به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر، مویز از خشک شدن دانههای انگور سیاه به دست میآید و بسیار انرژیزا و مقوی میباشد. خواص مویز در طب سنتی شامل کمک به درمان انواع بیماریهای عفونی، تقویت کننده معده، کبد، بینایی و به طور کلی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. کشمش شاهانی یا مویز، طبعی گرم و تر دارد و بنابراین خوردن آن به افراد سوداوی توصیه میشود.
مویز، از دیرباز در فرهنگ غذایی ایرانی جایگاه ویژهای داشته است. این گوهر سیاه نه تنها طعمی دلچسب دارد، بلکه خواص بیشماری برای سلامتی بدن به ارمغان میآورد. خواص مویز آنقدر گسترده است که متخصصان تغذیه توصیه میکنند به عنوان یک میانوعده سالم در برنامه روزانه خود مصرف کنید.
خواص مویز برای زنان
مویز حاوی کلسیم، منیزیم و بور است که به تقویت تراکم و استحکام استخوانها کمک میکنند. این خاصیت مویز برای زنانی که در معرض خطر پوکی استخوان بهدلیل افزایش سن قرار دارند، مفید است. علاوه بر این، مصرف مویز بهدلیل داشتن آهن بالا به زنانی که در اثر قاعدگی به کمخونی مبتلا شدهاند، توصیه میشود.
مویز در بارداری میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. مویز غنی از ویتامین C، آنتیاکسیدانها و اسیدهای چرب ضروری است که احتمال ابتلاء به عفونتهای شایع در دوران بارداری را کاهش میدهد.
یکی از خواص مویز در شیردهی جلوگیری از ابتلای نوزاد به درماتیت آتوپیک (نوعی بیماری پوستی) است. توصیه میکنیم قبل از اضافه کردن مویز به رژیم غذایی خود در دوران بارداری و شیردهی با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
خواص مویز در بدنسازی
مویز بهدلیل محتوای غنی از مواد معدنی، کربوهیدرات، ال-آرژنین و انواع ویتامین میتواند یک انتخاب عالی برای سلامت کلی و بهبود عملکرد ورزشی افراد باشد. ال-آرژنین در بدن به نیتریک اکساید (Nitric Oxide) تبدیل میشود. نیتریک اکساید باعث گشاد شدن رگهای خونی شده و جریان خون را بهبود میبخشد.
افزایش گردش خون میتواند اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به عضلات در حال فعالیت برساند و عملکرد ورزشی و استقامت فرد را بهبود ببخشد. علاوه بر این، ال-آرژنین موجود در مویز به تولید هورمون رشد نیز کمک کرده و با افزایش سنتز پروتئین، به بهبود و رشد عضلات پس از تمرینات قدرتی کمک میکند.
خواص مویز برای لاغری
مویز علیرغم شیرینی طبیعی، میتواند به مدیریت وزن نیز کمک کند. کشمش سیاه سرشار از فیبر است که میتواند به شما کمک کند مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشید. فیبر همچنین به هضم غذا کمک کرده و از بروز یبوست جلوگیری میکند.
همچنین، قندهای طبیعی موجود در کشمش مانند فروکتوز و گلوکز، میتوانند انرژی مورد نیاز بدن را تأمین کرده و از هوس غذا خوردن جلوگیری کنند. علاوه بر این، مویز حاوی اسید اولئانولیک (Oleanolic Acid) است که خواص آنتیاکسیدانی دارد و میتواند به خروج مواد مضر از بدن و لاغری کمک کند.
خواص مویز ناشتا برای افراد دیابتی
مویز میتواند به کمک به تنظیم قند خون در افراد دیابتی اشاره کرد. قند موجود در مویز قند فروکتوز است که برای جذب شدن به بدن احتیاجی به انسولین ندارد. علاوه بر این مویز دارای عنصر کروم است که میتواند موجب کاهش قند خون شود. بنابراین افراد مبتلا به دیابت میتوانند مویز را جایگزین قند کنند اما نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
فواید مویز برای مغز
مویز تأثیر آن در افزایش حافظه و قدرت فهم است. مصرف مویز در دوران بارداری هم برای جنین و هم برای مادر مفید است. مویز میتواند برای هوش جنین و آرامش اعصاب و رفع خستگی و بی حالی مؤثر و مفید باشد. مویز منبعی غنی از بور است و بور موجب افزایش قدرت یادگیری میشود. همچنین مویز میتواند به ترمیم و بهبود سلولهای آسیب دیده مغز کمک کنند.
