کاهش 75 درصدی حوادث ترافیکی در اسلامشهر

به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، جلسه مشترک کمیته فنی ترافیک استان تهران و شورای ترافیک شهرستان اسلامشهر با محوریت بررسی ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز و کاهش تلفات ناشی از تصادفات باحضور اعضای این کمیته فنی استان تهران، معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار، شهرداران و روسای ادارات مربوطه در فرمانداری اسلامشهر برگزار شد.  

ابوالفضل دربانی دبیر شورای ترافیک استان تهران، در این نشست از رفع کامل سه نقطه از چهار نقطه حادثه‌خیز درون‌شهری و هفت نقطه از هشت نقطه برون‌شهری اسلامشهر خبر داد و گفت: با رفع نقاط حادثه‌خیز کاهش 75 درصدی حوادث ترافیکی در این شهرستان را شاهد بودیم و مراحل نهایی ایمن‌سازی آخرین نقطه درون‌شهری و برون‌شهری در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود تا دو ماه آینده به‌طور کامل مرتفع شود.  

وی با اشاره به افزایش آمار جانباختگان تصادفات در سال 1403 نسبت به سال 1402، از تشکیل کمیته‌ای فرعی زیرمجموعه شورای ترافیک شهرستان برای تحلیل عمقی تصادفات و تعیین نقش دستگاه‌های مرتبط خبر داد و تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای کاهش تصادفات و تلفات انسانی با مشارکت همه نهادهای مسئول در دستور کار قرار گرفته است.  

دربانی با اشاره به بهبود شاخص تسهیل عبور و مرور در اسلامشهر، خاطرنشان کرد: اقدامات اصلاحی در هندسی معابر و اجرای طرح‌های ترافیکی موجب بهبود محسوس تردد در این شهرستان شده است، اما باید تمهیداتی اندیشیده شود تا این تسهیلات منجر به افزایش سرعت و در نتیجه تصادفات نشود.   

دبیر شورای ترافیک استان تهران با اشاره به اختصاص اعتبارات ماده 23 قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی به شهرستان‌ها هم گفت: شورای ترافیک استان آمادگی دارد برای پروژه‌های بین‌شهری و طرح‌های ویژه، مصوبات لازم را برای اسلامشهر اخذ کند. 

وی ادامه داد: در راستای ارتقای حمل‌ونقل عمومی، تخصیص سهمیه خودروهای اتوبوس و تاکسی به اسلامشهر در دستور کار استانداری تهران قرار دارد.  

افزایش تصادفات در معابر فرعی نتیجه رشد جمعیت و ترافیک است 

سرهنگ علیرضا دلجویی رئیس پلیس راهور اسلامشهر، با اشاره به اقدامات گسترده ترافیکی در محورهای اصلی این شهرستان، از افزایش تصادفات در معابر فرعی به دلیل رشد جمعیت و حجم بالای ترافیک خبر داد.  

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای بهبود وضعیت ترافیکی این منطقه، اظهار داشت: در کمربندی الغدیر، بلوار بسیج و محور آیت الله سعیدی دوربین‌های نظارتی، خط‌کشی و علائم ترافیکی به میزان قابل توجهی افزایش یافته تا ایمنی تردد را ارتقا دهیم. 

دلجویی با بیان اینکه اسلامشهر به عنوان یک کریدور عبوری مهم عمل می‌کند، افزود: در چهاردانگه، بافت شهری و ترافیک عبوری درهم تنیده شده که نیازمند ساماندهی است. اگرچه بخش مربوط به اسلامشهر در جاده شهرک صنعتی اصلاح شده، اما از شهرداری چهاردانگه درخواست داریم بخش تحت مدیریت خود را نیز به‌سرعت بهبود بخشد.  

دلجویی با هشدار درباره افزایش تصادفات در خیابان‌های فرعی، تصریح کرد: حجم بالای ترافیک و رشد جمعیت شهری، اصلی‌ترین دلایل بروز حوادث در این معابر هستند. اگر اصلاحات هندسی در سه میدان اصلی انجام نمی‌شد، قطعاً وضعیت بسیار بحرانی‌تر بود. 

رئیس پلیس راهور اسلامشهر با اشاره به آمار تصادفات گفت: بیشترین فراوانی تصادفات در ساعات 12 تا 14 رخ می‌دهد که نیازمند توجه ویژه رانندگان و افزایش نظارت پلیس است.

وی همچنین تأکید کرد: نقاط حادثه‌خیز در جاده‌ها تأثیر مستقیم بر تصادفات دارند، اما در مناطق شهری، این موضوع بیشتر به رفتار ترافیکی شهروندان و طراحی معابر مرتبط است. 

دستاوردهای کلان ترافیکی در اسلامشهر 

حمیدرضا چابک رئیس سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اسلامشهر در این نشست با اشاره به عملکرد سه سال اخیر شهرداری اسلامشهر گفت: 6 نقطه مصوب حادثه خیز شناسایی شده که از این تعداد 4 نقطه با اصلاحات هندسی کاملاً ساماندهی و مرتفع شده است.  

وی افزود: در مجموع 30 نقطه حادثه خیز در سطح شهرستان اصلاح و برطرف شده و 50 درصد کاهش فوتی‌های تصادفات در شریان‌های درجه 2 محقق شده است.  

چابک ادامه داد: در سه سال اخیر 17 پل عابر پیاده و 3 پل مکانیزه نصب شده که نقش مهمی در ایمن سازی معابر داشته است.  

رئیس سازمان حمل‌ونقل اسلامشهر به مشکلات موجود نیز اشاره کرد: تنها بخشی از حوادث جاده ای بدلیل زیرساخت و اصلاح هندسی بوده و 90 درصد تصادفات با عامل انسانی رخ می‌دهد که نیازمند آموزش مستمر شهروندان است. 

وی با اشاره به اینکه سرقت تجهیزات به ویژه در کمربندی الغدیر و سعیدی به معضلی جدی تبدیل شده، بیان کرد: علی رغم نصب دوربین‌ها در نقاط مختلف شهرستان، برخی دوربینها بدلیل عدم اتصال به سامانه استان قابلیت جریمه کردن ندارند که از اثربخشی آنها می کاهد.  

چابک با تأکید بر اینکه آموزش شهروندی وظیفه همه دستگاه‌هاست، خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم صرفاً با نصب دوربین و تجهیزات، رفتارهای پرخطر ترافیکی را کنترل کنیم. مشارکت مردم در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ضروری است. 

وی با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا شهرداری اسلامشهر گفت: جانمایی احداث پارکینگ های حاشیه ایستگاه‌های مترو در دستور کار قرار دارد و درحال اجراست همچنین عارضه سنجی فضای ترافیکی بوستان درحال احداث بانوان برای بهبود دسترسی و ایمنی در حال انجام است. 

به گزارش تسنیم، ثبت روزانه 600 هزار سفر در سطح شهرستان اسلامشهر نشان میدهد محورهای این شهرستان کریدور عبوری شهرستان‌های اطراف به تهران و بالعکس است که نیازمند تامین اعتبارات استانی لازم برای مدیریت هوشمند ترافیک جنوبغرب تهران است. 

در ادامه این جلسه اعضای کمیته فنی ترافیک استان تهران به همراه اعضای شورای ترافیک اسلامشهر از برخی نقاط حادثه‌خیز و اصلاح هندسی های انجام شده در میادین و محورهای اصلی بازدید و درجریان امور قرار گرفتند.

گردآوری شده از:تسنیم

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما