به گزارش پی ام آپ، آخرین اخبار و جزئیات جدید در خصوص طرح ساماندهی به کارگیری کارکنان دولت، تبدیل وضعیت کارگری نیروهای شرکتی و پیمانی و حذف پیمانکاران اعلام شد.
طرح ساماندهی استخدام کارمندان و حذف پیمانکاران از خواسته های عمده کارگران و کارمندان است. بازگشت طرح ساماندهی به کارگیری کارکنان دولت شورای نگهبان به دلیل ابهامات باعث شده تا جلسات متعددی در کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شود. تاکنون برخی ابهامات در طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت برطرف شده و رایزنی و برگزاری جلسه شفاف سازی بار مالی این طرح ادامه دارد. طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در فاز رفع ابهامات گیر کرده است. هدف از ساماندهی به کارگیری کارکنان دولت، قطع حمایت از شرکت های واسطه و حذف آنها است.
با رفع ابهامات طرح ساماندهی جذب کارکنان دولت، تکلیف ساماندهی نیروهای شرکتی و پیمانی و تغییر وضعیت آنها و موضوعات طرح ساماندهی جذب کارکنان دولت مشخص می شود. ساماندهی نیروهای شرکتی و پیمانی و تغییر اساسنامه آن در طرح مدیریت استخدامی کارکنان دولت گنجانده شده است.
مهمترین خواسته کارگران شرکتی و پیمانکاران طرح ساماندهی اشتغال کارکنان دولت حذف شرکت های واسطه و پیمانکاران است. حذف واسطه ها مولفه اصلی طرح ساماندهی به کارگیری کارکنان دولت در کمیسیون اجتماعی مجلس است.
آخرین اخبار و جزییات جدید از طرح مدیریت اشتغال کارکنان دولتی، تغییر وضعیت کار نیروهای شرکتی و پیمانی و اخراج پیمانکاران منتشر شد.
نماینده کارگران شرکتی و پیمانی گفت: منتظر اقدام شورای اسلامی و بویژه اعضای کمیسیون اجتماعی در هفته آینده هستیم تا بلاتکلیفی های طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت تکمیل شود. در صحن مجلس برداشته و به شورای نگهبان فرستاده شد.
عرب اسدی معاون سازمان امور کار کشور در گفت و گوی کوتاهی به نیروهای قراردادی و شرکتی برای شرکت در آزمون های استخدامی سازمان امور کارگری توصیه کرد.
رامین اناری نماینده کارگران شرکتی و پیمانی در این خصوص گفت: بارها به مدیران سازمان امور کارگری تذکر دادیم اما مخالفت این سازمان با حذف واسطه ها و تصویب طرح ساماندهی کارکنان این است که او پارلمان را مورد آزار و اذیت قرار می دهد، هر روز آشکارتر می شود.
این فعال کارگری افزود: پس از پیش بینی های متعدد از عملیات 45 روزه فرسایش گرفته تا عدم شرکت در جلسات کمیسیون اجتماعی و بی توجهی به مجلس، در روزهای اخیر میثم لطیفی بخشنامه ای را ابلاغ کرده بود که مبنی بر تغییر حقوق و بیمه به سازمان یا سازمان یا نهاد یا موسسه خوسلتی یا … به نیروی شرکتی پرداخت و حق مدیریت به شرکت واسطه داده می شود! نشانه های اصرار بر ماندگاری این دست های واسطه تایید شد، اخیرا توصیه معاون وی برای شرکت در آزمون های استخدامی بیرون آمده است!
اناری تاکید می کند: طبق اسناد، منتظر حرکت مجلس و به ویژه اعضای کمیسیون اجتماعی در هفته آینده هستیم تا ابهامات تکمیل و در جلسه علنی مجلس رفع و به شورای عالی ارسال شود. نگهبانان از مجلس و سایر نهادهای ذیربط می خواهیم جلوی فرافکنی سازمان از امور کارگری را بگیرند.
طرح ساماندهی اشتغال کارکنان دولت بار مالی ندارد
یکی از دلایل اصلی مخالفت دولت با طرح ساماندهی «بار مالی طرح و گسترش بدنه دولت پس از اجرای آن» است.
