آیا برای انجام یک بازی جالب آماده هستید؟ کار آسان است؛ قرار است تشخیص دهیم کدام عکس چهره واقعی انسان است و کدام تصویر توسط هوش مصنوعی ایجاد شده است.

هوش مصنوعی در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته است و دانستن آنچه که هوش مصنوعی تولید می‌کند به طور فزاینده‌ای دشوار شده است. اکنون، از این نظر، شما را به یک چالش دعوت می کنیم. ما می خواهیم ده تصویر را به شما نشان دهیم که هر کدام از دو عکس مختلف تشکیل شده است.

در هر یک از این ده تصویر، یکی یکی واقعی است و دیگری توسط هوش مصنوعی ایجاد شده است و شما باید تشخیص دهید که کدام واقعی است و کدام جعلی. برای هر تصویر، حدس خود را روی یک تکه کاغذ بنویسید. پاسخ صحیح در ادامه مقاله آمده است تا بتوانید خود را واجد شرایط کنید. پس شروع می کنیم:

تصویر یک

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر دو

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر سه

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر چهار

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر پنج

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر ششم

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر هفتم

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر هشتم

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

تصویر شماره

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

عکس ده

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

پاسخ ها:

تصویر 1 – باور کنید یا نه، تصویر سمت راست واقعی است.

تصویر 2 – دوباره تصویر سمت راست واقعی است.

تصویر 3 – این بار سمت چپ واقعی است. حدس زدی؟

تصویر 4 – عکس سمت راست واقعی است. حدس زدن این موضوع آسان بود.

تصویر 5- هر دو عکس جعلی هستند و توسط هوش مصنوعی ایجاد شده اند.

تصویر 6: هر دو تصویر واقعی هستند.

تصویر 7 – عکس سمت چپ یک عکس واقعی است.

تصویر 8: تصویر سمت راست یک تصویر واقعی است.

تصویر 9- هر دو عکس توسط هوش مصنوعی ایجاد شده اند.

تصویر 10 – عکس سمت چپ عکس واقعی است.

چگونه حدس زدید حتی اگر به طور تصادفی حدس زدید، احتمالاً 50 درصد از انتخاب های شما درست بوده است. اگر در تشخیص تصاویر واقعی مشکل دارید، ناامید نشوید. البته شما تنها نیستید. زیرا تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی، به ویژه تصاویری از چهره انسان، به طرز شگفت انگیزی دقیق هستند و تشخیص آن به طرز عجیبی دشوار شده است.

آن تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی که مشاهده کردید توسط وب سایت ThisPersonDoesNotExist.com ایجاد شده اند. هر بار که این وب‌سایت را به‌روزرسانی می‌کنید، یک تصویر تصادفی تولید شده توسط هوش مصنوعی به شما نشان می‌دهد و این چهره‌ها به‌طور شگفت‌انگیزی خنده‌دار هستند و تشخیص آنها سخت است.

حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

چهره های جعلی چقدر واقعی هستند؟

همانطور که می بینید، این چهره های جعلی کاملا واقع بینانه و قانع کننده هستند. به حدی که بسیاری از کارشناسان این حوزه نگران چنین پدیده ای هستند. در حالی که این چهره‌ها واقعا هیجان‌انگیز هستند، نگرانی این است که از این چهره‌های جعلی برای فریب دادن افراد استفاده شود. اگرچه مغز ما طوری تکامل یافته است که اطلاعات غیر شنیداری زیادی از چهره افراد دریافت می کند، اما ممکن است در تشخیص واقعیت چهره های تولید شده توسط هوش مصنوعی مشکل داشته باشیم.

شواهد علمی نشان می دهد که اکثر مردم در شناسایی این چهره های جعلی تولید شده توسط هوش مصنوعی مشکل دارند. برای مثال، مطالعه‌ای که در سال 2022 در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد، آزمایشی مشابه اما بسیار بزرگ‌تر از آزمایشی بود که شما انجام دادید، و نشان داد که اکثر مردم در تشخیص چهره‌های واقعی و جعلی بهتر عمل می‌کنند. با مشکلات مواجه شود

در آن زمان، New Scientist گزارش داد که دو محقق، سوفی نایتینگل و هانی فرید، مطالعه ای را با 315 شرکت کننده انجام دادند که در یک وب سایت استخدام شده بودند. آنها از شرکت کنندگان خواستند بین 800 عکس که 400 عکس واقعی و 400 عکس جعلی بودند، تمایز قائل شوند. این عکس‌ها از مجموعه‌ای متشکل از 100 نفر از هر یک از چهار گروه نژادی سفید، سیاه، آسیای شرقی و جنوب آسیا تهیه شده است.

از یک گروه 176 نفری، تنها 48.2 درصد از افراد قادر به شناسایی دقیق چهره از طریق رایانه بودند و گروه دیگر که شامل 219 شرکت کننده بود، پس از اتمام دوره آموزشی تشخیص چهره تولید شده توسط رایانه، توانستند 59 نفر را به طور دقیق شناسایی کنند. % از چهره ها .کاذب را تشخیص دهد.

نایتناگل مشاهده کرد که تفاوت دقت بین دو گروه ناچیز بود. این مطالعه نشان داد که تشخیص واقعی یا ساختگی چهره های سفید بسیار دشوار است. زیرا نرم‌افزار هوش مصنوعی بر روی تعداد زیادی از چهره‌های سفید آموزش دیده است و این امر باعث شده است که این نرم‌افزار بیش از هر قومیتی در تولید تصاویر جعلی از چهره‌های سفید دقت بیشتری داشته باشد.

در همین حال، در مطالعه دیگری، محققان مجموعه‌ای از چهره‌ها را به ۲۲۳ شرکت‌کننده ارائه کردند و از آن‌ها خواستند که قابلیت اعتماد چهره‌ها را در مقیاس یک تا ۷ رتبه‌بندی کنند.

نتایج نشان داد که چهره های جعلی 8 درصد بیشتر از چهره های واقعی قابل اعتمادتر در نظر گرفته می شوند. به گفته نایتنیگل، چهره های تقلبی بیشتر شبیه چهره های عادی انسان هستند که مردم بیشتر به آن اعتماد دارند.


بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی این بار عکس تولد ۷۷ سالگی لیلا اوتادی را ساخت! + عکس


حدس بزنید: واقعی است یا جعلی؟

چگونه چهره های جعلی درست کنیم و مشکلات پیش رو

تولید چهره های جعلی شامل آموزش یک شبکه عصبی عمیق است. یک سیستم کامپیوتری که نحوه یادگیری مغز را تقلید می کند.

در واقع، شبکه در معرض مجموعه داده های بزرگی از چهره های واقعی قرار می گیرد تا شباهت ها و تفاوت های چهره افراد را درک کند. با استفاده از این داده ها، شبکه عصبی می تواند کپی هایی از این چهره ها ایجاد کند.

فرآیند تولید چهره واقعی شامل شبکه های متخاصم مولد یا به اختصار GAN است. آنها مانند دو شبکه عصبی عمیق هستند که با یکدیگر رقابت می کنند و یک تصویر واحد تولید می کنند که ویژگی های مشابه تصاویر آموزش دیده را دارد.

اگر سطحی به ماجرا نگاه کنید، هیچ خطر و نگرانی وجود ندارد. اما مشکل کجاست؟ مشکل این است که از آنجایی که تشخیص تصاویر جعلی از تصاویر واقعی دشوارتر و غیرممکن می شود، مردم می توانند از این تصاویر برای فعالیت های پلید مانند انتقام، سرقت هویت، یا کلاهبرداری های قدیمی و مهندسی اجتماعی استفاده کنند.

به عنوان مثال، چند سال پیش، یک نمایه جعلی در لینکدین، همراه با یک عکس تولید شده توسط رایانه، پس از پیوند به مقامات دولتی ایالات متحده و چندین چهره مشهور در این پلتفرم، توجه زیادی را به خود جلب کرد. کارشناسان ضد جاسوسی اکنون می گویند که جاسوسان خارجی از این نوع تصاویر جعلی برای استفاده دوره ای از پروفایل های جعلی برای شناسایی اهداف بالقوه در رسانه های اجتماعی استفاده می کنند.

مشکل بزرگ دیگر این است که این چهره های جعلی در فرهنگ روزمره ما بیشتر و بیشتر رایج می شوند. بنابراین کارشناسان این حوزه معتقدند که باید در استفاده از آن در بازاریابی، تبلیغات و شبکه های اجتماعی دقت بیشتری داشته باشیم. علاوه بر این، این تصاویر اغلب برای اهدافی مانند تبلیغات سیاسی، جاسوسی و جنگ اطلاعاتی که به قصد تضعیف نهادها انجام می شود، استفاده می شود.
چه کار باید بکنیم؟

بلبل ادامه داد: ما نیاز به دستورالعمل‌های اخلاقی سخت‌گیرانه‌تر و چارچوب‌های قانونی بیشتری داریم؛ زیرا مطمئناً افرادی خواهند بود که از این تصاویر برای ایجاد آسیب استفاده کنند و این نگران‌کننده است.

او پیشنهاد کرد که کارشناسان برای کاهش این خطرات، واترمارک به تصاویر خود اضافه کنند و آنها را به عنوان تصاویر جعلی علامت گذاری کنند. پیشنهاد دیگر تقویت و افزودن الگوریتم های تشخیصی پیشرفته در پلتفرم های رسانه های اجتماعی است. استفاده از تکنیک هایی مانند جستجوی عکس معکوس نیز می تواند برای عموم مردم موثر باشد.

افزایش استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی، از جمله تولید تصویر GAN، احتمالاً در سال‌های آینده سرعت قابل توجهی خواهد داشت. بنابراین به نظر می رسد افزایش آگاهی مردم از ناامیدکننده بودن عملکرد مغز ما در تشخیص تصاویر واقعی یا جعلی ضروری به نظر می رسد.

در حالی که احتمالاً به زودی روش‌های فنی یا قانونی برای تشخیص تصاویر جعلی ایجاد می‌شود، اما احتمالاً برای مدت نامعلومی یک مسابقه تسلیحاتی خواهد بود و تا زمانی که در این نبرد پیروز نشده‌ایم، باید از این ضرب المثل استفاده کنیم. که: “هرچه می درخشد طلا نیست.”

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *