چی بپوشم – نیلوفر شهدوست: منوچهر هادی یکی از پرکارترین چهره های سینما و تلویزیون است. در روزگاری که سلبریتی ها می نشینند و خبری از کارهای مهم و معتبر نیست، مدام در حال ساخت سریال است و همیشه فعال است. هادی هم طرفداران خاص خودش را دارد و با چرخاندن دست به سوژه های پرمخاطب، خنده را به مخاطبی تقدیم می کند که کمتر وسواس شادی دارد.
نیسان آبی دقیقاً همین اجزا را دارد و بعد از پایان فصل اولش شاهد ساخت فصل دوم آن بودیم و خدا می داند شاید فصل های بعدی در دست ساخت باشد. در این مطلب به سراغ طراحی لباس و بررسی استایل چهره های این کار رفته ایم. با ما بمان.
یکتا ناصر
ناصر که در نیسان آبی وان حضور داشت همچنان نقش خود را دنبال می کند و پوششی نسبتا معمولی و بدون وسواس دارد. در این مجموعه فلاش بک هایی به گذشته وجود دارد و همیشه شاهد بازی زری و پری با بازی یکتا ناصر و بهناز جعفری در نقش خواهرش هستیم. نوع و پوشش این دو در نگاه به گذشته مطابق با سبک های دهه شصت است. سرپوش های اغراق آمیز، کت هایی با سیب های بزرگ و روسری های بلند و پهن.
اگرچه این گونه ها خنده دار به نظر می رسند، اما استفاده از آنها به عنوان یک ابزار طنز تکراری است و شاید حتی خنده دار نباشد. همانطور که گفته شد منوچهر هادی کارگردان نیسان آبی برای ساخت یک سریال تمیز و دقیق با فیلمنامه بدون انحراف و مشکل سرمایه گذاری نمی کند و همین که مخاطب عام را به سمت گیرنده می کشاند برایش کافی است. بنابراین جای تعجب نیست که او از کلیشه ها سود می برد و به مقوله حرفه ای طراحی لباس توجه نمی کند.
بهناز جعفری
بهناز جعفری که در فصل قبل نیز حضور داشت، این بار چشمان خود را عمل کرده و با دید کامل وارد ماجرا شده است. او که از همسرش جدا شده است با استایلی ساده اما همچنان پر از طرح و رنگ و با ابتذال های رایج فردی که چندان مقید به ظاهرش نیست دیده می شود. در طراحی شخصیت های نیسان آبی اغراق زیادی وجود دارد و هیچ بازدهی واقعی ندارند. علاوه بر این مدام در تلاش برای جلب نظر سطحی مخاطب عام است که تمایل چندانی به تفکر و تماشای طنز درجه یک ندارد.
مه لقا باقری
مه لقا باقری یکی از پرکارترین بازیگران سال های اخیر است. با وجود اتفاقات مختلفی که در دنیای سینما رخ داده، گروهی از بازیگران از جمله باقری و البته همسرش جواد عزتی همچنان در سینما و سریال های تلویزیونی مشغول هستند. در نیسان آبی نیز شاهد حضور مه لقا در نقش همسر هستیم یکی ما یکی از شخصیت هایی به نام ممدچاخان با بازی ایمان صفا هستیم. مه لقا در این سریال در نقش مردی مغرور و ثروتمند ظاهر می شود که چندین سال از همسرش بزرگتر است. تمام این ویژگی هایی که کار به ما می دهد به کمک سبک و استایل جلد به نمایش در می آید. مثلا اگر دقت کنید آرایش مه لقا بسیار غلیظ است و خطوط صورت او را جدی تر و پررنگ تر نشان می دهد. لباس های او برش های رسمی و شانه های مجزا دارد که در انتقال ویژگی های رفتاری او موفق است.
