آخرین آمار واردات خودرو به کشور از طرف گمرک منتشر شد. بر این اساس گمرک جمهوری اسلامی واردات قطعی تعداد چهارهزار و ۳۸۶ دستگاه خودروی سواری در ۹ ماه سال جاری به ارزش ۸۶میلیون و ۴۷۸هزار دلار را تایید کرده است.

گمرک همچنین آمار 9 ماهه سال گذشته را منتشر کرد که بر اساس آن در مدت مشابه سال گذشته 247 دستگاه خودروی سواری به ارزش هفت میلیون و 513 هزار دلار به کشور وارد شد. آمارهای مذکور در شرایطی است که دولت متعهد شده بود تا پایان امسال 200 هزار دستگاه خودروی سواری وارد کند. اما از این رقم تنها 4 هزار و 386 دستگاه وارد کشور شده است. پیش از این مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت تاکید کرده بود که تا پایان سال جاری امکان واردات 40 هزار خودروی دیگر وجود دارد، اما این موضوع به تصمیمات بانک مرکزی در خصوص تخصیص ارز بستگی دارد.

کندی روند واردات خودرو به دو دلیل عمده است: یکی عدم تامین ارز برای خارجی ها و دوم تغییر رویکرد وزارت صمت  به این موضوع. سوم شهریور در سال 1401 همراه با ابلاغ آیین نامه واردات خودرو، مبلغی بالغ بر یک میلیارد یورو برای ورود اتباع خارجی تخصیص یافت. این در شرایطی است که گمرک مبلغ 86 میلیون و 478 هزار دلار را برای ورود اتباع خارجی تصویب کرده است.

اگرچه نمایندگان مجلس نیز با احضار وزیر صمت به کمیسیون صنعت و معدن و همچنین جویا شدن دلیل عدم تخصیص ارز لازم برای واردات به این موضوع می پردازند، اما پیگیری های نمایندگان هنوز به جایی نرسیده است و واردات ارز اختصاص داده شده هنوز معلق است. از سوی دیگر، تمرکز جدید وزارت امنیت بر عرضه خودروهای برقی و توافقات انجام شده با خودروسازان چینی در این زمینه نیز شاید دلیل دیگری بر کندی روند واردات خودرو به کشور باشد.

عباس علی آبادی وزیر صمت از ابتدای ورود به این وزارتخانه بر واردات و تولید محصولات برقی تاکید کرد. زیرا اخیرا لیستی از سفارشات واردکنندگان خودروهای برقی منتشر شده است که حاکی از واردات 100000 خودرو از چین است. بنابراین به نظر می رسد اگر بخواهند برای ورود اتباع خارجی ارز تخصیص دهند، خودروهای برقی در اولویت قرار خواهند گرفت. بنابراین تمرکز جدید بر واردات لوازم خانگی شاید یکی دیگر از دلایل کندی ورود خارجی ها باشد. اما در زمینه واردات خودرو که در شرایط کنونی بازار مورد پسند بسیاری از مشتریان خودرو قرار گرفته است،

وعده‌ووعید ها کم نیست. هیچ صنعتی به اندازه صنعت خودرو دارای وعده‌ووعید  نبوده است. اکنون دولت قول بهبود واردات در سال آینده را داده است و این از درآمدی که در لایحه بودجه از محل عوارض و عوارض خودرو در نظر گرفته است مشخص است. مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن شورای اسلامی در گفتگو با «دنیای اقتصاد» در این زمینه با بیان اینکه در طرح بودجه سال آینده یک میلیارد دلار درآمد از واردات خودرو در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: در این طرح بودجه سال آینده یک میلیارد دلار درآمد از محل واردات خودرو در نظر گرفته شده است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *