آشنایی با انواع دیابت و علت ابتلا! / نکاتی برای جلوگیری از ابتلا به دیابت!

با وجود روی آوردن مردم به غذاهای ناسالم و افزایش چاقی ابتلا به

طبق آمار فدراسیون بین المللی دیابت (IDF)، تقریباً 537 میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت مبتلا هستند و سالانه 7 میلیون نفر دیگر نیز تشخیص داده می شوند.

به گزارش پی ام آپ به نقل از ایسنا، بیشتر افراد از دیابت نوع 1 و 2 مطلع هستند، اما شاید همه از این موضوع آگاه نباشند که علت این دو نوع دیابت متفاوت است.

در مصاحبه با دکتر رودیکا بوسوئی، رئیس بخش پزشکی و علمی انجمن دیابت آمریکا، با یواس‌ای تودی در مورد علل این بیماری و راه های پیشگیری از آن صحبت می کند.

دیابت یک عارضه مزمن است که در نوع 1 بدن انسولین کافی تولید نمی کند و در نوع 2 بدن به انسولین پاسخ نمی دهد و مقاوم می شود.

علت ابتلا به دیابت نوع یک چیست؟

دیابت نوع 1 یک بیماری خودایمنی است که سلول های بتا را در لوزالمعده که انسولین تولید می کنند از بین می برد. این تخریب می تواند به سرعت یا در طول زمان رخ دهد تا زمانی که بخش زیادی از این سلول ها از بین رفته و فرد باید انسولین را از منابع خارجی دریافت کند. بنابراین بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 باید به طور مرتب انسولین تزریق کنند.

هر کسی ممکن است به دیابت نوع 1 مبتلا شود. علائم شامل تشنگی و گرسنگی، تکرر ادرار، خستگی، تاری دید، کندی بهبود زخم ها و کبودی ها و کاهش وزن است.

علت ابتلا به دیابت نوع دو چیست؟

دیابت نوع 2 شایع تر است و اختلال عملکرد سلول های بتا در این نوع بیماری دلایل متعدد و پیچیده ای از جمله افزایش وزن، تغییر سبک زندگی و کم تحرکی دارد. سابقه خانوادگی، نژاد و سن نیز در این نوع دیابت نقش دارند.

این تغییرات باعث می شود بدن از انسولین تولید شده خود استفاده نادرست کند، عارضه ای به نام مقاومت به انسولین، و کاهش سطح قند خون را برای بدن دشوارتر می کند.

بوسویی می گوید: هر چه مقاومت ما به انسولین بیشتر باشد، بدن به انسولین بیشتری نیاز دارد تا همان مقدار گلوکز را از خون به سلول ها جذب کند و انرژی تولید کند. به همین دلیل، سلول های بتا باید به طور مداوم کار کنند. با گذشت زمان، آنها خسته می شوند و دیگر نمی توانند انسولین زیادی تولید کنند. این امر منجر به تغییراتی در مغز و اختلال در احساس سیری می شود.

با توجه به شیوع چاقی و دسترسی محدود به مواد غذایی تازه و سالم، تعداد کودکان مبتلا به دیابت نوع 2 در سراسر جهان رو به افزایش است.

همه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیازی به تزریق انسولین ندارند و بسیاری هنوز انسولین تولید می کنند. بنابراین، تشخیص زودهنگام به بیماران کمک می کند تا با ایجاد تغییرات لازم در شیوه زندگی یا مصرف دارو از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.

بوسوئی به لزوم توجه به سطح قند خون اشاره می کند و می گوید: هر چه میزان قند خون بالاتر باشد، تغییرات در متابولیسم بدن بیشتر می شود که سلول های بتا را تحت تأثیر قرار می دهد و عملکرد آنها را مختل می کند.

مصرف شکر زیاد باعث ابتلا به دیابت می‌شود؟

تحقیقات نشان می دهد که مصرف نوشیدنی های شیرین با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است، اما عوامل خطر دیگری مانند سابقه خانوادگی، سن و نژاد نیز در این بیماری دخیل هستند.

انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند از نوشیدنی های شیرین اجتناب کنید، به جای آن آب بنوشید و شکر را به بیش از 10 درصد کالری دریافتی روزانه خود محدود کنید.

 یادآوری نکاتی مهم در رابطه با پیشگیری از دیابت

به گفته متخصصان، کنترل دیابت مستلزم تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی است. با این حال، استعمال دخانیات نیز یکی از عوامل مهمی است که منجر به مشکلات سلامت بیشتر و جدی تری در دیابتی ها می شود.

ایجاد تغییرات در سبک زندگی می تواند گام بزرگی در پیشگیری از دیابت باشد و هیچ وقت برای شروع دیر نیست. اگر در حال حاضر به دلیل اضافه وزن یا چاقی، کلسترول بالا یا سابقه خانوادگی در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستید، پیشگیری بسیار مهم است. با ایجاد چند تغییر در شیوه زندگی در حال حاضر، ممکن است بتوانید از عوارض جدی دیابت در آینده جلوگیری کنید. این تغییرات توسط کارشناسان مایوکلینیک توصیه می شود:

کاهش وزن اضافی

کاهش وزن خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند که افراد مبتلا به پیش دیابت حداقل 7 تا 10 درصد وزن بدن خود را کاهش دهند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری شود.

فعالیت بدنی

همه بزرگسالان سالم باید پنج روز در هفته 30 دقیقه یا بیشتر ورزش هوازی متوسط ​​تا شدید، مانند پیاده روی سریع، شنا، دوچرخه سواری یا دویدن داشته باشند. تمرینات مقاومتی باید حداقل دو تا سه بار در هفته انجام شود. محدود کردن دوره‌های بی‌تحرکی، مانند نشستن پشت کامپیوتر، می‌تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند.

مصرف کافی فیبر خوراکی

غذاهای پر فیبر باعث کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به دیابت می شوند. انواع غذاهای سالم و پر فیبر بخورید، از جمله:

– میوه هایی مانند گوجه فرنگی و فلفل

– سبزیجات غیر نشاسته ای مانند سبزیجات برگ دار، کلم بروکلی و گل کلم

– حبوبات مانند لوبیا، نخود و عدس

– محصولات سبوس دار مانند ماکارونی و نان سبوس دار، برنج قهوه ای، جو سبوس دار و غیره.

– خوردن چربی های سالم

رژیم غذایی شما باید شامل انواع غذاهای حاوی چربی های غیراشباع باشد که به عنوان «چربی خوب» شناخته می شوند.

این چربی ها باعث افزایش کلسترول خون و سلامت قلب و عروق می شوند. منابع چربی های خوب روغن زیتون، مغزها و دانه هایی مانند بادام، بادام زمینی، بذر کتان، دانه کدو تنبل و غیره هستند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *