حساسیت غذایی در بدن زمانی اتفاق میافتد که بدن به ماده ای خاص در مواد غذایی واکنش دهد. در واقع یک پاسخ ایمنی از بدن است که نشان می دهد علارقم فواید آن ماده غذایی بدن آن را مهاجم و دشمن تشخیص می دهد.
به گزارش پی ام آپ، آلرژی غذایی یک پاسخ ایمنی به انواع خاصی از مواد غذایی است، اکثر آلرژی های غذایی معمولا در دوران کودکی ظاهر می شوند و معمولا بین سنین 5 تا 10 سالگی برطرف می شوند، برخی از آلرژی ها ممکن است تا بزرگسالی نیز ادامه داشته باشند. مصرف حتی مقدار کمی از مواد غذایی آلرژی زا می تواند علائم جدی و گاهی تهدید کننده زندگی ایجاد کند. علائم آلرژی غذایی شامل کهیر، تورم، استفراغ، آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خس خس سینه و فشار خون پایین است که می تواند جدی تر شود و خطر مرگ را افزایش دهد.
آلرژی غذایی باعث چه بیماری هایی می شود؟
بیماری اگزما یا درماتیت آتوپیک می تواند با آلرژی های غذایی تشدید شود، که معمولاً اگزمای مبتنی بر لبنیات و تخم مرغ در میان افرادی که در حال حاضر در معرض خطر هستند، تشدید می شود. آسم که یک بیماری مزمن تنفسی است نیز توسط آلرژن های غذایی ایجاد می شود. کودکانی که از قبل در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، هنگامی که دچار آلرژی غذایی می شوند، علائم شدیدتری را تجربه می کنند. سندرم انتروکولیت ناشی از پروتئین غذایی (FPIES) که معمولاً در بین نوزادان رخ می دهد و با مصرف شیر، غلات و حتی برنج تشدید می شود. سندرم آلرژی دهان که به آن خارش دهان نیز می گویند، بیشتر در اثر مصرف میوه ها و سبزیجات خام ایجاد می شود. بیماری سلیاک نیز یک بیماری خود ایمنی است که توسط گلوتن ایجاد می شود.
کدام غذاها باعث آلرژی می شوند؟
تاکنون بیش از 160 ماده غذایی عامل آلرژی غذایی شناخته شده است. آلرژی های غذایی رایج عبارتند از تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، مغزهای درختی، ماهی، غذاهای دریایی، گندم، سویا و کنجد. از دیگر غذاها می توان به هلو، موز، آووکادو، کیوی، کرفس، سیر، بابونه و دانه خردل اشاره کرد.
آیا حساسیت غذایی و عدم تحمل غذایی یکی هستند؟
در حالی که اکثر مردم حساسیت غذایی را با عدم تحمل غذایی یکی می دانند، اما آنها متفاوت هستند و عدم تحمل غذایی فقط بر سیستم گوارشی تأثیر می گذارد و علائم رایج شامل نفخ، درد شکم و اسهال است.