یک اپیدمیولوژیست می گوید: ویروس های تنفسی مانند آنفولانزا متنوع هستند و به دلایلی از جمله تغییرات مداوم در ساختار ژنتیکی خود می توانند با دور زدن ایمنی بدن فرد را مبتلا کنند. در ادامه در رابطه با این موضوع بیشتر صحبت می کنیم.

بسیاری از افراد بلافاصله پس از بهبودی از آنفولانزا دوباره بیمار می شوند یا بیماری را به دیگران منتقل می کنند. به گفته متخصصان، فرد حداقل تا 2 هفته پس از بهبودی در برابر این ویروس مصون خواهد بود.

حمید سوری، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا در صورت ابتلای فرد به عفونت تنفسی و بهبودی اندکی پس از بهبودی، آیا فرد به ویروس تنفسی دیگری مبتلا می شود، می گوید: نحوه توزیع بیماری ها و عوامل بیماری زا به گونه ای است که معمولا در زمان معینی در یک جامعه رخ می دهد هنگامی که این بیماری به طور گسترده گسترش می یابد، این بیماری به دلیل قابلیت انتشار می تواند گروه های مختلفی را مبتلا کند. با این حال، معمولاً یک فرد دو بار یا بیشتر در یک دوره زمانی معین به دلیل همان پاتوژن به بیماری مشابه مبتلا نمی شود.

سوری ادامه می‌دهد: اما وقتی صحبت از ویروس‌ها می‌شود، هیچ تضمینی وجود ندارد زیرا به طور مکرر جهش پیدا می‌کنند و ممکن است انواع دیگر و زیرشاخه‌های یک ویروس باعث شوند که فرد با وجود مصونیت اولیه، همچنان به بیماری مبتلا شود. چون مثلاً آنفولانزا یک ویروس واحد نیست، زیرگروه های زیادی دارد. هرچند احتمال ابتلا نسبت به افرادی که بسیار حساس هستند و آنتی بادی های لازم برای مبارزه با ویروس را در بدن خود ندارند، بسیار کمتر است.

این استاد اپیدمیولوژی می گوید: وقتی به عفونت تنفسی مبتلا می شویم، اگر ویروسی باشد، احتمال عفونت مجدد وجود دارد، اما در مورد عفونت های باکتریایی شرایط کاملا متفاوت است.

البته به گفته سوری، عفونت مجدد با ویروس های مختلف متفاوت است. برای برخی از ویروس ها ممکن است چند ماه طول بکشد تا دوباره آلوده شوند، در حالی که برای برخی ویروس ها این مدت کوتاه تر است. معمولاً فرد یک تا دو هفته پس از ابتلا به این بیماری مصون می شود. خواه علیه واکسن باشد یا در مورد بیماری. اما پس از این به تدریج سطح ایمنی کاهش می یابد و فرد نمی تواند مانند دو هفته اول از بیماری مصون بماند.

این اپیدمیولوژیست می گوید: در دوران اوج کرونا شاهد این وضعیت بودیم. افراد پس از آلوده شدن مدتی مصون شدند و سپس با ظهور انواع جدید، فرعی یا سایر عوامل بیماری زا، احتمال ابتلای مجدد آنها به این ویروس (کرونا) وجود داشت.

سوری به موضوع مهمی اشاره کرد که ویروس‌های تنفسی مانند آنفولانزا متفاوت هستند و به دلایلی مانند تغییرات مداوم در ساختار ژنتیکی می‌توانند از سیستم ایمنی بدن فرد عبور کنند. بنابراین حتی پس از بهبودی از عفونت تنفسی، احتمالاً به سایر عفونت های تنفسی مبتلا خواهید شد. علاوه بر این، پس از بهبودی یک فرد از عفونت تنفسی، احتمال بهبودی و عوارض کمتری نسبت به افرادی که هنوز بیمار هستند، بیشتر است، اما همچنان می‌توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند.

منبع: همشهری آنلاین

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *