از خرید وسایل و لوازم ریز، بزرگ و تمام نشدنی گرفته تا تهیه خانه و خانه ای گرم و قابل حمل که مکانی آرامش بخش برای زوج های تازه ازدواج کرده برای استراحت و کنار هم بودن باشد.
از آرزوهای پدر و مادر اقوام و آشنایان و دوستان و غریبه ها برای برگزاری مراسم عقد و عروسی فرزندانشان بیکار نمی نشینند و اگر دختر یا پسر مجردی را در اطراف خود ببینند خود را به هم معرفی می کنند، علاوه بر این اقدامات شیرین و خیرخواهانه باعث تشکیل یک زندگی مشترک می شود؛ گاهی دیده میشود پدرها و مادرها نیز اصرار زیادی به وصلت با خویشاوندان نزدیک خود دارند ؛ چرا که معتقدند شناختی که قرار است طی وصلت با غریبه در گذر زمان پیدا کنند ؛ زمینه ی آن را با یک وصلت خویشاوندی نزدیک که سالیان دراز با خصوصیات و ویژگی های هم آشنا بوده اند ؛ دارند؛ از حق نگذریم پر بی راه هم نگفته اند چرا که اینگونه وصلت ها و ازدواجهای فامیلی هر دو خانواده را چندین قدم جلوتر میبرد.
اما گاهی این روندها به حدی می رسد که خانواده ها بدون توجه به خواسته های دختر و پسر به توافق می رسند! طبیعی است که مادران و پدران هر یک تمایل به برقراری ارتباط با اعضای نزدیک خانواده خود داشته باشند، اما پیش از اقدام و اصرار بر این امر اشکالی ندارد. باید نظر دختر و پسرشان را جویا شوند که تا الان فقط از روی حجاب و حیا و احترام سکوت کرده اند.
دو نفر که راست می گویند از خانواده شناخت دارند. اما شاید نتوانند نظرات مخالف دیگران را تحمل کنند!
حمیدرضا رحمانی روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار حوزه سلامت باشگاه خبرنگاران در خصوص ازدواج خانوادگی اظهار داشت: این ازدواج ها به دلیل شناخت عمیقی که در طول سالیان متمادی بین دو خانواده شکل گرفته ماندگارتر و جاودانه تر است. اما مسائل و مشکلاتی که در ازدواج خانوادگی به وجود می آید را نمی توان نادیده گرفت!
تناسب خانوادگی نقطه عطف شروع زندگی مشترک است
داشتن رفتار مناسب؛ در موضوعات مختلف به عنوان مزایای ازدواج خانوادگی در نظر گرفته شده است. به دلیل نزدیکی رابطه؛ نوع تحصیلات و شرایط رشد هر دو طرف تا حدودی مشابه است، اما علاوه بر آنچه در بالا ذکر شد، سازگاری فرهنگی و مذهبی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است; زیرا اگر افراد در شرایط مختلف رشد کرده باشند، طبیعتا نگرش آنها به مسائل دینی و اعتقادی با یکدیگر متفاوت است.
رحمانی در خصوص برتری ازدواج بین اقوام تصریح کرد: برقراری روابط عاطفی و ازدواج های خانوادگی به دلیل شناخت کافی فرهنگی; اعتقادات تربیتی و مذهبی خانواده ها و آرامشی که در پی دارد، تأیید می شود. البته اگر این وصلت بین خانواده هایی که رابطه فامیلی خیلی نزدیک با هم دارند اتفاق نیفتد! و خانواده نباید آگاهی کافی را تنها ملاک ازدواج فرزندان خود قرار دهند.
عقد دختر عمو و پسر عمو را در آسمان نبسته اند
با گذشت زمان و با پیشرفت علوم پزشکی به ویژه ژنتیک، نتایجی حاصل شد تا مردم از تعصبات بیمعقول خود مبنی بر اصرار بر پیوند با اقوام نزدیک خود دور شوند. او کمی دوراندیش است و آرزوی آینده نه چندان روشنی را ندارد که در انتظار زوج ظاهراً خوشبخت و راضی است که به پیوند ازدواج پیوسته اند. بی تفاوت نباش
محمدحسین فقیهی، مشاور ازدواج نیز در این خصوص اظهار داشت: گاهی پس از انجام آزمایشات قبل از ازدواج، نتایج به دست آمده آنچنان که باید راضی کننده نیست; البته این مورد می تواند شامل ازدواج های غیرمرتبط نیز باشد، اما در مواردی که دختر عمو و پسر عمو; عمه ها و عمه ها تصمیم به ازدواج می گیرند، توجه و مراقبت بیشتری می طلبد، بنابراین قبل از ازدواج باید تمام عوامل محیطی و ارثی موثر بر آن را در نظر گرفت تا از تولد نوزاد معیوب به موقع جلوگیری شود.
اختلال ژنتیکی در ازدواج خانوادگی 2 برابر است.
زندگی در عصر ارتباطات باعث میشود افراد به سرعت نسبت به آنچه در ذهنشان است رها شوند. به طوری که با یک بازدید کوتاه از صفحات مجازی و مطالعه مطالب مورد نظر خود می توانند اطلاعات خود را تا حدودی تکمیل کنند.
بر اساس تحقیقات اخیر انجمن نوروژنتیک ایران؛ ازدواج های خانوادگی طولانی مدت دو برابر بیشتر از ازدواج های بدون خویشاوند در معرض ابتلا به اختلالات ژنتیکی است. همچنین در صورتی که افراد دارای فرزند معلول باشند، قبل از باردار شدن مجدد باید با مشاور ژنتیک مشورت کرده و آزمایشات مربوطه را برای تولد نوزاد معلول دیگری انجام دهند. جلوگیری کردن
وقتی اختلافات خانوادگی خطرناک می شود
اما جدای از صحبت در مورد مشکلات ژنتیکی؛ گاهی ممکن است شرایطی پیش بیاید که دو خانواده علیرغم اصرار قبلی خود بر ازدواج فرزندانشان; تفاوت بین آنها را تا حدی بیابند که این مشکلات وارد زندگی فرزندانشان شود و بر روابط آنها تأثیر بگذارد. گاهی این تاثیرات آنقدر شدید می شود که زن و مرد به بهانه حمایت از خانواده وارد بحث و دعوای ناخواسته می شوند!
حمیدرضا رحمانی با اذعان به این مقاله اظهار داشت: به اکثریت خانواده ها و همچنین دختران و پسرانی که علاوه بر داشتن رابطه خانوادگی نزدیک، تمایل به وصلت با یکدیگر دارند؛ توصیه می کنیم تا حد امکان از تصمیم خود پرهیز کنید. به همین دلیل در جلساتی که با والدین برگزار می شود، بر مسائل ژنتیکی تاکید ویژه خواهد شد. ضمناً به دختران و پسران نیز توصیه می شود که از ازدواج با اقوام نزدیک خودداری کنند تا از مشکلات ژنتیکی و خانوادگی که ممکن است پس از این ازدواج ها برایشان پیش بیاید، جلوگیری کنند.