تعداد فروشگاههای ایرانی میزبانی شده در اینستاگرام حداقل ۶۵۳ هزار است و تعداد فروشگاههای اینستاگرامی در ترکیه ۲۰ درصد کمتر است. در سال گذشته، صفحات پرمخاطب و اینفلوئنسرها، فقط از طریق تبلیغات در اینستاگرام، بیش از ۱۶۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کردند.
به گفته پی ام آپ؛ آمار می گوید که 70 درصد مردم ایران آنها به طور مداوم از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. بنابراین، برندهایی که به دنبال تبلیغ محصولات و خدمات خود هستند، قطعاً به راحتی از این حوزه عبور نمی کنند. آمار ارائه شده توسط یکتانت نشان می دهد که هر کاربر ایرانی به طور میانگین بیش از 275 صفحه در اینستاگرام دنبال می کند و تعداد پست های منتشر شده توسط صفحات و کانال های عمومی تلگرام در سال گذشته از مرز 660 میلیون نفر گذشت. حداقل 780000 مغازه در شبکه های اجتماعی ایرانی و خارجی با هم صلاحیت انجام می دهند. هدف اصلی آنها دستیابی به فروش بیشتر است.
رقابت داغ کسبوکارها برای جذب مخاطب
یکتانت به عنوان بزرگترین فعال بازاریابی اینترنتی در ایران، در آخرین گزارش خود تعداد صفحات عمومی فعال در اینستاگرام را بیش از 6.3 میلیون عنوان کرده است. از سوی دیگر تعداد صفحات شخصی از مرز 41 میلیون عبور کرده است. رشد تعداد کاربران اینستاگرام در چهار سال اخیر خیره کننده به نظر می رسد. آمارها حاکی از آن است که در سال 2018، ایرانی ها حدود 28.5 میلیون صفحه شخصی در اینستاگرام داشتند که این تعداد در سال 1401 به 41 میلیون رسید. رقابت فروشگاه ها و صفحاتی که برای ارائه و فروش بیشتر کسب و کارها شکل گرفته اند، هیجان انگیز و چشمگیر است. و سعی کنید توجه مخاطبان بیشتری را به خود جلب کنید. آمار می گوید که هر کاربر به طور متوسط 7000 پست در سال را لایک می کند. اینستاگرام حداقل 653000 فروشگاه ایرانی را در خود جای داده است. تعداد فروشگاه های اینستاگرام ترکیه 20 درصد کمتر تقریبا نیمی از فروشگاه های اینستاگرام ایران در امارات متحده عربی قرار دارند. تعداد فروشگاه های اینستاگرام در ایران یک چهارم کل فروشگاه های اتحادیه اروپا است.
شبکه های اجتماعی به شرکت ها کمک می کنند
اینستاگرام، تلگرام، توییتر، آپارات و یوتیوب، پنچ شبکه اجتماعی آنها در بین شرکت های ایرانی محبوب هستند. آمارهای ارائه شده توسط اتحادیه ها و اتحادیه های مختلف نشان می دهد که بیش از 9 هزار شرکت در آن عضویت دارند تبلیغات من در فضای مجازی آنها بر روی کاربران شبکه های اجتماعی تمرکز کرده اند. اینستاگرام رتبه اول را دارد و 94 درصد از کسب و کارها به آن هجوم می آورند. تلگرام با ۷۲ درصد سهم در رتبه دوم و توییتر با ۲۹ درصد سهم در رتبه سوم قرار دارند. با این حال، آپارت و یوتیوب تقریباً همین کار را انجام می دهند. فیلترینگ باعث شده در نتیجه سهم آپارات تقریبا 2.5 برابر سهم یوتیوب بشود.
فیلترینگ اینستاگرام و تلگرام را نیز در برگرفته است، اما میانگین تعداد فالوورهای هر کسب و کار در اینستاگرام ۱۳۵۰۰ نفر است و صفحات عمومی فعال در تلگرام هر کدام به طور میانگین ۵۷۰۰ فالوور دارند. اگر فکر می کنید باید تبلیغات شرکت خود را در شبکه های دیگر جدی بگیرید، بهتر است بدانید که میانگین تعداد فالوور در هر صفحه در توییتر 340 و در آپارات و یوتیوب به ترتیب 12 و 31 نفر است. شرکتهای ایرانی بهطور متوسط روزانه چهار پست در اینستاگرام ارسال میکنند، اما هفت پست در روز در حسابهای توییتر خود ارسال میکنند. تلگرام با میانگین دو پست در روز در رتبه سوم قرار دارد.
