به گزارش بازار، سال گذشته بود که خبر 129 ساختمان پرخطر تهران که برخی از آنها از مراکز درمانی این شهر هستند در رسانه ها منتشر شد. خوشبختانه با هشدارها و پیگیری های سازمان آتش نشانی امروز این تعداد به 75 نفر کاهش یافته است.

جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در این خصوص گفت: در رصدهای سال های گذشته و در یک سال و نیم گذشته با حضور موثر دستگاه قضایی 129 ساختمان بسیار خطرناک یا بحرانی شناسایی شد. سامانه و برگزاری 3 جلسه توجیهی بین سازمان آتش نشانی و مالکان این ساختمان ها، حدود 50 ساختمان اقدامات ایمنی را آغاز کرده و از مرحله بحرانی خارج شده و به سمت ایمنی نسبی حرکت کردند که در حال حاضر به 75 ساختمان بحرانی رسیده است.

وی بیان کرد: به طور کلی ساختمان ها از نظر استانداردهای ایمنی و آتش نشانی به 4 دسته، بسیار پرخطر یا بحرانی، پرخطر، متوسط ​​و کم خطر تقسیم می شوند. در حال حاضر 18 هزار ساختمان پرخطر در تهران زنگ خطری برای آینده شهر و وجود تعداد قابل توجهی ساختمان ناایمن است. از سوی دیگر در تهران حوادثی مانند پلاسکو، بیمارستان گاندی و مرکز پزشکی سیناثار باعث نگرانی مردم شده است که آیا مسئولان برای جلوگیری از تکرار این حوادث اقدامی انجام داده اند یا خیر.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران گفت: در گذشته شاید 10 بار به ساختمان های ناایمن تذکر دادیم اما مالکان کاری نکردند. به قول معروف فقط آب در هاون بود اما در یکی در دو سال گذشته با تلاش شهرداری، شورای شهر و دستگاه قضایی پس از دو اخطار و مهلت چند ماهه در صورت عدم تمایل مالکان به همکاری به اداره کل معرفی می شوند. سیستم قضایی دستگاه قضایی نیز اقدامات خود را انجام می دهد.

ملکی درباره اجرای طرح فازبندی ایمنی گفت: طرح فازبندی ایمنی برای کاهش فشار مالی بر مالکان و عدم تعطیلی مشاغل است، اقدامات ایمنی طبق دستورالعمل سازمان آتش نشانی گام به گام انجام می شود و بازرگانی علاءالدین. پیچیده ای که قبلا باعث نگرانی های زیادی شده بود. با اجرای این طرح از حالت ناامن خارج شده و اکنون از ایمنی خوبی برخوردار است.

پس از آتش سوزی بیمارستان گاندی و یادآوری حوادث تلخ پلاسکو و مرکز پزشکی سیناتاهر، حساسیت مردم نسبت به مراکز درمانی افزایش یافت. بر اساس آمار سخنگوی سازمان آتش نشانی، از 2300 مرکز درمانی تحت نظارت، حدود 1800 مرکز دارای گواهینامه آتش نشانی هستند و پس از حادثه سینا اطهر طی مکاتبات وزیر بهداشت با شهرداری و درخواست افزایش سختگیری ها. در خصوص ایمنی مراکز درمانی مجوز فعالیت این مراکز را دریافت یا تمدید کردند. این مراکز مشروط به رعایت اصول ایمنی و دریافت تاییدیه سازمان آتش نشانی بودند.

ممکن است این سوال پیش بیاید که اقدامات ایمن سازی چیست؟ یا چگونه می توان یک ساختمان را بدون بسته شدن ایمن کرد؟ سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران در این باره می گوید: اقداماتی مانند تخلیه اجناس از راه پله ها و رفع موانع، نصب کپسول آتش نشانی و نصب علائم خروج از ابتدایی ترین اقداماتی است که کمک زیادی به عملیات امدادرسانی می کند. سپس سازماندهی سیم کشی و سایر اقدامات منجر به ایمنی ساختمان و کاهش حوادث می شود.

مقررات آتش نشانی ساختمان شامل تقسیمات مختلف در دو مرحله اساسی طراحی و کنترل ساختمان و بازدیدهای پس از ساخت می باشد. شرط دریافت پروژه نهایی از شهرداری رعایت این مقررات و اخذ تاییدیه آتش نشانی می باشد. به گفته ملکی، از سال 90 تاکنون حدود 15 هزار ساختمان نوساز تاییدیه آتش سوزی دریافت کرده اند که متأسفانه برای تمدید آن اقدام نکرده اند و در عین حال اجرای این آیین نامه در طراحی و ساخت و ساز باعث کاهش تصادفات در این ساختمان ها شده است. ساختمان ها، بهره برداری به موقع از سیستم های اعلام و اطفاء خودکار و مرگ و میر صفر در ساختمان های تایید شده.

در حال حاضر، جهان به سمت ساختمان های خود ایمن حرکت می کند. ایران به ویژه شهر تهران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و علاوه بر گنجاندن اصول خودایمنی ساختمان در مقررات شهرسازی و آتش نشانی، پیگیری مجدانه آتش نشانی موجب افزایش این ساختمان ها شده است. در این گونه ساختمان ها عملیات اعلام و اطفای حریق به صورت خودکار انجام می شود و آتش نشانان به عنوان نیروی تسهیل کننده ظاهر می شوند. ساختمان هایی با هر تعداد طبقات در برابر انواع حوادث از جمله آتش سوزی ایمن هستند و برای امداد و نجات نیازی به نردبان های بلند نیست، هرچند بلندترین نردبان دنیا 64 متر است و خوشبختانه سازمان آتش نشانی تهران چندین نردبان را دارد. .

منبع:تحلیل بخش تهران

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *