عباس عبدی، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب که اخیرا مهمان کافه خبر بود اخبار آنلاین، بود با انتقاد از جریانی که به جمهوری خواهی اعتقادی ندارد، گفت: جریان های دیگری در جناح حاکم هستند که ممکن است به مسئله جمهوریت در ایمان اعتقادی نداشته باشند، اما در عمل به خوبی می فهمند که محدودیتی برای آن وجود ندارد. جعبه، بقای آنها در خطر است.” »
بخش هایی از گفتگو با عباس عبدی، فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب را در کافه خبر بخوانید؛
*آقای عبدی در بحث انتخابات شاهد نفوذ جریاناتی در هیات مدیره و هیات های نظارت هستیم که به اصل جمهوریت اعتقادی ندارند…
اصلا به جمهوریت اعتقادی ندارند.
* این موضوع چقدر می تواند به ناامیدی مردم از صندوق رای دامن بزند و البته از طرفی به این جریان قدرتی بدهد که نفوذ خود را افزایش دهد و صندوق را از هویت خود دور کند؟
درست است که چنین چیزی وجود دارد و از آن سوء استفاده می کنند. اما چه کاری می توانید انجام دهید؟ این جنبش از یک طرف یک صندوق بی محتوا در اختیار ما قرار می دهد و حالا شما می گویید صدای مردم برای این جنبش مهم نیست و ما با حضور خود به این مردم کمک می کنیم و او هم مدعی است که ما رهبران دموکراتیک هستیم. . هستند. به همین دلیل مردم و جامعه باید اینجا تصمیم بگیرند و متاسفانه دستشان باز نیست.
اما یک نکته وجود دارد: این روند علیه جمهوری است، این درست است. اما آنها تنها جریان غالب نیستند. جریان های دیگری نیز در جناح حاکم هستند که اگرچه از نظر اعتقادی به این مسئله جمهوریت اعتقادی ندارند، اما در عمل به خوبی درک می کنند که بدون محدودیت در صندوق، بقای آنها در خطر خواهد بود. بنابراین شما همچنین می توانید جهت را تغییر دهید
این روندی است که در تمام دنیا اتفاق افتاده است. فکر نکنید که در غرب صبح از خواب بیدار شدند و دیدند که استبداد از بین رفته است. همه باید رای بدهند از آغاز روند در فرانسه که مردم حق رای گرفتند، شاید 100000 نفر حق رای داشتند، شاید یک قرن طول کشید تا همه شهروندان بالای 18 یا 20 سال حق رای داشته باشند، یا زنان دیرتر و فقیر آمدند. مردم نیز آنها اینطور بودند.
در سال 1983 قیمت ها را تعیین کردند و امروز به راحتی این حدیث را منتشر کردند که قیمت گذاری بدعت است.
این نه از روی اعتقاد، بلکه از روی الزامات و ضرورت ها اتفاق می افتد. ما کاری به اعتقادات مردم نداریم. من اخیرا در ابلاغیه ای تاکید کردم که تا دیروز طرفدار ثبات قیمت بودند، در سال 1392 بزرگترین ضربه را به اقتصاد این کشور زدند و قیمت انرژی ها را از برنامه چهارم خارج و تثبیت کردند و امروز به راحتی می آورند. حدیث است که این قیمت گذاری یک بدعت است. معلوم است که این چیزها اعتقاد نیست. اگر 10 یا 20 سال پیش چنین حدیثی وجود داشت، امروز قابل نقل نیست.
آن زمان منفعتشان کسب قدرت بود و الان هم منفعتشان کسب قدرت است. پس اینها اصلا نظری ندارند نه خدا و نه پیغمبر و نه اسلام همه اینها به نظر من برای آنها یک شوخی محض است نه اینکه هیچکس نظری نداشته باشد بلکه به زور اینگونه رفتار می کنند. .
تا جایی که به نفعش است، از قیمت گذاری حمایت می کند یا مخالف است، برای هر دو چیزی از جعبه پاندورا پیدا می کند، از آستین خود حدیثی بیرون می آورد و چیزی می گوید که آن را تأیید می کند. بنابراین بحث عقیده نیست، بلکه منافع است و باید بفهمند که ادامه این وضعیت منافع آنها را به شدت به خطر می اندازد.
دولت نه برنامه ای برای اداره کشور دارد، نه چیزی!
*و از دیدگاه شما، دولت رئیس جمهور در حال نهادینه سازی این نگاه در دستگاه اجرایی کشور و…
من اطلاعات داخلی زیادی (در مورد او) ندارم و دنبال آن نیستم. فکر نمی کنم این اطلاعات خیلی دقیق باشد. ما به اقدامات و نتایج اقدامات نگاه می کنیم. ما چیز زیادی در مورد پس زمینه نمی دانیم و نمی توانیم درگیر آن شویم. اطلاعات ما ممکن است ناقص باشد. آنچه برای ما مهم است این است که دولت هیچ برنامه ای برای اداره کشور ندارد. هیچ چی!
آیا کسی در دنیا 7000 صفحه را برنامه ریزی می کند؟! کافی است 7 خط را مشخص کنید
از اول گفتند 7000 صفحه داریم. آیا کسی در دنیا با 7000 صفحه برنامه دارد؟ 7 خط ارائه دهید تا بدانید چه کاری می خواهید انجام دهید. الان بعد از 30 ماه می گویند 23 یا 27 مورد برنامه ریزی شده است. تا حالا ننوشته بودی؟ تو هیچی نداری