به دلیل افزایش استفاده از پلتفرمهای آنلاین در چند سال گذشته، واژه “سوپر اپلیکیشن” در اخیر به گوش بسیاری از مردم رسیده است. این واژه برای اپلیکیشنهایی استفاده میشود که خدمات متنوعی را در یک پلتفرم واحد ارائه میدهند. در حال حاضر، این واژه بیشتر از هر برند دیگری با نام “اسنپ گره” شناخته شده است.
با توجه به استفاده روزافزون از پلتفرم های آنلاین در سال های اخیر، اصطلاح ابر اپلیکیشن برای اکثر افراد آشنا شده است. اصطلاحی که برای برنامه هایی استفاده می شود که خدمات متنوعی را در یک پلتفرم ارائه می دهند، در حال حاضر بیش از هر برند دیگری با اسنپ مرتبط است.
اما علاوه بر ارائه خدمات، یکی یکی از درآمدهای این ابر اپلیکیشن ها، ارائه فضای تبلیغاتی به برندهای دیگر است. تبلیغات منبع درآمد پایداری برای اپلیکیشن های فوق العاده است چرا که فضاهای تبلیغاتی این اپلیکیشن ها به دلیل تعداد زیاد کاربران این اپلیکیشن ها می تواند برای برندهای مختلف بسیار جذاب باشد.
برنامه های فوق العاده با دسترسی به داده های کاربران خود می توانند تبلیغات هدفمند و شخصی سازی شده ای را ارائه دهند که موثرتر هستند. از سوی دیگر، تبلیغات درون برنامه ای نیز می تواند به افزایش تعامل کاربران کمک کند، به خصوص زمانی که این تبلیغات به خوبی با محتوای برنامه هماهنگ شده باشند. در واقع، این مدل تبلیغاتی به برنامه های کاربردی فوق العاده اجازه می دهد تا داده های ارزشمندی را در مورد ترجیحات و رفتار کاربران خود جمع آوری کنند که می تواند برای بهبود محصولات و خدمات استفاده شود.
علاوه بر این، ابر اپلیکیشن ها با تنوع بخشیدن به منابع درآمدی می توانند ریسک مالی ناشی از وابستگی به منبع درآمدی خاص را کاهش دهند و در نهایت با افزایش درآمد، ارزش کلی شرکت افزایش یابد که می تواند جذابیت شرکت را افزایش دهد.
اما قرار دادن تبلیغات در مناطقی در برنامه های فوق العاده نیز می تواند مزایای زیادی برای تبلیغ کنندگان به همراه داشته باشد.
- تجربه کاربری هماهنگ و یکپارچه: تبلیغات درون برنامه ای برای هماهنگی با تجربه کاربر برنامه طراحی شده است. این منجر به پیشنهادهایی می شود که بیشتر شبیه نکات مفید هستند تا تبلیغات مستقیم، که به افزایش تعامل کاربر کمک می کند.
- شخصیسازی بیشتر: با استفاده از دادههای جمعآوریشده از فعالیتهای درونبرنامهای کاربران، Superapps میتواند تجربهای شخصیشده برای هر کاربر فراهم کند. این شامل استفاده از فناوری هایی مانند تجزیه و تحلیل داده ها، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای ایجاد محصولات و خدمات متناسب با نیازهای خاص هر کاربر است.
- پیشنهادات و تخفیفهای مرتبط: از طریق تبلیغات در برنامهها، کاربران ممکن است با پیشنهادات و تخفیفهای ویژهای آشنا شوند که ممکن است قبلاً ندیده باشند.
- بهبود خدمات اپلیکیشن: درآمد تبلیغات می تواند به توسعه و بهبود مستمر اپلیکیشن و خدمات آن کمک کند که به نفع کاربران است.
در دنیا چه اتفاقی می افتد؟
در حال حاضر ابر اپلیکیشن های زیادی در سرتاسر دنیا وجود دارند که فضای تبلیغاتی خود را در اختیار سایر برندها قرار داده اند. در زیر به برخی از آنها اشاره کرده ایم.
- وی چت (چین): این اپلیکیشن در چین چیزی فراتر از یک پیام رسان ساده است و خدمات متنوعی مانند پرداخت، رزرو بلیط، بازی و … را ارائه می دهد. وی چت از فضای تبلیغات درون برنامه ای نیز برای کسب درآمد استفاده می کند.
- Grab (آسیای جنوب شرقی): ابتدا به عنوان یک برنامه تاکسی راه اندازی شد، سپس به ارائه خدمات متنوع تری مانند تحویل غذا، خدمات مالی و تبلیغات درون برنامه ای پرداخت.
- Gojek (اندونزی): این برنامه به عنوان یک برنامه تاکسی موتور سیکلت شروع به کار کرد و بعدها به یک برنامه فوق العاده تبدیل شد که خدمات مختلفی از جمله تحویل غذا، خدمات پرداخت و فضای تبلیغاتی را ارائه می دهد.
- علی بابا؛ علی بابا نیز یک ابر اپلیکیشن چینی است که خدماتی مانند تجارت الکترونیک، پرداخت آنلاین، حمل و نقل و خدمات مالی را ارائه می دهد و فضای تبلیغاتی را فراهم می کند. یکی این یکی از روش های علی بابا برای درآمدزایی است.
در ایران چه خبر است؟
اخیرا Snap Superapplication به عنوان یکی یکی از معروف ترین ابر اپلیکیشن های ایرانی که خدمات مختلفی مانند تاکسی اینترنتی، سفارش غذا، پیک، داروخانه، مسافرت و … را ارائه می دهد بخشی از فضای تبلیغاتی خود را در قسمت اسنپ کلاب در قالب بنر و کوپن در اختیار برندهای دیگر قرار داده است. گفته می شود که آژانس تبلیغاتی دیجیتال Tapsel یک رسانه تبلیغاتی در این بخش است.
SnapClub بخشی از این برنامه فوق العاده است که به کاربران اسنپ اجازه می دهد امتیاز خود را بازخرید کنند. این بخش در سال 1401 روزانه 150000 تراکنش ثبت کرد و اپلیکیشن اسنپ نیز کاربران را تشویق می کند تا از امتیازات خود از طریق فرآیندهای اتوماسیون استفاده کنند.