اما اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره می گوید: متولیان دولت تاکید دارند که دولت با طرح ساماندهی مجلس رشد خواهد کرد اما ما می گوییم اینطور نیست. برای لاغرتر و کوچکتر کردن دولت، باید وظایف دولت را کاهش دهیم. حالا که نمیتوانیم وظایف دولتی را کاهش دهیم، چرا روی کارمندان و کارگران، کسانی که امنیت شغلی یا دستمزد کافی ندارند، تمرکز میکنیم؟
وی تاکید می کند: کوچک سازی به معنای کاهش تصدی دولت و کاهش وظایف آن است. چرا ما به کوچک سازی فقط به کارگران و نیروهای انسانی پایبند هستیم؟
اسماعیلی درباره بار مالی این طرح می گوید: امروز دولت به شرکت ها پول می دهد تا حقوق کارکنانشان را بپردازند، حالا با تصویب طرح ساماندهی همان پول مستقیم به کارکنان پرداخت می شود، آن بار کجاست؟ مالی؟ ما به سازمان کار می گوییم اصلاً افزایش دستمزدی وجود ندارد. کارگران خواهان امنیت شغلی هستند، امنیت شغلی مهمترین اصل برای کارگران شرکتی نیست.
اسماعیلی می گوید: هدف از طرح ساماندهی، توقف حمایت از شرکت های واسطه و حذف آنهاست. طرح ساماندهی دارای یک ماده واحد و چندین تبصره است. یک مقاله می گوید که بعد از این باید چه کار کنیم و یادداشت ها می گوید که اکنون برای گروه های ضربت چه باید کرد. اما باید شرایط کنونی را بپذیریم و حضور گسترده پیمانکاران، جوانان را مستاصل کرده و امنیت شغلی را از دست داده، به نوعی نوع جدیدی از برده داری را ایجاد کرده است.
این نماینده مجلس را اضافه کنید: ما اسنادی از عملکرد این شرکت های پیمانکار داریم. شرکت هایی داریم که 70 میلیارد تومان برای پرداخت حقوق نیروها در مجموعه یک وزارتخانه گرفته اند، اما طبق اسنادی که داریم فقط 57 میلیارد تومان بابت حقوق پرداخت شده است. بقیه پول کجاست چرا پرداخت نشده است؟ در این شرایط می گویند طرح ساماندهی بار مالی دارد!
وی تاکید می کند: طرح ساماندهی قطعا بار مالی محسوسی ندارد اما موضوع از سوی دوستان در دولت آن طرف کاملاً نادیده گرفته می شود. حضور این پیمانکاران نشان دهنده چه بار مالی است؟ چرا این بخش را نمی بینید؟!
امروز طرح تشکیلاتی در مرحله رفع ابهام در مجلس شورا است. بازگشت این طرح از شورای نگهبان به دلیل ابهامات باعث شده تا جلسات متعددی در کمیسیون اجتماعی مجلس برگزار شود. به گفته اسماعیلی، تا امروز سه ابهام در این طرح برطرف شده و رایزنی و برگزاری جلسه شفاف سازی بار مالی طرح ادامه دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس می افزاید: امیدواریم دولت محترم و بویژه سازمان امور کارگری با ما همکاری لازم را داشته باشند. سازمان پیمانکاری و طرح حذف واقعاً مطالبه مردمی است و امیدوارم به زودی این خواسته محقق شود.
موضوع بعدی محدوده طرح است. بسیاری از گروه ها، از جمله آموزش دهندگان در نهضت سوادآموزی، نگران گنجاندن این طرح هستند و مرتباً می پرسند که آیا سازمان شامل حال ما می شود یا خیر. اسماعیلی معتقدند; محدوده دقیق طرح باید با همکاری دولت مشخص شود.
وی می افزاید: آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی و بسیاری از گروه های دیگر اکنون در طرح فعلی گنجانده شده اند. اما در این زمینه یکسری ابهامات و مسائل وجود دارد که باید برطرف شود.
اسماعیلی در پایان تاکید می کند: از نظر ما در کمیسیون اجتماعی و از نظر کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس که چندین سال است روی این موضوع کار می کنند، برنامه ای برای ساماندهی بار مالی وجود ندارد. . . این در حالی است که حضور پیمانکاران که بهره وری، انگیزه و امید به آینده نیروها را پایین آورده است، قطعا زیان های بسیار بیشتری برای کشور و دولت دارد. امیدواریم دولت با ما همکاری کند تا بتوانیم این وظیفه را به انجام برسانیم و نیروهای شرکتی و قراردادی نهادها را از وضعیت فعلی که اصلا وضعیت خوب و آبرومندانه ای نیست نجات دهیم.