گاهی اوقات ما برای قرص خوردن از نوشیدنی‌هایی غیر از آب آشامیدنی استفاده می‌کنیم.

نوشیدنی‌هایی که معمولاً مصرف می‌شوند، از آب‌میوه‌ها گرفته تا نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه یا چای، می‌توانند اثربخشی برخی داروها را کاهش داده و شرایطی برای سلامتی ایجاد کنند.

به گزارش ریمنیو به نقل از ایسنا، معاونت آموزشی و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، از جمله خطرناک‌ترین نوشیدنی‌هایی که می‌توانید با آن‌ها مصرف برخی داروها را انتخاب کنید عبارتند از:

_آب گریپ فروت: آب گریپ فروت روی 50 نوع داروی مختلف (از جمله داروهای استاتین) اثر منفی می گذارد. با توجه به اینکه اثر این آب مرکبات بیش از 24 ساعت در بدن باقی می ماند، تغییر زمان مصرف دارو نمی تواند مشکل را حل کند و فرد باید قبل از نوشیدن آب گریپ فروت بیش از 24 ساعت صبر کند. او گفت که باید از مصرف دارو یا نوشیدن آب گریپ فروت خودداری کند.

_آب انار: آب انار حاوی آنزیمی است که بسیاری از داروهای ضد فشار خون را تجزیه می کند.

_ شیر، شیر سویا و اسموتی های حاوی شیر: کلسیم با داروهای تیروئید تداخل دارد. پس از مصرف داروهای تیروئید، باید حداقل 4 ساعت صبر کنید تا نوشیدنی حاوی کلسیم (مانند شیر) را بنوشید.

_ کافئین (قهوه، چای سبز و نوشیدنی های انرژی زا): مصرف کافئین همراه با داروهای محرک می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی تلقی شود. برای مثال استفاده از داروهای افدرین، آسم و آمفتامین و همزمان مصرف نوشیدنی حاوی کافئین برای سلامتی فرد خطرناک است.

_ نوشیدنی های ورزشی: پتاسیم موجود در نوشیدنی های ورزشی در صورت مصرف همزمان با برخی از داروهای قلبی یا داروهای ضد فشار خون می تواند خطرناک باشد.

چای سبز: چای سبز و سایر مواد غذایی حاوی ویتامین K مانند کلم بروکلی و کلم پیچ را نباید با داروهای رقیق کننده خون مانند کومارین یا وارفارین مصرف کرد، زیرا اثربخشی آنها بسیار کاهش می یابد.

دوغ: دوغ همان اثرات شیر ​​را دارد. بنابراین مصرف همراه با دارو توصیه نمی شود. این نوشیدنی همچنین حاوی کلسیم است که برخی داروها آن را به خود کلسیم متصل کرده و از جذب آن جلوگیری می کند. بنابراین به طور کلی، آب نسبت به سایر نوشیدنی ها گزینه بهتری برای مصرف قرص ها است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *