نتایج تحقیقات نشان داده است که برخی از بشقاب ها و کاسه های سرامیکی خریداری شده در فروشگاه های زنجیره ای با لعاب های حاوی سرب، یک فلز سنگین سمی که هنگام مصرف می تواند به اندام های مختلف آسیب برساند، پوشانده شده است.
این مقاله به دنبال تحقیقاتی است که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض سرب به دلیل اثرات مضر آن بر سیستم قلبی عروقی، با بین 2.3 تا 8.2 میلیون مرگ در سال در سراسر جهان مرتبط است.
تخمین زده می شود که حدود 7.8 میلیون کودک 0 تا 14 ساله در آفریقای جنوبی از مسمومیت با سرب رنج می برند که تقریباً 53 درصد از کل جوانان در آن محدوده سنی را تشکیل می دهد، به این معنی که در هر 100 میلی لیتر خون بیش از پنج میکروگرم سرب دارند. ; سرب خطر ابتلا به مشکلات سلامتی را در تمام سطوح افزایش می دهد.
نتایج تحقیقات نشان داد که پس از آزمایش لعاب، تقریباً 60 درصد اقلام حاوی بیش از حداکثر میزان توصیه شده توسط سازمان ملل که 0.009 درصد کل محتوای آنها است و به طور متوسط اقلام حاوی حدود 47 برابر بیشتر بودند. این مقدار
لعاب یک پوشش مایع است که روی سرامیک ها اعمال می شود تا آنها را براق تر و بادوام تر کند. پس از پوشش، سرامیک پخته و صیقلی می شود.
سرب اغلب در لعاب ها برای افزودن رنگ اضافی و افزایش مقاومت در برابر آب استفاده می شود، اما اگر سرامیک تا دمای کافی بالا گرم نشود، لعاب به طور کامل جامد نمی شود.
در مورد ظروف سرامیکی، به این معنی است که سرب می تواند به غذا یا آب آماده شده در ظروف آشپزی نفوذ کند، به خصوص اگر از آن برای پختن یا نگهداری غذاهای اسیدی استفاده شود.
بیشتر بخوانید: یک آشپزخانه بدون لکه یا آلودگی ایجاد کنید!
کودکانی که در نزدیکی کارگاههای سفالگری زندگی میکردند، احتمال بیشتری داشت که سطح سرب خونشان بالا باشد. محققان معتقدند کودکان غبار سرب تولید شده توسط سفالگران مجاور را تنفس می کنند.
گروهی از کارشناسان و مقامات یونیسف بیانیه مشترکی درباره مسمومیت با سرب در کشورهای در حال توسعه صادر کردند. این مورد استدلال میکند که با وجود هزینههای هنگفت اقتصادی، یادگیری و بهداشتی که به سرب نسبت داده میشود، متوجه میشویم که بحران جهانی مسمومیت با سرب تقریباً به طور کامل در برنامههای بهداشت، آموزش و توسعه جهانی وجود ندارد.