احساس سیری در افراد مختلف بسته به متابولیسم بدنشان منفاوت است. در ادامه می توانید جزئیات مربوط به این مطلب را بخوانید:

ممکن است بارها با شرایطی مواجه شده باشید که به دلیل پر بودن بیش از حد معده بعد از غذا خوردن احساس ناراحتی می کنید، اما در حین غذا خوردن این وضعیت را احساس نمی کنید. بین زمانی که به اندازه کافی غذا خورده اید تا احساس سیری کنید و زمانی که مغز شما متوجه می شود که واقعا سیر شده اید تفاوت وجود دارد.

به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از ایسنا، در حالی که برخی معتقدند بین اولین لقمه ما تا پایان گرسنگی فاصله زمانی وجود دارد، اما باور عمومی بر این است که این مدت 20 دقیقه است. پس واقعاً چند دقیقه طول می کشد تا مغز ما بفهمد که سیر هستیم؟

دکتر، متخصص گوارش در تگزاس. نینا نندی در این باره می گوید: 20 دقیقه طول می کشد تا بدن سیگنال هایی را به مغز ارسال کند که به اندازه کافی غذا خورده ایم. البته عوامل زیادی در تأخیر ارسال این پیام به مغز نقش دارند که از آن جمله می توان به نوع غذا و عادات غذایی اشاره کرد.

او همچنین تاکید می کند که: مغز برای تشخیص سیری در بدن به راهکارهای مختلفی متکی است.

ناندی می گوید که مغز با توجه به اطلاعاتی که اعصاب در هنگام انقباض معده و پیام های بویایی و چشایی دریافتی از بدن ارسال می کنند، احساس سیری را تنظیم می کند.

در واقع همه این سیگنال ها نشان می دهد که ما به اندازه کافی غذا خورده ایم و در نتیجه تمایل ما به غذا خوردن کاهش می یابد.
با این توضیح، حدود 20 دقیقه طول می کشد تا بدن هورمون های مربوط به گرسنگی را تنظیم کند، زیرا این هورمون ها به زمان بیشتری برای انتقال پیام ها به مغز نیاز دارند.

مدت زمانی که بدن طول می کشد تا سیگنال های سیری تولید کند و آنها را به مغز ارسال کند به نوع غذایی که می خوریم نیز بستگی دارد.

به گفته ناندی، غذاهای پرفیبر مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل باعث افزایش سیری می شوند، در حالی که غذاهای کم فیبر و فرآوری شده سیری را به تاخیر می اندازند.

یکی دیگر از عواملی که بر احساس سیری تأثیر می گذارد، نحوه غذا خوردن است.

در حالی که آهسته غذا خوردن به بدن زمان بیشتری می دهد تا سیگنال سیری را نشان دهد، توجه به غذا، جویدن و مزه کردن هر لقمه به هماهنگی بهتر این سیگنال ها کمک می کند.

برخی از شرایط پزشکی مانند کم کاری تیروئید و دیابت نیز سیگنال های سیری را مختل می کنند زیرا روند حرکت غذا به معده مختل می شود.

مقاومت در برابر هورمون لپتین نیز مشکلی است که باعث می شود فرد هرگز احساس سیری نکند. این بیماری که معمولا منشا ژنتیکی دارد منجر به چاقی می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *