به گزارش بازتاب آنلاین و به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، احمد آریایینژاد، با انتقاد از تساهل و تسامح در برخورد با متخلفان، گفت: َسبُک گرفتن این مسائل موجب میشود برخی افراد نسبت به تخلفات خود جسورتر شوند و وقتی متخلف بداند که با مجازات سنگینی مواجه خواهد شد، احتمال انجام تخلف کاهش مییابد اما اگر فقط با یک جریمه یا زندان سبک روبرو شود، ممکن است همچنان ریسک ارتکاب جرم را بپذیرد.
وی افزود: در حال حاضر، برخی مجازاتها جنبه بازدارندگی کافی ندارند و متخلف میداند که در نهایت جریمهای پرداخت خواهد کرد یا با حکم َسبُکی مواجه میشود بنابراین حتی از آشکار شدن تخلف خود نیز ابایی ندارد و این موضوع باعث میشود که فضای تخلف در کشور تشدید شود.
آریایی نژاد با اشاره به ماهیت حساس محصولات آرایشی و بهداشتی تصریح کرد: هرچند این محصولات ممکن است به طور مستقیم بر سلامت مردم تأثیرگذار نباشد اما به شکل غیرمستقیم در ارتباط با سلامت جامعه هستند بنابراین ورود کالاهای قاچاق، بیکیفیت یا بدون نظارت، نوعی کلاهبرداری محسوب میشود که باید با مجازات سنگینتری مواجه شود.
وی یادآور شد: اگر خلأ قانونی در این زمینه وجود دارد، انتظار داریم وزارتخانههای مربوطه این مسئله را به مجلس منتقل کنند تا از طریق مجلس و با همکاری قوه قضائیه، پیگیری و برای جرمانگاری یا تشدید مجازات اقدامات لازم صورت گیرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: دولت باید با این نوع تخلفات با اشد مجازات برخورد کند؛ نشستهای کمیته غذا و مواد آرایشی و بهداشتی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکنون بیشتر درباره مجوزها و فعالیت تحت لیسانس شرکتها بوده و درباره تخلفات آشکار محصولات آرایشی و بهداشتی صحبت مستقیمی نشده و به طور قطع ما بهعنوان ناظر مسئولیت داریم و از دولت میخواهیم هرچه سریعتر موضوع را به کمیسیون ارجاع دهد تا بتوانیم برای جرمانگاری این تخلفات و تشدید برخوردها اقدام کنیم.
آریایینژاد تأکید کرد: تخلف پشت تخلف گذاشتن، نشاندهنده ضعف نظارت و بازدارندگی است و نباید اجازه دهیم کسانی که یکبار تخلف کردهاند با خیال راحت بار دیگر تخلفی دیگر مرتکب شوند و دستگاههای مسئول باید قاطعانه وارد عمل شوند.
گردآوری شده از:مهر