به گزارش پی ام آپ به نقل از همشهری آنلاین، عبدالله مبینی، مهاجران افغانستانی به عنوان کارگر در کشور مشغول به کار هستند. نداشتن حساب بانکی باعث شده این افراد از کارت های اجاره استفاده کنند یا درآمد خود را به ارز تبدیل کنند و نظام اقتصادی کشور را با مشکل مواجه کنند.

رئیس سازمان ملی مهاجرت درباره ساماندهی وضعیت اقتصادی این مهاجران گفت: بیش از 90 درصد مهاجران کشورمان افغانستانی هستند. ضعف بزرگ مهاجران افغانستانی این است که به دلیل بحران هایی که در آن منطقه تجربه می شود، هیچ یک از آنها دارای مدارک هویتی نیستند. شناسنامه، پاسپورت و کارت ملی و به قول خودشان تذکره ندارند.

و افزود: در نتیجه این افراد بدون مدارک هویتی وارد کشور می شوند. ورود برخی از این افراد غیرقانونی است و پس از دستگیری از کشور طرد می شوند و با نام دیگری و از گذرگاهی دیگر اقدام به ورود می کنند. این هزینه گزافی را به ما تحمیل می کند.

رئیس سازمان هجرت کشور تصریح کرد: بهترین کار این بود که بر اساس «زیست‌سنجی» قرار بگیریم، پس کاری نداریم، اسم آن شخص چیست؟ برای ما مهم این است که آن فرد کیست و بر اساس اثر انگشت، ویژگی‌های صورت و عنبیه چشم این موضوع را متوجه می‌شویم که آن شخص کیست. به این ترتیب ویژگی‌های فردی افراد استاندارد ما مشخص می‌شود.

مبینی تصریح کرد: هر مهاجر دارای 17 کد در کشور است. گام مهم ما تبدیل این 17 کد به یک کد “یکتا” صادر شده توسط وزارت کشور است. این آیین نامه به تصویب شورای عالی امنیت ملی و شورای سازمان و به دستور رئیس جمهور می باشد. برای ما این کد اساس هویت یک فرد است.

وی تصریح کرد: بر اساس این کد به هر فرد یک کارت بانکی و یک سیم کارت داده می شود تا شهروند بتواند به تراکنش های مالی و نیازهای ارتباطی مورد نیاز هر شهروند دسترسی داشته باشد. ما سیستمی برای جمع آوری اطلاعات و صدور کارت طراحی و پیاده سازی می کنیم.

رئیس سازمان ملی هجرت با بیان اینکه هم اکنون نزدیک به یک میلیون شهروند افغانستانی از طریق این سامانه ساماندهی شده اند، ادامه داد: این کار نیازمند دقت فراوان است و امیدواریم در روزهای آینده مدارک هویتی از طریق دفاتر کفالت تحویل داده شود. . در این شناسه یک کارت بانکی و یک سیم کارت وجود دارد.

مبینی تاکد کرد: سازماندهی تمامی مهاجران افغانستانی در زمان های مختلف صورت می گیرد. در قسمت اول ما مهاجرانی را که به صورت قانونی وارد کشور شده اند در این سامانه ثبت نام کرده ایم. این افراد دارای «هویت 16» بوده و با گذرنامه به صورت قانونی وارد کشور شده اند.

وی تصریح کرد: دسته دوم افراد «هویت 17» و دسته سوم دانش آموزان هستند. البته در هنگام صدور کارت بانکی و سیم کارت برای دانش آموزان ملاحظاتی وجود دارد که به آنها توجه می کنیم. در ایران حدود 120 هزار دانشجوی افغانستانی داریم که در نظر داریم برای آنها کارت شناسایی هوشمند همراه با کارت بانکی و سیم کارت صادر کنیم. به این ترتیب تمام خصوصیات فرد در قالب بیومتریک ثبت می شود.

رئیس سازمان هجرت کشور با بیان اینکه پاسخ به استعلام وزارت کشور توسط سازمان ملی مهاجرت در 3 ثانیه پاسخ داده می شود و سازماندهی را آسان می کند،  در پاسخ به این سوال که میزان استقبال مهاجران افغانستان از این کار را چگونه است؛ گفت: استقبال آن ها از ساماندهی وضعیت خود  بسیار زیاد است.

مبینی بیان کرد: این افراد سال هاست که به دلیل شرایط خود با تنش مواجه هستند، هویت نداشتند، دستگیر شدند، از خدمات محروم شدند و برای دریافت برگه سرشماری با مشکلات زیادی مواجه شدند، قطعا از چنین وضعیتی استقبال می کنند. این شناسنامه به هیچ وجه قابل جعل نیست و جایگزین 12 نوع شناسنامه ای است که تاکنون برای این افراد صادر کرده ایم.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *