به گزارش پی ام آپ، پس از انتشار لایحه برنامه هفتم توسعه, حداقل سن لازم برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیانآور برای زنان 45 و مردان 50 سال تعیین شد و این مسئله دلخوری بخش زیادی از جامعه کارگری را بههمراه داشت
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری معتقد است در صورت تصویب این لایحه، مفهوم «سخت و زیانآور» در عمل از میان میرود.
وی در این خصوص گفت: تغییرات در برخی از قوانین کار و بازنشستگی به جای اینکه در قالب قوانین مربوطه انجام شود، در چارچوب برنامه هفتم توسعه دیده شده است. سردبیران این برنامه نیز مطالبی را به صورت کلی بیان کرده اند و وارد جزئیات نشده اند. در نتیجه طبیعی است که انتشار متن برنامه باعث نگرانی برخی از دست اندرکاران شده باشد.
بهگفته صادقی، برای مثال مشخص نیست که؛ این تغییرات در صورت تصویب از چهزمانی اجرایی میشوند؟ آیا تغییر سن بازنشستگی شامل افراد تازهکار خواهد شد یا عطف به ما سبق هم میشود؟ به این معنا که آیا فردی با 20 سال سابقه کار هم باید بر اساس قانون جدید بازنشسته شود؟
این فعال کارگری تصریح کرد: در این مرحله، بهنظر میرسد بیان کلی موضوعات به این معنا باشد که همه افراد مشمول قانون جدید میشوند، البته باید دید در آییننامهای که پس از آن به تصویب میرسد هم چه تصمیمی گرفته میشود.
عباس گودرزی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی پس از بررسی متن پیشنهادی این لایحه از حذف شرط سنی مشاغل سخت و زیان آور در برنامه هفتم توسعه خبر داد.
وی گفت: در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص مشاغل سخت و زیان آور، سقف سنی متقاضیان بازنشستگی را از لایحه برنامه هفتم توسعه حذف کردیم و با 20 سال سابقه امکان بازنشستگی وجود دارد.
گودرزی افزود: کمیسیون اجتماعی مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه مبنی بر تعیین 5 سال سابقه خدمت به عنوان ملاک بازنشستگی به نتیجه نرسید.
وی افزود: بر این اساس پیشنهاد ما این بود که این بند از لایحه برنامه هفتم حذف شود یا پیشنهادی جایگزین شود که منافع کارگران را تامین کند.