تعداد صفحات اینستاگرام و کانال های تلگرامی که برای ایرانیان در فضای مجازی تبلیغ می کنند از مرز 150 هزار نفر گذشت. صفحات محبوب و اینفلوئنسرها، بیش از 1.6 میلیارد عکس تنها از تبلیغات اینستاگرام درآمد پیروز شده اند.
محبوبیت اینستاگرام و تلگرام برای شرکت ها
اگر هنوز به اهمیت حضور شرکت های ایرانی در شبکه های اجتماعی شک دارید، بهتر است بدانید که در سال گذشته 440 میلیون پست تنها در 6.4 میلیون صفحه عمومی در اینستاگرام منتشر شد که مجموعا 291 هزار میلیون لایک دریافت کردند.
فروشگاه های ایرانی فعال در اینستاگرام در نیمه اول سال گذشته به طور متوسط 20 تا 22 میلیون پست و استوری در ماه ارسال کرده اند. این روند در مهرماه و حتی با افت 90 درصدی مواجه شد اسفند امکان بازگشت به روال عادی وجود نداشت: در فضای فارسی اینستاگرام، مخاطبان ماهانه بین پست های منتشر شده تقریباً یک میلیارد کامنت می گذارند. تعداد نظرات در مورد شهریور و مهر از مرز 1500 میلیون عبور کرده است. در این بازه زمانی به دلیل فیلتر شدن اینستاگرام پس از یک روند نزولی در ماه ها، تعداد لایک ها و تعداد بازدیدهای ویدیو نیز افزایش یافت. مهر و آبان دوباره به بیش از 30 میلیارد بازدید در ماه افزایش یافت اسفند اعلام وصول. پیش از افشای اینستاگرام، میانگین تعداد بازدیدهای ویدیویی در ماه سپتامبر به رکورد 40 میلیارد بار رسیده بود. تلگرام فارسی در سال گذشته میزبان ۵۲۱ میلیون پست بوده است. این میزان محتوا توسط 870 هزار کانال منتشر شده و 593 میلیارد بار توسط کاربران بازدید شده است. بررسی روند تولید محتوا نشان می دهد که به طور متوسط 60 میلیون نشریه در فرودین تولید شده است که این رقم برابر است. شهریور از مرز 75 میلیون عبور کرد، اما همزمان با شروع قطعی اینترنت در سال گذشته، آمار کاهش یافت و حداقل برای دو ماه به زیر 30 میلیون رسید. سه ماه زمستان این روند دوباره تغییر کرد و در نهایت در اسفندماه شاهد راه اندازی 65 میلیون قطعه محتوا در تلگرام فضایی فارسی بودیم.
محبوب ترین صفحات اینستاگرام و تلگرام
محبوب ترین صفحات عمومی اینستاگرام در زمینه های «مد و پوشاک» و «سبک زندگی» فعالیت می کنند. آمار ارائه شده توسط یکتانت نشان می دهد که تقریباً از هر چهار صفحه عمومی یک صفحه به این موضوعات می پردازد. صفحه افراد یا سلبریتی ها رتبه سوم و صفحات مربوط به حوزه اطلاعات رتبه چهارم را دارند. تعداد صفحات اینستاگرام اختصاص داده شده به برندها و مشاغل نصف تعداد صفحات متعلق به افراد مشهور است. اینستاگرام محل رقابت بیش از 650000 فروشگاه ایرانی است. در این میان فروشگاه های «مد و لباس» از نظر تعداد رتبه اول را به خود اختصاص دادند. در رتبه دوم خدمات آرایشی و بهداشتی و رتبه سوم زیبایی و سلامتی متعلق است. موقعیت های زیر در اختیار فروشگاه های مواد غذایی و رستوران، خانه و آشپزخانه، خدمات پوست و مو، طلا، نقره و جواهرات، محصولات دیجیتال، ورزش و مسافرت و تجهیزات ساختمانی قرار داده شده است. تلگرام با کمک ابزارهایی مانند کانال ها به کسب و کارها کمک می کند تا فروش بیشتری داشته باشند. حداقل 90000 فروشگاه ایرانی به طور جدی از این ابزار استفاده کرده اند و همانطور که حدس می زنید فروشگاه های این منطقه مد و پوشاک در تلگرام پیشرو است اما ظاهراً حضور فروشندگان ماشین و محصولات دیجیتال در تلگرام برجستگی بیشتری دارند و جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص می دهند.