا در کاهش آسیب های اجتماعی مانند زباله موثر است و وقتی زباله های خشک را از شهروندان جمع آوری کنیم و به دپوی زباله نرود، کم کم مشکل زباله کاهش پیدا می کند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران درباره وضعیت زباله‌برداران در سطح شهر می‌گوید: برخی از زباله‌برها رابطه قراردادی با شهرداری ندارند، افرادی که زباله‌بر هستند از کار کودکان سوءاستفاده می‌کنند و کارگران ارزان قیمت را که اکثراً ملی هستند تحت پوشش قرار می‌دهند. آنها زباله ها را جمع آوری می کنند و به ازای هر کیسه پول می گیرند یا در برخی موارد زباله جمع کن با کامیون وجود دارد. برای هر نوع زباله بین 50 تا 100 هزار تومان تحویل زباله گرد می شود. البته قیمت در هر منطقه و خیابان متفاوت است و یک نفر مسئول کار است.

محمدی تاکید می کند: این افراد ربطی به شهرداری ندارند و کاملا غیر قانونی هستند. البته در مواردی وارد شده و حتی کارت را از ماشین گرفته اند اما همچنان به کار خود ادامه می دهند. برخورد با این مافیا در دستور کار مدیریت شهری است و اجازه نخواهیم داد مافیای زباله به استثمار کودکان ادامه دهد.

این مسئول شهرداری درباره وضعیت فعلی زباله گردها می گوید: ما یک مافیای زباله داریم که دزدی یا جمع آوری زباله می کند و طبق قوانین قبلی و بر اساس ماده 16 مدیریت پسماند می توانیم با آنها برخورد کنیم. این افراد شبکه دارند، اخیرا با قوه قضائیه برای مقابله با مافیای زباله جمع آوری تفاهم نامه امضا کردیم.

این مافیا ابزار و یکی یکی از ابزارهای آن کار کودکان و کارگران ارزان است. ما از پیمانکاران خواسته ایم که ابزار این مافیا را بردارند. زباله گردها تبعات اجتماعی هم دارند و ما این مشکلات را رصد کرده ایم. به عنوان نمونه یک زباله گرد جوانی را دیدم که زباله ها را جمع آوری کرده و به خانه اش می برد، وقتی به در خانه اش رفتیم دیدیم که او زباله های زیادی جمع آوری کرده است و می گوید که مشکلی دارد و نان آور خانه اش است. خانه، در حالی که ارزش زباله از 100 میلیون تومب فراتر رفت. البته شهردار تهران در تلاش است تا ابزار مافیای زباله گردی را بردارد.

محمدی در این زمینه می گوید: استخدام تمامی زباله گردها با دستور شهرداری تهران است. همه زباله‌برداران را استخدام می‌کنیم و همچنین از پیمانکار می‌خواهیم که برای 8 ساعت کار، حقوق طرح طبقه‌بندی مشاغل بین 12.5 تا 15 میلیون تومان را از نیروی کار ایرانی به این افراد بپردازد. طبق آمار غیررسمی بین 4200 تا 4700 زباله جمع کن در تهران داریم و اعلام می کنیم با حقوق طرح تفکیک، ظرفیت استخدام 5000 زباله گرد را داریم.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *