احمد خانی نوذری معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه در اتاق بازرگانی تهران گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حال پیگیری موضوع رفع تکلیف ارزی کشاورزان است. محصولات به منظور تسهیل شرایط صادرات این محصولات.
وی افزود: در کشاورزی قراردادی تمرکز بر محصولاتی است که ظرفیت صادرات و تولید در داخل کشور را داشته باشد و بازارهای قوی داشته باشد.
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاخیر در اعلام لیست مشمولان ارز ترجیحی و احتمال فساد در تخصیص آن، گفت: طبق قانون، کالاها ابتدا وارد کشور، سپس در صف تخصیص ارز تخصیص داده شده و به صورت مرحله ای ارز آنها تخصیص می یابد.
وی تصریح کرد: موارد مطرح شده در مورد سال های گذشته مربوط به کالاهایی است که ارز دریافت کرده اند و نحوه دریافت ارز آنها پس از ثبت سفارش و سپس شروع واردات بوده است و شبهاتی وجود دارد که نهادهای نظارتی و قانونی در این کشور وجود دارد. تحت بررسی هستند.
نوذری افزود: سیاست ما در مرحله فعلی مشخص است و در هر مرحله مشارکت در حال انجام است و واردکنندگان پس از واردات کالا و اظهار در صف تخصیص ارز قرار می گیرند.
معاون توسعه کسب و کار وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به هر شرکت چند سکه در اختیار بانک مرکزی است و وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد ارائه می کند؟
خانی نوذری در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چرا وزارت جهاد کشاورزی قیمت خرید تضمینی گندم را اعلام نکرده است، اظهار داشت: مرجع تعیین قیمت خرید تضمینی گندم بر عهده وزارت جهاد کشاورزی نیست و سایر نهادها نیز نیز در این امر دخیل است. این نرخ در حال حاضر در حال بحث است و تا زمان نهایی شدن آن اعلام نخواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم که آیا قیمت 19 هزار و 500 تومانی اعلام شده تضمینی برای خرید گندم توسط شورای قیمت گذاری نهایی است؟ قانون مسیری را مشخص و طراحی کرده است که براساس آن وزارت جهاد یک نظر و سایر ادارات دولتی نظر دیگری دارند، نمایندگان شورای اسلامی و سایر ادارات از جمله سایر نهادها و سازمان ها در مورد نرخ خرید تضمینی نظرات متفاوتی دارند. از گندم، اما در نهایت بین خود مذاکره می کنند و به نتیجه می رسند، اما هنوز به نتیجه نرسیده اند.