خواص مویز برای روده
یکی از خواص مویز ناشتا این است که مویز با کمک خاصیت ضد باکتری خود میتواند از بروز عفونت در دستگاه گوارش جلوگیری کند و علاوه بر این مویز سیاه میتواند در تقویت معده و هضم غذا مؤثر باشد. به افرادی که مبتلا به یبوست هستند توصیه میشود که مویز مصرف کنند زیرا فیبر موجود در مویز موجب بهبود حرکات روده شده و میتواند یبوست را درمان کند.
خواص مویز و گردو
مویز سیاه و گردو از جمله میان وعدههای پر طرفدار و مغذی هستند. مویز و گردو سرشار از مواد مغذی بوده و چربیهای سالم را برای قلب فراهم میکنند. این میان وعده سالم یعنی ترکیب مویز و گردو سرشار از چربیهای سالم، پروتئین و فیبر هستند و موجب ایجاد احساس سیری میشود.
مویز و گردو هر کدام خواص و فواید فراوانی برای بدن دارند و هر یک سرشار از مواد معدنی، مواد مغذی، چربیهای سالم و ویتامینها هستند. گردو سرشار از مس، منگنز، آهن، منیزیم، فسفر، ویتامین B۶، چربیهای مفید، چربیهای اشباع نشده، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و فیبر است.
از جمله خواص گردو میتوان به مواردی مانند تقویت سلامت قلب، کنترل دیابت، تقویت استخوانها، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلاء به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره کرد. مویز سیاه منبعی غنی از آهن، پتاسیم، کلسیم، سلنیوم و غیره است. از جمله خواص مویز ناشتا میتوان به مواردی مانند جلوگیری از تخریب سلولها، افزایش انرژی بدن، کاهش روند پیری، استحکام استخوانها، کنترل دیابت و غیره اشاره کرد. بنابراین مصرف گردو و مویز همراه با هم فواید فراوانی برای بدن دارد.
چرا ۲۱ عدد مویز؟
اگر افراد هر روز صبح ناشتا ۲۱ عدد مویز مصرف کنند برای آنها خواص و فواید فراوانی از جمله افزایش هوشیاری، قوت بدن و از بین رفتن سردی بدن برای آنها به ارمغان میآورد. مصرف ۲۱ عدد مویز به صورت ناشتا در مدت زمان شش ماه به صورت منظم میتواند موجب تقویت بدن، مغز و سیستم گوارشی میشود.
خواص هسته مویز
هسته مویز خواص و فواید بسیاری دارد. هسته مویز سرشار از آنتی اکسیدان از جمله اسید فنولها، ویتامین C و ویتامین E است. بنابراین خواص هسته مویز برای سلامت بدن فراوان است که از جمله خواص هسته مویز میتوان به مواردی از جمله پیشگیری از سرطانهای پوست، پروستات و سینه، مقابله با بیماریهای چشمی ناشی از دیابت، تمیزی روده، مقابله و درمان التهاب پها و عفونتهای بدن از جمله درمان عفونت ادراری، درمان ورم معده، درمان مشکلات پوست، درمان آرتریت، درمان سینوزیت، جلوگیری از ریزش مو، تقویت رگهای خونی، تصفیهی خون، کنترل فشار خون و مقابله با آلودگی اشاره کرد.
عوارض جانبی مصرف مویز
مویز به دلیل فواید تغذیهای شناخته شده خواص بسیاری را شامل میشود اما خوردن بیش از حد آن میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. برخی از عوارض مصرف زیاد مویز اعم از ناراحتی معده، افزایش قند خون، اسیدیته، انفجار ناگهانی انرژی، مشکلات تنفسی، استفراغ و اسهال خواهد بود.
مویز برای چه کسانی مضر است
با اینکه مویز برای تمام گروههای سنی مفید است اما برخی افراد ممکن است نسبت به آن حساسیت داشته باشند. افراد مبتلا به آلرژی، افرادی که خونشان رقیق است، افرادی که به تازگی عمل جراحی انجام دادهاند، افرادی که دچار فشار خون پایین هستند، افراد مبتلا به اختلالات گوارشی و افراد مبتلا به سنگ کلیه نباید از مویز استفاده کنند.
خواص مویز طیف وسیعی از ویتامینها را دربرمیگیرد و میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت قلب، جلوگیری از کم خونی، کاهش وزن و غیره کمک کند. مویز سرشار از ویتامین است که مهمترین آن ویتامین C است. البته نکته قابل توجه اینجاست که خواص مویز ناشتا بسیار بیشتر است و اگر ناشتا مصرف شود تمام خواص آن حفظ خواهد شد.
مویز در بارداری نیز بسیار مفید است و بخشی از آهن مورد نیاز بدن را تأمین خواهد کرد. با وجود تمام فواید مویز، اگر داروهای رقیقکننده خون مانند ایبوپروفن مصرف میکنید، فشار خون پایینی دارید و یا به مویز حساسیت دارید، باید در مصرف آن دقت کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
گردآوری شده از:مهر