اگرچه این ویروس با تب و سرفه همراه بوده است، کارشناسان بهداشت اکنون بر این باورند که ویروس ممکن است به حدی تکامل یافته باشد که بتواند روده را تحت تاثیر قرار دهد. خوشههای بزرگی از ویروس در فاضلاب اروپا پیدا شده است و کارشناسان معتقدند که ممکن است از مدفوع افراد مبتلا به کووید باشد.
به گزارش ایسنا، این یافتهها برخی از دانشمندان را بر آن داشته تا حدس بزنند که سویه جدید کووید JN.1 ممکن است بیشتر «متمرکزتر بر رود» باشد، اما در این مرحله شواهد کافی برای ادعای قطعی ارتباط بین مشکلات شکمی وجود ندارد.
مارک جانسون ویروس شناس و پروفسور میکروبیولوژی می گوید: «خوشه های بزرگی در فاضلاب های اروپایی وجود داشت و بسیاری از ما متعجب بودیم که چه توضیحی ممکن است وجود داشته باشد.
به گفته پروفسور جانسون، سویههای مختلف کروناویروس که کووید به آن تعلق دارد بر رودهها تأثیر میگذارند، بنابراین اگر سویه JN.1 واقعاً مشکلات رودهای ایجاد کند، «آنقدر تعجبآور نخواهد بود».
سرویس بهداشت ملی انگلیس اسهال و استفراغ را از جمله علائم کووید ذکر کرده است. در همین حال، طبق گزارش آژانس امنیت بهداشت بریتانیا، ویروس JN.1 به سرعت در حال رشد است و در حال حاضر 7 درصد از تست های مثبت در بریتانیا را تشکیل می دهد. سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان یک نوع نگرانی طبقه بندی می کند.
استوارت تورویل، متخصص و ویروس شناس استرالیایی اظهار داشت که این ویروس ترجیح می دهد به سلول های روده حمله کند.
پروفسور جانسون توضیح داد: «دکتر تورویل مشاهده کرد که سویههای ویروس جدید نوع کمی متفاوت از گیرندهها را ترجیح میدهند، که در دستگاه گوارش رایجتر است، و این شاید شواهد تأییدکننده باشد، اما توضیح محتملتر این است که ما اکنون امواج مختلط را میبینیم. ”
پس از خروج ویروس از بدن ما، می توان آثاری را در فاضلاب از طریق مواد مدفوع یافت. موجی از ویروس در هفته های اخیر در تصفیه خانه های زباله در اتریش، سوئیس و آلمان مشاهده شده است.
جانسون افزود: «ما در حال یافتن شواهدی از افرادی هستیم که سالها آلوده شدهاند و مقادیر دیوانهواری از ویروس منتشر میکنند که میتوانیم آنها را در فاضلاب شناسایی کنیم.»
با این حال، اگرچه افزایش موارد گاستروانتریت گزارش شد، اما هیچ افزایشی در بستری شدن در بیمارستان مشاهده نشد.