گیتی قاسمی
شخصیت های نیسان آبی از کلیشه ها جدا نیستند و نمونه آن ها بارها در فیلم ها و سریال های محبوب دیده شده است. گیتی قاسمی نیز در همین سطح به ایفای نقش می پردازد. او یک زن کنجکاو همسایه یا بهتر است بگوییم فضول است، استایل های اغراق آمیز دارد و از رنگ ها و مدل های پر زرق و برق استفاده می کند. اغراق در گروه بازیگران این سریال کمدی نقش اساسی در جلب توجه مخاطب داشته است. به نظر می رسد طراحان لباس توجه چندانی به خلاقیت نداشته اند و برای طراحی لباس شخصیت ها تنها به کلیشه های موجود تکیه کرده اند.
حسین یاری
در این اثر حسین یاری که از طرفداران جمشید هاشم پور نیز هست، عناصری از سبک لوتیگری و قهرمان معابی را در کاور خود به نمایش می گذارد. نگاهی به گفتار و رفتار او نشان می دهد که او می خواهد مانند قهرمانش در فیلم جمشید هاشم پور عمل کند. باز هم باید تاکید کرد که منوچهر هادی با سرمایه گذاری روی نوستالژی مردمی در گذشته می خواست شخصیت هایی را طراحی کند که همدلی مخاطب را برانگیزد. باید گفت اگرچه این دلتنگی ها شیرین است، اما یادآور روزهای بسیار سخت و دشواری است که ماندن و نگذراندن آن ها شاید چندان خوشایند نباشد. شما چی فکر میکنید؟ آیا به نوستالژی روزهای محدود و سخت دهه شصت علاقه دارید؟
مهران غفوریان
غفوریان هم سبک ساده ای دارد و راوی مردی با تیپ معمولی است. اما وقتی فلاش بک هایی از گذشته او را می بینیم، طبق استانداردها و روندهای روز دهه شصت دیده می شود. با موهای پف کرده و شلوارهای پیله ای که می گویند راز جذابیت آن روزها تعداد پیله هایش است.
ایمان صفا
ایمان صفا نیز بازیگری پرکار است و تقریباً در تمام کارهای طنز این سال ها حضور داشته است. این غنا تا حد زیادی به خاطر شیرینی بازی و شوری ذاتی آن است. در نیسان آبی 2 شاهد بازی با نمک او هستیم و داستان اصلی برگرفته از مراسم عروسی اوست. ایمان صفا تیپ و استایلی مشابه شخصیت های کلیشه ای جنوب تهران در فیلم ها دارد و سبک رفتاری، مدل مو و سبیل او نیز در تعریف شخصیت او تاثیر مثبت داشته است. صفا توانسته شخصیت خود را به خوبی اجرا کند و نمره قبولی را کسب کند.
در پایان
نیسان آبی 2 اثر مهمی نیست اما با توجه به موفقیت های فصل قبل و تبلیغات فراوانی که در مورد آن انجام شده، مخاطب را نسبتاً به آن نزدیک کرده است. مروری بر آنچه در گذشته خاطره انگیز بوده، تنها چیزی است که منوچهر هادی برای موفقیت روی آن حساب می کند. خوب! این اصلا کافی نیست. با این حال نمی توان از بازیگران معروف و لحظات خنده دار این سریال چشم پوشی کرد. در واقع باید بگوییم که لحظات قوی و مثبتی را می توان در نیسان آبی مشاهده کرد. اما در کل و از نظر سبک و طراحی لباس، این مجموعه حرف زیادی برای گفتن ندارد. همه چیز از سال های دور الهام گرفته شده و به صورت اغراق آمیز دیده می شود. آیا شما از مخاطبان این مجموعه هستید؟ به نظر شما تا کی می توان با وام گرفتن از نوستالژی دوران سخت، آثاری را خلق کرد که عمق و محتوای درستی ندارند؟ استایل بازیگران این مجموعه را چگونه ارزیابی می کنید؟ نظرات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید؛ ما منتظرت هستیم.
منبع:برترینه