قیمت مرغ ذبح شده در 14 مهر اعلام شد. قیمت مرغ ذبح شده برای مردم بسیار مهم است. قیمت مرغ به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه می خوانیم. قیمت مرغ گرم در ماه مهر کاهش. به خواندن ادامه دهید قیمت مرغ ما جمعه پرداخت می کنیم.

سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار قیمت انواع قطعه، بسته بندی، محصولات و انواع خوراک مرغ تازه را اعلام کرد.

قیمت انواع گوشت، قطعه بندی، فرآورده و انواع آلایش مرغی به شرح زیر است:

بازوی کبابی ساده هر کیلوگرم ۸۴ هزار و ۳۰۰ تومان

بال کبابی ساده (بدون نوک بال) هر کیلوگرم ۹۳ هزار و ۶۰۰ تومان

جوجه کباب با استخوان ساده هر کیلوگرم ۱۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان

جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده هر کیلوگرم ۱۵۱ هزار و ۸۰۰ تومان

ران بدون پوست و دنبالچه، چربی و سر ساق هر کیلوگرم ۱۰۶ هزار و ۷۰۰ تومان

ران و سینه بدون پوست، دنبالچه، شش، گردن، بال و بازو هر کیلوگرم ۱۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان

ساق مرغ بدون پوست و سرساق هر کیلو گرم ۱۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان

سینه با استخوان بدون پوست، شش، گردن، بال (بدون بازو) هر کیلو گرم ۱۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان

سینه بدون استخوان (شنیسل بدون آرد بدون بازو) هر کیلوگرم ۱۵۱ هزار و ۱۰۰ تومان

فیله مرغ هر کیلوگرم ۱۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان

گردن بدون پوست هر کیلوگرم ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان

مخلوط بال و بازو کبابی ساده هر کیلوگرم ۸۸ هزار و ۹۰۰ تومان

مغز ران بدون پوست و بدون استخوان کعب ران هر کیلوگرم ۱۱۸ هزار و ۳۰۰ تومان

پای مرغ پاک شده (بدون ناخن) بسته ۴۰۰ گرمی ۱۴ هزار تومان

جگر مرغ بسته ۴۰۰ گرمی ۲۳ هزار تومان

دل مرغ بسته ۴۰۰ گرمی ۳۳ هزار تومان

سنگدان مرغ بسته ۴۰۰ گرمی ۳۷ هزار تومان

قیمت مصوب گوشت مرغ پس از حذف ارز ترجیحی اردیبهشت ماه در سال 1401 مبلغ به 59800 تومان و پس از مدت کوتاهی به 63000 تومان تغییر یافت; اما این قیمت هم بعد از چند ماه است اردیبهشت ماه در سال 1402 به 73000 تومان افزایش یافت.

نمودار زیر قیمت گوشت مرغ را در 12 ماه گذشته نشان می دهد. نکته قابل توجه در اقتصاد صنعت طیور در سال گذشته عدم رعایت قیمت مصوب در عرضه گوشت مرغ است. از آنجایی که این محصول پروتئینی عموماً با قیمتی کمتر از قیمت مصوب سال 1401 در بازار به فروش می رسید، این مشکل ضررهای سنگینی را برای تولیدکنندگان به همراه داشت. از سوی دیگر از ابتدای سال 1402 تاکنون قیمت گوشت مرغ همواره بالاتر از قیمت مصوب بوده که نارضایتی مصرف کنندگان را در پی داشته است.

به عبارت دیگر، نوسانات شدید قیمت و عدم ثبات قیمت مرغ در بازه زمانی معین، نه تنها مرغدار را با چالش مواجه می کند، بلکه نارضایتی مصرف کنندگان نهایی را نیز به دنبال داشته است.

شناسایی 6 عامل موثر بر ثبات قیمت مرغ

در این راستا برای تثبیت بازار گوشت مرغ و جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان و نارضایتی مصرف کنندگان، باید با آگاهی از عوامل موثر و تعیین کننده قیمت گوشت مرغ از نوسانات شدید قیمت در این صنعت جلوگیری کرد. بنابراین مهمترین عوامل موثر بر ثبات قیمت مرغ شامل موارد زیر است:

حفظ قیمت نهاده های دامی و تامین به موقع و متناسب با نیاز: خوراک بیشترین سهم هزینه های تولید گوشت مرغ را به خود اختصاص می دهد. این باعث می شود که 60-70٪ از کل هزینه جوجه های گوشتی باشد. در همین حال، دو ماده اصلی در خوراک مرغ شامل ذرت و کنجاله سویا است. به عبارت دیگر این دو ماده بیش از 90 درصد جیره جوجه های گوشتی را تشکیل می دهند.

