در فروشگاه لباس اچ بادی، پیدا کردن لباسی که از مواد بازیافتی ساخته نشده باشد، دشوار است. سال گذشته 79 درصد پلی استر مجموعه این فروشگاه از مواد بازیافتی ساخته شده بود و سال آینده برنامه بازیافت همه آنهاست.
به گزارش ایسنا، این غول مد سوئدی به خبرگزاری فرانسه گفت که مواد بازیافتی به این صنعت اجازه می دهد تا اتکای خود به پلی استر بکر ساخته شده از سوخت های فسیلی را کاهش دهد.
به گفته کارشناسان، مشکل این است که 93 درصد از تمام منسوجات بازیافتی امروزی از بطری های پلاستیکی تهیه می شود، نه لباس های قدیمی.
در اروپا، بیشتر ضایعات نساجی دور ریخته یا سوزانده میشوند و تنها ۲۲ درصد آن بازیافت یا استفاده مجدد میشوند.
کمیسیون اروپا به خبرگزاری فرانسه گفت که کمتر از 1 درصد پارچه مورد استفاده برای تولید لباس بازیافت می شود و به لباس جدید تبدیل می شود.
یک تولید کننده اتریشی اظهار داشت که بازیافت منسوجات بسیار پیچیده تر از بازیافت مواد دیگر مانند شیشه یا کاغذ است.
در حال حاضر، لباس های ساخته شده از بیش از دو الیاف قابل بازیافت در نظر گرفته نمی شوند. لباس هایی که قابل بازیافت هستند باید بر اساس رنگ دسته بندی شوند و سپس زیپ ها، دکمه ها و سایر مواد برداشته شوند که اغلب گران و پیچیده است.
استفاده مجدد از پنبه یک راه حل واضح به نظر می رسد، اما کارشناسان می گویند زمانی که پنبه بازیافت می شود، کیفیت آن به حدی بدتر می شود که اغلب باید با مواد دیگر بافته شود، که ما را به مشکل پارچه های ترکیبی باز می گرداند.
برای ایجاد حلقه بازیافت، برندهای مد به جای آن از پلاستیک بازیافتی استفاده کرده اند.
بنابراین، پس از اینکه مصرف کنندگان آنها را در سطل بازیافت می اندازند، همه کوه های پلی استر غیرقابل بازیافت و پارچه های ترکیبی به کجا ختم می شوند؟
طبق آمار آژانس محیط زیست اروپا در سال 2019، تقریباً نیمی از زبالههای نساجی جمعآوریشده در اروپا به بازارهای دست دوم آفریقا یا محلهای دفن زباله ختم میشود.
41 درصد دیگر از ضایعات نساجی این بلوک به آسیا می رود و عمدتاً به مناطق اقتصادی اختصاص می یابد که در آنجا تفکیک و پردازش می شود.