به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری تسنیم از ری، روابط عمومی آستان مقدس امامزاده عبدالله(ع) در واکنش به حفاری در حریم امامزاده عبدالله(ع) اعلام کرد: در پی انتشار مجدد خبری مبنی بر حفاری غیرقانونی در آستان امامزاده عبدالله(ع) شهرری، ضمن تکذیب قاطع این ادعا و تشریح ابعاد ماجرا اعلام میدارد: عملیات عمرانی مورد اشاره در سال گذشته در چارچوب تفاهمنامه رسمی با اداره میراث فرهنگی انجام شده و صحت آن در مراجع قضایی تأیید شده است.
در ادامه این بیانیه، درباره رخداد اخیر آمده است: موضوع اخیر در یکی از مقابر خصوصی و دارای سند شخصی رخ داده که آستان هیچ دخل و تصرفی در آن ندارد و کلید این مقابر در اختیار صاحبان آن است. پس از اطلاع مدیریت آستان، موضوع با فوریت از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی پیگیری و افراد خاطی توسط عوامل آستان کشف و اعترافاتشان در دفتر آستان ثبت و در اختیار آن مراجع ذیصلاح قرار گرفت.
در پایان، روابط عمومی آستان با انتقاد از «فضاسازی رسانهای» اعلام کرد که این آستان مقدس، در دفاع از حیثیت معنوی و حقوقی خود، اقدام قضایی علیه رسانه مذکور را در دستور کار قرار داده و پیگیری خواهد کرد.
پاسخ خبرگزاری تسنیم
گزارش منتشرشده در تسنیم بر پایه شواهد میدانی، تصاویر ثبتشده از محل حفاری، گزارش مردمی و گفتوگوی رسمی با نوروز تقیپور، رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری تهیه شده و هیچگونه تحلیل یا برداشت شخصی خبرنگار در آن وجود ندارد.
رئیس میراث فرهنگی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم حفاری صورتگرفته را در مقابر خصوصی تأیید کرده و آن را بدون مجوز دانسته است. این مقام مسئول از محل بازدید داشته و موضوع را به دستگاه قضایی گزارش داده است.
در حالی که در بخش ابتدایی بیانیه، اصل حفاری تکذیب شده، در بخش بعدی به وقوع آن اذعان شده و عاملان آن «افراد شرور» معرفی شدهاند؛ این تناقض، ابهامات جدی در روایت آستان ایجاد میکند.
خبر منتشرشده در خبرگزاری تسنیم هیچ اشارهای به نقش مستقیم مدیریت آستان در حفاری نداشته است؛ با این حال در بیانیه، به نحوی غیرمستقیم اتهاماتی متوجه این رسانه شده که نادرست و غیرمنصفانه است.
درباره حفاری سال گذشته نیز همانگونه که در گزارشهای پیشین خبرگزاری تسنیم آمده (حفاری در امامزاده عبدالله شهرری با ورود دستگاه قضا متوقف شد) ، پروندهای قضایی علیه آستان تشکیل شده، محل پلمب شد و در ادامه، طبق مصوبه جلسه با حضور دادستانی و اداره میراث، مقرر شد هرگونه عملیات مرمتی با هماهنگی قبلی انجام شود.
حفاری اخیر نیز توسط اهالی محل، در ساعت 23 روز 28 خردادماه، به مراجع قانونی گزارش شده و کشف موضوع ارتباطی با پیگیریهای درونسازمانی آستان نداشته است.
در حالی که بیانیه آستان، رسانه را به «شایعهسازی» متهم کرده، اعتراف به وقوع حفاری و وجود پرونده قضایی، خود گواه روشنی بر صحت گزارش منتشرشده است.
همچنین در بیانیه آستان ادعا شده که «افراد خاطی توسط عوامل آستان شناسایی و اعترافاتشان در دفتر آستان ثبت شده است»؛ این ادعا نیز محل ابهام است، زیرا:
- اولاً طبق مستندات موجود، کشف اولیه حفاری با گزارش مردمی و ورود دستگاههای ناظر صورت گرفته، نه عوامل آستان
- ثانیاً، ثبت اعترافات در دفتر یک نهاد غیرقضایی یا غیرانتظامی، فاقد ارزش حقوقی رسمی بوده و طرح آن در بیانیه رسمی، خود نیازمند شفافسازی و پاسخگویی است
- ثالثاً اگر آستان از ابتدا در جریان بوده، چرا وقوع حفاری در ابتدا تکذیب شده است؟
- این ادعاها نهتنها ابهام را برطرف نمیکند، بلکه بر لزوم پیگیری شفاف، مستند و بیطرفانه موضوع از سوی نهادهای قانونی تأکید میگذارد.
در ابتدای بیانیه آستان امامزاده عبدالله(ع) از رسانه منتشرکننده گزارش با عنوان «رسانه محلی» یاد شده، در حالی که گزارش مورد اشاره توسط خبرگزاری تسنیم، یکی از رسانههای رسمی، دارای مجوز و دارای گستره ملی و بینالمللی منتشر شده است. این تعبیر نادقیق نهتنها واقعیت رسانهای را نادیده میگیرد، بلکه میتواند تلاش برای کوچکنمایی جایگاه رسانهای باشد که بر اساس مستندات و منابع رسمی، موضوعی حساس را به اطلاع عموم رسانده است.
به طور کلی خبرگزاری تسنیم به عنوان رسانهای متعهد به قانون، اخلاق و منافع عمومی، انتشار گزارش مذکور را بر اساس اسناد معتبر، اظهارات رسمی مقام مسئول و شواهد میدانی انجام داده و آن را مصداق روشنگری رسانهای میداند.
در عین حال، خبرگزاری تسنیم حق پیگیری حقوقی و قضایی در قبال اتهامات مطرحشده در بیانیه اخیر آستان امامزاده عبدالله(ع) را برای خود محفوظ میداند.
گردآوری شده از:تسنیم