از سوی دیگر بررسی ها نشان می دهد که بخش قابل توجهی از نیاز صنعت به این دو نهاده از طریق واردات تامین می شود چرا که در حال حاضر امکان تولید این دو نهاده دامی در کشور با توجه به نیاز صنعت وجود ندارد. بنابراین با توجه به نقش و اهمیت این دو نهاده در تولید گوشت مرغ، هرگونه افزایش قیمت ذرت دانه ای و کنجاله سویا منجر به افزایش هزینه های تولید خواهد شد.

آیا گرانی مرغ حقیقت دارد؟

این در حالی است که افزایش نرخ ارز در داخل کشور، افزایش قیمت های جهانی و عدم عرضه به موقع نهاده های دامی به کشور به دلیل عدم تخصیص پولی بانک مرکزی ممکن است منجر به گرانی گوشت مرغ شود. بنابراین دولت باید با کنترل قیمت نهاده های دامی و تامین به موقع و متناسب با نیاز مرغداران از افزایش قیمت گوشت مرغ جلوگیری کند.

این در حالی است که اگر قیمت ها در بازار جهانی به صورت غیر واقعی و در کوتاه مدت افزایش یافته باشد، دولت می تواند با استفاده و تامین نهاده های دامی ذخیره شده در کشور از افزایش قیمت گوشت مرغ جلوگیری کند. البته اگر دولت دام کافی در کشور داشته باشد و در عین حال بازارهای جهانی را بشناسد، این مشکل مملو از موفقیت است.

عرضه مرغ یکروزه با قیمت مصوب: مرغ یکروزه اولین و مهمترین نهاده تولید گوشت مرغ است و معمولا حدود 15 درصد قیمت نهایی گوشت مرغ به آن بستگی دارد. بنابراین هرگونه افزایش یا کاهش قیمت جوجه یک روزه به طور مستقیم بر قیمت نهایی جوجه تاثیر می گذارد.

در حال حاضر قیمت جوجه یک روزه بسته به سن و نژاد از 15900 تا 16900 تومان است. بنابراین دولت باید وضعیت گله های مرغ مادر را به عنوان تولیدکننده جوجه یکروزه رصد و از تغییر قیمت در این نهاده تولید جلوگیری کند.

تعادل تولید جوجه یکروزه: همانطور که در بالا ذکر شد، حفظ قیمت جوجه یکروزه برای ثبات قیمت گوشت مرغ ضروری است. یکی از مهم ترین عواملی که باعث افزایش یا کاهش قیمت جوجه یکروزه می شود، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا برای جوجه یکروزه است. گاهی مزارع مرغ مادر با کاهش تولید جوجه یکروزه قیمت آنها را افزایش می دهند. بنابراین وزارت جهاد کشاورزی باید نظارت و مدیریت دقیقی بر این موضوع داشته باشد.

حفظ قیمت سایر هزینه های تولید: سایر هزینه های تولید مانند هزینه های دستمزد، اجاره، تعمیرات، سوخت، بهداشت، درمان و … حدود 15 درصد از قیمت نهایی گوشت مرغ را تشکیل می دهد. یعنی بعد از هزینه های خوراک و جوجه یکروزه نقش مهمی در تولید مرغ دارند. بنابراین البته می توانند متناسب با تورم عمومی کشور بر قیمت نهایی گوشت مرغ تاثیر بگذارند. بنابراین دولت می تواند با اجرای اقدامات کنترل تورم، قیمت گوشت مرغ را به طور موثر تثبیت کند.

ایجاد تعادل در میزان جوجه های مورد نیاز کشور: بررسی ها نشان داده است که مهمترین عاملی که منجر به زیان تولیدکننده یا نارضایتی مصرف کننده می شود، مشکل عدم تعادل در میزان جوجه های مورد نیاز در کشور برای تولید گوشت مرغ است. به عبارت دیگر، از آنجایی که اقتصاد صنعت طیور مبتنی بر عرضه و تقاضا است، هر گونه افزایش در عرضه مرغ موجب کاهش قیمت و هرگونه کاهش عرضه موجب افزایش قیمت گوشت مرغ خواهد شد. این در حالی است که عدم اطلاع دولت از تعداد جوجه های مورد نیاز در کشور باعث شده تا در ماه های اخیر تغییرات قابل توجهی در قیمت ها ایجاد شود و قیمت گوشت مرغ در بازار کاهش یابد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *