البته این صبحانه ها هیچ کارکردی برای شفاف سازی نظرات طرفین نداشت، اما باعث شد آقای ضرغامی در تیتر اخبار باقی بماند.
اندکی بعد با شعار «زیر میز» برای ریاست جمهوری سال 1400 نامزد شد و در نهایت به عنوان وزیر میراث و گردشگری به این جایگاه بسیار مهم در کشور تاریخی ما رسید.
آقای وزیر به دلیل بی اطلاعی از مدیریت سازمان میراث فرهنگی و حفظ آثار باستانی و همچنین تمهیدات توسعه گردشگری، از شعار «زیر میز زدن» دست برنداشت. احتمالاً نمی دانید در کشوری مانند ایران که وارث سرمایه های عظیم معنوی و مادی تاریخی است، سازمانی با چنین ویژگی هایی باید وظایف و برنامه های بلندمدتی برای تثبیت اوضاع داشته باشد. مدیریت میراث فرهنگی کشور با روحیه به اصطلاح «انقلابی» مطابقت ندارد.
آقای وزیر، کوبیدن زیر سفره ای که در دولت قبل برای شرکت های نجیب مرمت و سازندگان جوان غیر ماهر تدارک دیده شده، کار انقلابی و اساسی است، اما شما می خواهید زیر سفره آرامگاه کورش و مجموعه بی نظیر پاسارگاد بکوبید؟ کدام تپه تاریخی و کدام بنای باستانی از هجوم دشمنان فرهنگ و تاریخ و توسعه طلبان ضد میهن در امان است؟ کورش بنیانگذار کشور ماست. او چندین قرن پیش با اتحاد اقوام مختلف بر اساس تفکری انسانی و عاشقانه، توانست دولتی جامع و یکپارچه را که امروزه «ایران» نامیده می شود، تشکیل دهد. آثار، محل سکونت و پایتخت و دیگر نشانه های آن نه تنها مانع توسعه نمی شود، بلکه زمینه ساز احساس میهن دوستی و اتحاد در بین مردم ایران است.
مظلومی تر از کورش که اکنون او را زیر سفره قبر و یادگارهایش می گذارید پیدا نکردید؟ آن هم به بهانه مردمی که قبر کورش مانع توسعه شهر پاسارگاد است! وجود یک مرکز گردشگری که سالانه صدها هزار نفر از آن بازدید می کنند، آرزوی هر کشور و هر شهری است. در کشورهای دیگر، از ناکجاآباد تاریخ می سازند و در اقتصاد خود رونق ایجاد می کنند. آن وقت این مجموعه بی نظیر را که می تواند برای ده شهر مثل پاسارگاد و مرودشت رونق بیاورد را نمی بینید؟ چرا؟ زیرا طبق دیدگاه بسیار قدیمی شما توسعه یعنی کارخانه ها، پالایشگاه ها و خطوط لوله نفت، تولید کالا و مصرف. اگر زیستگاه ها به این شکل از بین بروند، هویت و تاریخ سرزمین از بین برود، جنگل ها و دریاچه ها خشک شوند و به شوره زار تبدیل شوند، چه؟
مهم این است که شما و همفکرانتان نشان دهید که به هر قیمتی و به چه قیمتی برای مردم امروز و فردا شغل ایجاد کرده اند. در حوزه رهبری شما بی نظمی وجود دارد. مرمتهای غیرحرفهای آسیبهای جبرانناپذیری به آثار تاریخی ایران وارد کرده است که نشاندهنده میراث گذشته و امانت آینده در دستان ماست. آنها نتوانستند برای توسعه گردشگری کاری انجام دهند. در موضوع تخریب بنای تاریخی شیراز به جای جانبداری از ساختار تاریخی، از تخریب حمایت کردید و با تحریم چیزی نامناسب، نام خود را در حافظه مردم ایران حک کردید.
نظرات شما در مورد توسعه گردشگری اظهاراتی منفعلانه است و ارزش حرفه ای و حرفه ای ندارد. مثل قراردادی که برای اختصاص سیم کارت توریستی به ذهنتان رسید. ای کاش آقای وزیر جلوی دوربین و هیاهو و لگد زدن زیر میز را بر نمی داشتند و به جای اینکه به بهانه توسعه و عمران سخنگوی تخریب کنندگان میراث فرهنگی باشند، مدیریتی متوازن و کارآمد با کارشناسان مجری داشتند. برنامه های بلند مدت
23302