رفیعی: نباید بدون شکرگزاری نعمت های خداوند درخواست افزایش حقوق کرد
رفیعی گفت: امیرمؤمنان علی (ع) می فرمایند: از کسانی مباش که شکر نعمت های خدا را به جا نمی آورند و افزایش آن را طلب می کنند.
پی ام آپلود، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه به مناسبت ماه مبارک رمضان در حسینیه آیت الله گلپایگانی سخنرانی کرد و گفت: سید رضی می فرماید: درباره حکمت.» 150 نهج البلاغه، اگر از نهج البلاغه و سخنان امیرالمؤمنین علی (ع) چیزی باقی نمانده بود، اما همین حرف برای ما کافی بود.
وی افزود: عقل نباید 150 نهج البلاغه 40 باشد که مؤمن این صفات را نداشته باشد. مؤمن نباید امیدوار باشد ولی تلاش نکند، توبه را با آرزوهای طولانی به تأخیر نیندازد. امیرالمؤمنین علی (ع) می فرماید
از آن دسته افرادی نباشید که نمی توانند شکرگزار نعمت هایی باشند که برایشان پیش می آید، اما در عین حال بیشتر از آنها می خواهند. آیا شما به عنوان کسی که آرزوی فرزند دارید، برای آنچه قبلاً به شما داده شده است، خدا را شکر کرده اید؟
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی روایتی را نقل کرد و گفت: وجوب قرب نعمت، این است که با شکرگزاری انجام دهد. متأسفانه امروز شکر و شکر نعمت بسیار کم شده و نعمت به هیچ وجه دیده نمی شود.»
این کارشناس مذهبی ادامه داد: دیدن نعمت بسیار مهم است، بسیاری از ما نعمت های خدا را نمی بینیم، 6 آیه در سوره روم وجود دارد که نعمت های خداوند را برای ما به حساب می آورد. یکی یکی از نشانه های خداوند این است که شما را از خاک آفرید و همسری به شما داد تا آرامش پیدا کنید. از آیات خود آسمانها و زمین را آفرید و شبها به آنها خواب داد. رعد و برق و باد از نشانه های الهی هستند. آیا تا به حال خدا را به خاطر آن شکر کرده ایم؟ اگر باد نباشد، ابرها حرکت نمی کنند، باران نمی بارد، اکسیژن وجود نخواهد داشت.
ایشان فرمودند چند بار دیدن نعمت بسیار مهم است. وی گفت: ابوهاشم جعفری از فقر مالی رنج می برد. برای شکایت نزد امام هادی (ع) آمد. فقر خود را دید اما نعمت را ندید. ابوهاشم از زندان آزاد شده بود و پولی نداشت.» امام هادی (علیه السلام) به آنها فرمود: شکر نعمت هایی را که دارید. نعمت سلامتی، قناعت و ایمان نعمتی است که خداوند به شما داده است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ادامه داد: یکی علمای عراقی به خانه ما آمدند و گفتند: «چرا در سخنرانیهای خود و کسانی که پشت تریبون میایستند، از نعمت امنیت در ایران یاد نمیکنند؟ این امنیت نعمت بزرگی در ایران است که در عراق وجود ندارد.»
این کارشناس مذهبی گفت: در بحث نعمت، اولین نکته این است که انسان نعمت را نبیند، گم می شود. در مورد نعمت هر نعمتی از بین برود دیگر برنمیگردد.» خداوند به شما نعمت داده است، اگر از آن استفاده نکنید، میگیرد و به دیگران میدهد. داشتن نعمت مردم و ارتباط با آنها از نعمت های مهم است، دیدن نعمت ها بسیار مهم است، نام 40 نعمت در سوره نحل آمده است. یکی یکی از آنها تولد است و اگر چیزی نمی دانستیم، به ما یاد می دادند، صحبت می کنیم، راه می رویم، علم کسب می کنیم، پس مهم ترین چیز این است که نعمت را ببینیم.
وی با بیان اینکه نکته دوم تعیین صلوات به خداوند است، گفت: اینکه بگوییم نعمت مطلقاً برای ما نیست، مهم این است که در مسیر خود از نعمت استفاده کنیم، هر چه حضرت سلیمان علیه السلام به فضل الهی فرمود، حضرت امام. “، (ره) در نصیحت به جوانی به او گفت از نعمت هایی که خداوند به تو داده در راه خود استفاده کن. وقتی انسان قرآن می خواند، موعظه می کند یا خطبه می شنود، اینها نعمت هایی است که باید خدا را شکر کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی گفت: شکر هر نعمتی دوری از گناه و تقوا و تقوا است. قدردانی برای انسان صبر می آورد. اعمال ما باید شبیه شکرگزاران باشد و صبر ما باید مانند صابران باشد. چون خداوند می داند که او شکرگزار است، از بندگانی که شکر نمی کنند شکایت می کند و می گوید: کم بندگانی هستند که شکرگزارند. امام صادق (ع) می فرمایند روزی هفت مرتبه بگوید: «خدایا شکرت می کنم به خاطر نعمتی که در گذشته به ما دادی و بعداً به ما خواهی داد.» شکر گذشته و آینده را پر کرده است.
این استاد اخلاق با بیان اینکه پیشوایان مؤمنان حضرت علی (ع) می فرمایند: «از کسانی نباشید که نعمت های خدا را شکر نمی کنند و افزایش آن را طلب می کنند.» مردم را به نیکی امر نکنید، بلکه عمل کنید. خودت انجام نده امر به معروف و نهی از منکر فراموش شده است زیرا بسیاری از آن می ترسند. امام صادق علیه السلام در مورد اوضاع آخرالزمان می فرماید که از امر به معروف می ترسد و جرأت امر به معروف و نهی از منکر را ندارد. یکی یکی از مواردی که امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه می کند این است که خود امر به آن عمل می کند.
وی درباره شرایط امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف باید عالم باشد، یعنی بداند چه امر و نهی می کند. سفیان سوری یکی از کسانی بود که می خواست امام را امر کند، او تأکید می کرد که به همین دلیل در بیابان کشاورزی می کند، باید عامل به معروف باشد و با دوستی با کسانی که به آنها امر به معروف و نهی از منکر می کند وارد شود. اولین عامل امر به معروف و نهی از منکر است، آیه 41 سوره حج به دوران امام زمان (عج) اشاره دارد، 20 راهکار عملیاتی برای امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد. با مهربانی و آگاهی، شبکه های مجازی امروزی شهوت نابهنگام می آورند، در برخی موارد کل زندگی شما را مختل می کند.
این کارشناس مذهبی در خاتمه خاطرنشان کرد: یکی یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر، تخریب زمینه هاست. اگر تولیدکننده مانتوهای بلند تولید نکند، مانتوهای جلو باز کوتاه رواج پیدا کند، باید جایگزین مناسبی برای شر در جامعه ایجاد شود، نکته بعدی امر به معروف است، سپس منع. شر است، از ابتدا باید در جامعه شناخته شود، سپس برای نهی از منکر اقداماتی انجام شود. امام صادق (علیه السلام) می فرماید: خداوند به من توفیق دهد که گاهی با انتشار فیلم و عکس، خوبی های مردم را گسترش دهم و بدی های آنان را بپوشانم. مطلبی را پخش کردیم که در دلش کینه توزی دارد، سخنرانی ها و مداحی های خوب، اربعین اخلاق حسنه منتشر شود، معروف در جامعه منتشر شود. اگر صحنه را برای متدینین پاک کنید، البته منکران واضح تر دیده می شوند. گاهی حضور شما در اجتماع باعث افزایش محبوبیت مذهبی ها می شود.