فرشته افزایش ید یکی وی با بیان اینکه یک ریزمغذی ضروری برای بدن و عنصری ضروری برای تولید هورمون های تیروئید است، گفت: کمبود آن باعث اختلال در عملکرد غده تیروئید و عوارض زیادی در بزرگسالان و کودکان می شود.

ایسنا با بیان اینکه بهترین راه برای تامین ید مورد نیاز بدن استفاده از نمک یددار تصفیه شده است، گفت: مصرف روزانه نمک حتما باید از نمک یددار تصفیه شده تهیه شود اما باید دقت شود که میزان نمک مصرفی به شرح زیر باشد. : کم. نمک های تصفیه نشده بیش از حد، مانند نمک دریا، حاوی ناخالصی های مختلف از جمله فلزات سنگین است و خطر ایجاد سرطان را به همراه دارد.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه خاطرنشان کرد: نمک های تصفیه شده فاقد فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک و ناخالصی های محلول مانند گچ هستند.

این متخصص تغذیه با اشاره به وجود نمک های صورتی، آبی و بنفش در بازار یادآور شد: وجود برخی عناصر باعث تشکیل رنگ در این نمک ها می شود.

به گفته وی، چنین نمک هایی تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند. مصرف اینها به دلیل املاح و مواد خارجی موجود در آنها به سلامت کلیه و کبد آسیب می زند.

میزان مجاز مصرف نمک روزانه چقدر است؟

فزونی با اشاره به میزان مجاز مصرف نمک گفت: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مجاز مصرف نمک برای افراد بالغ سالم کمتر از پنج گرم در روز و برای سالمندان و بیماران این میزان کمتر است. بیش از سه گرم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این متخصص تغذیه تاکید کرد: این میزان شامل نمک های نهفته در غذاها مانند نمک موجود در نان و سایر مواد غذایی نیز می شود.

مصرف بیش از حد نمک و غذاهای شور با افزایش فشار خون، منجر به بیماری های قلبی عروقی، سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و غیره می شود. وی با اشاره به بروز بیماری ها به مردم توصیه کرد مصرف نمک را کاهش دهند و در مصرف نمک احتیاط کنند. نوع یددار و تصفیه شده

راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک و نحوه نگهداری نمک یددار

رئیس اداره تغذیه معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود پیشنهاداتی در خصوص کاهش مصرف نمک و نحوه نگهداری نمک یددار ارائه کرد:

در پایان پخت نمک را اضافه کنید تا ید موجود در نمک حفظ شود.

_ نمک یددار را باید در ظرف دربسته و دور از نور و رطوبت نگهداری کرد تا ید موجود در آن از بین نرود.

قبل از افزودن نمک حتما غذا را بچشید. گاهی اوقات افراد از روی عادت به غذا نمک اضافه می کنند.

از نمکدان روی میز استفاده نکنید.

_ کنسروها و بسیاری از غذاهای آماده و بسته بندی شده حاوی مقدار زیادی نمک هستند، بهتر است مصرف این گونه غذاها را محدود کنید.

برای بهتر شدن طعم غذا و کاهش مصرف نمک به جای نمک از سبزی های تازه، سیر، لیمو، آبلیمو، آب پرتقال، آویشن، شوید و … استفاده کنید. از آن استفاده کنید.

_هرگز به غذای کودک زیر یک سال نمک نزنید تا ذائقه کودکان در سنین پایین به غذاهای کم نمک عادت کند.

مصرف نمک یددار به مقدار توصیه شده برای همه افراد جامعه ضروری است و هیچ عارضه ای ندارد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *